Dynaamisten hakumainosten alhaiseen liikennemäärään liittyvien ongelmien korjaaminen

Jos Dynaamiset hakumainoksesi eivät saa liikennettä, asetuksistasi saattaa puuttua tärkeitä tietoja. Luo Dynaamisen hakumainoksen teksti mainosryhmässä ja valitse mainoksen näyttämistä varten dynaamiset mainoskohteet.

Tässä artikkelissa käsitellään yleisimpiä ongelmia, joiden vuoksi Dynaamiset hakumainokset eivät saa liikennettä alkuasetusten määrittämisen jälkeen.

Verkkosivustolle määritetyn verkkotunnuksen ja kieliasetuksen tarkistaminen

Dynaamisissa hakumainoksissa on käytettävä niitä sivuja vastaavaa verkkosivuston verkkotunnusta (esim. example.com) ja kieltä, joita haluat käyttää mainoksesi kohdistuksessa. Jos haluat luoda Dynaamisen mainosryhmän Hakukampanjaan, sinun on syötettävä verkkosivustosi tiedot, verkkotunnus ja kieli kampanjan asetuksiin.

Voit tarkistaa verkkotunnus- ja kieliasetukset seuraavalla tavalla:

1. Klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Kampanjat.
  2. Etsi kampanjasi taulukkosuodattimen avulla ja klikkaa sitten sen nimeä.
  3. Siirry kampanjan asetuksiin klikkaamalla vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
  4. Klikkaa Lisäasetukset ja sitten Dynaamiset hakumainokset. Verkkosivuston verkkotunnus ja kieli näkyvät tässä kohdassa, jos olet antanut ne jo aiemmin. Varmista, että asetusten kieli on sama kuin verkkosivustosi kieli.
  5. Jos joko verkkotunnus tai kieli puuttuu, anna verkkotunnus tai valitse kieli avattavasta valikosta. Varmista, että olet kirjoittanut verkkotunnuksen nimen oikein.
  6. Klikkaa Tallenna.

Dynaamisissa hakumainoksissa ei voida käyttää seuraavia verkkotunnuksia:

• verkkotunnukset, joista on uudelleenohjaus toiseen verkkotunnukseen
  • arkaluontoisia aiheita, kuten lääketeollisuutta, uhkapelejä tai aikuisviihdettä, sisältävillä sivustoilla ei voida näyttää Dynaamisia hakumainoksia
  • verkkotunnukset, joissa ei ole riittävästi sisältöä kohdistamiseen:
Jos URL-osoitteesi toimii vain silloin, kun sen alussa on "www", lisää www-alkuinen URL-osoite kampanjan asetuksiin. Vastaavasti jos verkkotunnuksesi ei toimi, kun sen alussa on "www", kirjoita verkkotunnus kampanjan asetuksiin ilman "www"-etuliitettä.
Dynaamisten mainoskohteiden tarkistaminen

Dynaamiset hakumainokset määrittävät dynaamisten mainoskohteiden avulla, mitä verkkosivustosi osioita tai sivuja käytetään mainosten näyttämiseen asiakkaille. Kun luot Dynaamisen mainosryhmän, sinun kannattaa aloittaa ottamalla käyttöön Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä.Lue lisää kohteiden luomisesta Dynaamisille hakumainoksille

Jos haluat määrittää omia dynaamisia mainoskohteita, ne on muotoiltava tavalla, jonka järjestelmämme ymmärtää. Jos Dynaamista mainoskohdetta ei näytetä, saatat nähdä tilailmoituksen, jossa kerrotaan, miksi kohdetta ei voida näyttää. Tästä artikkelista saat tietoja dynaamisten mainoskohteiden tiloista.

Negatiivisten avainsanojen ja dynaamisten mainoskohteiden tarkistaminen

Negatiiviset avainsanat

Dynaamisten hakumainosten mainosryhmissä olevat negatiiviset avainsanat estävät mainosten näyttämisen, kun asiakas käyttää näitä sanoja hakulausekkeena. Vertaa negatiivisia avainsanojasi niihin verkkosivustosi sivuihin, joita haluat käyttää Dynaamisissa hakumainoksissasi. Jos avainsanojen ja sivujen välillä on vastaavuuksia, harkitse negatiivisen avainsanan poistamista. Jos esimerkiksi et halua Dynaamisten hakumainosten näkyvän sellaisen bränditermin yhteydessä, johon sinulla on myös avainsanakohdistus, sinun tulee lisätä tämä bränditermi negatiiviseksi tarkan vastaavuuden avainsanaksi.

