Näin ratkaiset Googlen Dynaamisten hakumainosten vähäiseen liikenteeseen liittyviä ongelmia

Voit ehkä päivittää nykyiset Dynaamiset hakumainoskampanjat Maksimitulokset-kampanjoiksi. Päivityksen myötä saat käyttöösi lisää mainosinventaaria ja mainosmuotoja, joiden avulla voit tavoittaa uusia asiakkaita. Mainostajat, jotka päivittävät Dynaamiset hakumainoskampanjat Maksimitulokset-kampanjoiksi, saavat keskimäärin yli 15 % enemmän konversioita tai yli 15 % paremman konversioarvon samantasoisella toimintakohtaisella hinnalla (CPA) tai mainostuotolla (ROAS). Lue lisää Dynaamisen hakumainoskampanjan päivittämisestä Maksimitulokset-kampanjaksi (beta).

Jos dynaamiset hakumainoksesi eivät saa liikennettä, asetuksistasi saattaa puuttua tärkeitä tietoja. Luo Dynaamisen hakumainoksen teksti mainosryhmässä ja valitse dynaamisen mainoksen kohdennukset mainoksen näkymistä varten.

Tässä artikkelissa käsitellään yleisimpiä ongelmia, joiden vuoksi Dynaamiset hakumainokset eivät saa liikennettä alkuasetusten määrittämisen jälkeen, sekä tapoja niiden korjaamiseen.

Viisi yleistä syytä, joiden vuoksi Dynaamiset hakumainokset eivät näy

1. Sivustosi verkkotunnus ja kieli on ilmoitettu väärin

Jotta dynaamiset hakumainokset voidaan ottaa käyttöön kampanjassa, mainoksissa on käytettävä niitä sivuja vastaavaa verkkotunnusta (esim. example.com) ja kieltä, joille haluat kohdistaa mainokset. Jos haluat luoda Dynaamisen mainosryhmän Hakukampanjaan, sinun on lisättävä kampanjan asetuksiin verkkosivustosi tiedot, verkkotunnus ja kieli.

Dynaamisissa hakumainoksissa ei voi käyttää seuraavanlaisia verkkotunnuksia:

• verkkotunnukset, joista on uudelleenohjaus toiseen verkkotunnukseen
  • arkaluontoisiin toimialoihin liittyvät sivustot (kuten lääkealan sivustot, rahapelisivustot tai aikuisille tarkoitetut sivustot)
  • verkkotunnukset, joissa ei ole riittävästi sisältöä kohdistamiseen:

Seuraavat vaiheet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tarkista verkkotunnus- ja kieliasetukset:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Etsi kampanjasi taulukkosuodattimen avulla ja klikkaa sen nimeä.
  5. Siirry kampanjan asetuksiin klikkaamalla kampanjan nimen oikealla puolella olevaa Asetukset-kuvaketta .
  6. Klikkaa Lisäasetukset ja sitten Dynaamiset hakumainokset. Verkkosivuston verkkotunnus ja kieli näkyvät tässä kohdassa, jos olet lisännyt ne jo aiemmin. Varmista, että asetuksissa valittu kieli on sama kuin verkkosivustosi kieli.
  7. Jos joko verkkotunnus tai kieli puuttuu, anna verkkotunnus tai valitse kieli avattavasta valikosta. Varmista, että olet kirjoittanut verkkotunnuksen nimen oikein.
  8. Klikkaa Tallenna.

Siirry Google Ads ‐tilillesi

Jos URL-osoitteesi toimii vain silloin, kun sen alussa on "www", lisää kampanjan asetuksiin www-alkuinen URL-osoite. Vastaavasti jos verkkotunnuksesi ei toimi, kun sen alussa on "www", lisää verkkotunnus ilman www-etuliitettä.

2. Dynaamisten mainosten kohdennuksia ei ole otettu käyttöön oikein

Dynaamiset hakumainokset määrittelevät dynaamisten mainosten kohdennusten avulla, mitä verkkosivuston osia tai sivuja mainosten kohdistamisessa käytetään. Lue lisää dynaamisten hakumainosten kohdennuksista.

Mitä seuraavaksi

3. Negatiiviset avainsanat ja dynaamisten mainosten negatiiviset kohdennukset estävät mainosten näkymisen

Negatiiviset avainsanat

Dynaamisissa mainosryhmissä olevat negatiiviset avainsanat estävät mainosten näkymisen, kun asiakas käyttää näitä sanoja hakulausekkeena.

