Tehokkaan mobiilisivuston luominen

Älypuhelimia, kuten iPhone- tai Android-puhelimia, käyttävät ihmiset näkevät tavalliset mainokset ja tavalliset verkkosivustot. Se, että potentiaaliset asiakkaat näkevät desktop-verkkosivustosi matkapuhelimellaan, ei kuitenkaan vielä tarkoita, että sivustosi olisi mobiililaitteisiin sopiva.

Useimpien mobiililaitteita käyttävien asiakkaiden tavoittamisessa auttaa, että luot pienelle näytölle optimoidun mobiilisivuston, jolla ostosten tekeminen tai muiden toimien suorittaminen on helppoa.

Mobiilisivuston optimointi

Sivustoa suunnitellessasi keskity helppoon liikkumiseen ja yrityksesi paikallisten ominaisuuksien korostamiseen. Google Ads arvioi sivun latautumisnopeuden perusteella, miten käyttökelpoinen sivusto on asiakkaillesi.

Katso, millaiset pisteet sivustosi saa mobiililaitteisiin sopivuudesta ja nopeudesta, ja selvitä, miten voit parantaa sivustoasi. Testaa sivustosi

Mobiilisivuston suunnittelun parhaat käytännöt

Mobiilisivuston suunnittelussa kannattaa käyttää strategioita, joiden avulla voit parhaiten hyödyntää mobiililaitteiden pieniä näyttöjä sekä tapoja, joilla ihmiset käyttävät puhelimiaan. Nämä strategiat auttavat varmistamaan, että mobiilisivustoasi on helppo käyttää .ja että asiakkaat voivat tehdä sivustollasi sen, mitä haluavatkin tehdä. Tämä puolestaan tuo sinulle lisää liiketoimintaa.

Verkkomyynti
  • Helpota siirtymistä sivustolla. Tee sivustosi valikosta yksinkertainen ja pyri siihen, että kaiken näkee tekstiä lähentämättä.
  • Tuo tiedot saataville. Käytä suuria tuotekuvia ja auta ihmisiä tutustumaan sivustoosi ennen ostospäätöksen tekemistä.
  • Auta käyttäjiä tekemään ostoksensa. Sijoita ohjeet ja Osta nyt ‑painikkeet keskeiseen paikkaan ja käytä mahdollisuuksien mukaan jo tallennettuja tilitietoja, jotta asiakkaiden ei tarvitse kirjoittaa kaikkea uudelleen.
  • Mahdollista ostosten teon jatkaminen tietokoneella. Mahdollista helppo palaaminen ostoskoriin tietokoneella, jotta asiakkaat voivat suorittaa ostoksensa loppuun.
Puhelut
  • Käytä soita klikkaamalla ‑painikkeita tai ‑linkkejä. Anna asiakkaille mahdollisuus soittaa opettelematta numeroa ulkoa tai lähentämättä siihen nähdäkseen sen.
  • Tiivistä valikkovaihtoehdot. Tee selväksi, että soittaminen on paras tapa ottaa yhteyttä yritykseesi. Näytä klikattava puhelinnumero tai soittopainike sivuston jokaisella sivulla.
  • Vältä häiriötekijät. Älä anna mainoskampanjoiden tai muiden ohjeiden häiritä käyttäjiä, vaan anna heidän keskittyä yritykseesi soittamiseen.
Lomakkeet ja liidit
  • Tee lomakkeista helppokäyttöisiä. Varmista, että käyttäjillä on helppo pääsy lomakkeisiin, että tietoja ei tarvitse syöttää liikaa ja että syöttö on helppo tehdä peukaloilla.
  • Vältä vieritystä ja zoomausta. Tee lomakkeesta sen kokoinen, että se mahtuu mobiililaitteen näytölle. Vieritys ja zoomaus saattavat lisätä virheiden määrää tietoja syötettäessä.
  • Valitse tietokentät viisaasti. Varmista, että lomakkeella pyytämäsi tiedot ovat helposti käytettävissä ja tarkistettavissa. Käytä tarkistusta, jotta voit näyttää epätäydellisissä kentissä olevat virheet.
Käynnit kivijalkakaupassa
  • Kannusta käymään kivijalkakaupassa. Ilmaise, että käyttäjien on hyvä tulla käymään kivijalkakaupassasi. Näytä jokaisella sivuston sivulla kartta, sijaintipainike tai kuvake, joka on linkitetty suoraan katuosoitteeseen ja myymälän aukioloaikoihin.
  • Rajoita sisältöä. Yksinkertaista siirtymistä sivuston tiedoissa niin, että tietoja on riittävästi houkuttelemaan käyttäjät käymään myymälässäsi.
  • Vältä häiriötekijät. Mainoskampanjat saattavat kannustaa ihmisiä tulemaan myymälääsi, mutta ne eivät saa vaikeuttaa sivustolla liikkumista.
Tiedot ja tietoisuus
  • Helpota siirtymistä. Tee valikosta helppokäyttöinen ja käytä suurikokoista tekstiä. Näin käyttäjät voivat helposti tutustua sivustoon ennen ostopäätöksen tekemistä. Koska mobiililaitteen näyttö on pieni, kannattaa tiivistää valikkovaihtoehdot, jotta käyttäjien on helppo keskittyä.
  • Ole johdonmukainen eri laitteiden välillä. Mitä enemmän aikaa ostopäätöksen tekemiseen kuluu, sitä todennäköisemmin asiakas tekee tutkimusta useilla laitteilla ennen ostamista. Tallenna asiakkaan valinnat ja auta häntä jatkamaan siitä, mihin hän jäi.
  • Anna linkki etusivulle. Jos käyttäjä päätyy tutkimuksessaan umpikujaan, varmista, että hän voi helposti aloittaa alusta etusivulta.

Verkkosivustot, joita ei ole optimoitu mobiililaitteille

Riippumatta siitä, onko yritykselläsi mobiilisivustoa, Google Ads antaa sinun näyttää tekstimainoksia asiakkaille, jotka käyttävät Google-hakua älypuhelimella, kuten iPhone- tai Android-puhelimella. Näissä älypuhelimissa on kaikilla toiminnoilla varustettu internetselain (kuten tietokoneissa), joten tekstimainostasi hakutulossivulla klikkaavat asiakkaat voivat käydä tavallisella sivustollasi.

Muista seuraavat seikat

Varmista, ettei aloitussivullasi ole Flash-sisältöä. iPhone- ja iPad-laitteissa ei ole tällä hetkellä lainkaan Flash-tukea, ja Androidissa ja muissa älypuhelimissa sitä tuetaan vain rajoitetusti. Jos järjestelmämme havaitsee, että aloitussivullasi on paljon Flash-sisältöä, rajoitamme automaattisesti mainostesi näyttämistä älypuhelimissa.