Dynaamiset hakumainokset voivat kuitenkin auttaa sinua löytämään mahdollisuuksia näyttää mainoksia sellaisten hakujen perusteella, jotka sisältävät bränditermin, johon sinulla ei ole avainsanakohdistusta. Varmistaaksesi, ettet menetä näitä mahdollisuuksia, älä lisää kyseistä bränditermiä negatiiviseksi laajan vastaavuuden avainsanaksi.

Negatiiviset dynaamiset mainoskohteet

Negatiiviset dynaamiset mainoskohteet estävät meitä käyttämästä verkkosivustosi tiettyjä sivuja Dynaamisten hakumainostesi kohdistamiseen. Jos asiakas käyttää hakulauseketta, joka vastaa negatiivisella kohteella estettyä verkkosivustosi sivua, asiakas ei näe mainostasi.

Voit tarkistaa negatiiviset kohteesi ja poistaa niitä seuraavasti:

1. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Dynaamiset mainoskohteet.
  2. Klikkaa Negatiiviset dynaamiset mainoskohteet.
  3. Tutki negatiivisten kohteiden luetteloa. Tarkista, estävätkö jotkin niistä sellaisia verkkosivustosi sivuja, joita et halua estää.
  4. Valitse kyseiset sivut estävän negatiivisen kohteen vieressä oleva valintaruutu ja klikkaa Poista.

Kohteiden tavoittavuuden tarkistaminen Verkkosivuston tavoittavuus ‑sarakkeen avulla

Voit tarkistaa Verkkosivuston kattavuus ‑sarakkeesta, kuinka monta prosenttia sivuista sisältyy dynaamiseen mainoskohteeseen. Näin saat selville, kuinka suuri osa kaikista Googlen indeksoimista verkkosivustosi verkkotunnuksen laskeutumissivuista kuuluu samaan luokkaan, sisältää tiettyjä sanoja sivun otsikossa, käyttää samaa URL-koodinpätkää tai sisältää samoja ilmaisuja verkkosivuston sisällössä. Jos Verkkosivuston kattavuus ‑saraketta ei näy, lisää se taulukkoon.
Huomaa, että verkkosivuston kattavuuden käyttöönotto kussakin dynaamisessa mainoskohteessa voi kestää jopa 72 tuntia aloitettaessa uutta Dynaamista mainosryhmää. Huomioi myös, että jos näet kattavuuden kohdalla numeron sijasta kaksi viivaa (--), kohdistukseen ei ole valittu yhtään sivua eikä kyseinen dynaaminen mainoskohde saa näin ollen lainkaan liikennettä. Tässä sarakkeessa näkyy ainoastaan niiden verkkosivujen prosenttiosuus, jotka ovat kelvollisia näytettäviksi, joten negatiivisen dynaamisen mainoskohteen poissulkemat sivut eivät vaikuta näytettyyn arvoon. Joidenkin sivustojen tavoittavuus voi olla 0,0 %, ja niillä voi silti olla liikennettä, jos ne ovat erittäin suuria.
Sinun kannattaa käyttää Verkkosivuston tavoittavuus ‑saraketta sen varmistamiseen, että kohde on määritetty oikein ja että mainokset kohdistetaan verkkosivujesi alijoukkoon. Voit käyttää tätä saraketta myös Negatiiviset dynaamiset mainoskohteet ‑näkymässä ja varmistaa, että negatiivisten kohteiden tavoittavuus ei ole aiottua kattavampi. Jos esimerkiksi lisäät kohteen “Page_Content sisältää loppunut” estääksesi sellaiset sivut, joiden tarjonta on loppunut, mutta teksti "loppunut" näkyy kaikkialla verkkosivustollasi, saatat tahattomasti estää myös sellaiset verkkosivustosi sivut, joille sinun on tarkoitus kohdistaa mainoksia.
Muita syitä siihen, etteivät Dynaamiset hakumainokset näy odotetulla tavalla:
  • Dynaamisia hakumainoksia voidaan näyttää avainsanapohjaisten mainosryhmien sijaan, kun avainsanapohjaisten mainosryhmien avainsanat ovat aktiivisia tai ne on keskeytetty tai poistettu.
  • Dynaamiset mainoskohteet voivat olla päällekkäisiä. Tässä tapauksessa dynaaminen mainoskohde, johon kohdistuksia tulee eniten, voidaan näyttää, tai liikenne voidaan jakaa kohteiden välille, jolloin et ehkä saa odottamaasi määrää liikennettä.