Mitä seuraavaksi

• Vertaa negatiivisia avainsanojasi niihin verkkosivustosi sivuihin, joita haluat käyttää Dynaamisissa hakumainoksissasi. Jos avainsanojen ja sivujen välillä on vastaavuuksia, harkitse negatiivisen avainsanan poistamista.
    • Esimerkki: Jos esimerkiksi et halua Dynaamisten hakumainosten näkyvän sellaisen brändiin liittyvän hakusanan yhteydessä, johon sinulla on myös avainsanakohdistus, lisää kyseinen hakusana negatiiviseksi tarkan vastaavuuden avainsanaksi.
  • Dynaamiset hakumainokset voivat auttaa sinua löytämään mahdollisuuksia kohdistaa mainoksesi sellaisiin hakuihin, jotka sisältävät brändiin liittyvän hakusanan, johon sinulla ei ole avainsanakohdistusta. Älä lisää kyseistä hakusanaa negatiiviseksi laajan vastaavuuden avainsanaksi, jotta voit hyödyntää nämä mahdollisuudet.

Dynaamisten mainosten negatiiviset kohdennukset

Dynaamisten mainosten negatiiviset kohdennukset estävät meitä käyttämästä verkkosivustosi tiettyjä sivuja Dynaamisten hakumainostesi kohdistamiseen. Jos asiakas käyttää hakulauseketta, joka vastaa negatiivisella kohdennuksella estettyä sivua, asiakas ei näe mainostasi.

Seuraavat vaiheet

Tarkista negatiiviset kohdennukset ja poista ne, joita et halua käyttää:

1. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Dynaamisten mainosten kohdennukset.
  2. Klikkaa Dynaamisten mainosten negatiiviset kohdennukset.
  3. Käy läpi negatiiviset kohdennuksesi. Tarkista, estävätkö jotkin niistä sellaisia verkkosivustosi sivuja, joita et halua estää.
  4. Merkitse kyseiset sivut estävän negatiivisen kohdennuksen ruutu valituksi ja klikkaa Poista.

Siirry Google Ads ‐tilillesi

4. Kohdennuksilla ei ole kattavuutta Sivustokattavuus-sarakkeessa

Voit tarkistaa Sivustokattavuus-sarakkeesta, kuinka monta prosenttia sivuista sisältyy dynaamisen mainoksen kohdennukseen. Näin saat selville, kuinka suuri osa Googlen indeksoimista verkkotunnuksesi laskeutumissivuista kuuluu samaan kategoriaan, sisältää tiettyjä sanoja sivun otsikossa, käyttää samaa URL‑osoitteen osaa tai sisältää samoja ilmaisuja verkkosivuston sisällössä. Jos Verkkosivuston tavoittavuus ‑saraketta ei näy, lisää se taulukkoon.

Seuraavat vaiheet

Tarkista Verkkosivuston tavoittavuus ‐sarakkeesta, että kohdennus on määritetty oikein ja kohdistettu osaan verkkosivuistasi.

• Verkkosivuston tavoittavuuden käyttöönottoon kussakin dynaamisen mainoksen kohdennuksessa voi kulua 72 tuntia aloitettaessa uutta Dynaamista mainosryhmää.
  • Joidenkin sivustojen tavoittavuuden kohdalla voi näkyä numeron sijasta kaksi viivaa (--), mikä tarkoittaa, että kohdistukseen ei ole valittu yhtään sivua eikä kyseinen dynaamisen mainoksen kohdennus saa näin ollen lainkaan liikennettä. Sarakkeessa näkyy vain niiden verkkosivujen prosenttiosuus, joita voidaan mainostaa, joten arvo ei sisällä dynaamisen mainoksen negatiivisen kohdennuksen poissulkemia sivuja.
  • Joidenkin sivustojen tavoittavuus voi olla 0,0 %, mutta niillä voi silti olla liikennettä, jos ne ovat erittäin suuria.
  • Voit käyttää saraketta myös "Dynaamisten mainosten negatiiviset kohdennukset" ‑näkymässä varmistaaksesi, ettei negatiivisten kohdennusten tavoittavuus ole toivottua laajempi.
Esimerkki: Lisäät kohdennuksen "Page_Content sisältää tekstin loppuunmyyty" estääksesi sivut, joilla näkyvä tuote on loppunut. Teksti "loppuunmyyty" esiintyy kuitenkin monilla eri sivuilla, joten saatat tahattomasti estää myös sellaisia sivuja, joita sinun oli tarkoitus mainostaa.

Huomioitavaa

• Dynaamiset hakumainokset voivat näkyä avainsanapohjaisten mainosryhmien sijaan, kun avainsanapohjaisten mainosryhmien avainsanat ovat aktiivisia tai ne on keskeytetty tai poistettu.
  • Dynaamisten hakumainosten kohdennukset voivat olla päällekkäisiä. Tässä tapauksessa mainoksissa voi näkyä se dynaamisen mainoksen kohdennus, joka saa eniten kohdennuksia, tai liikenne voidaan jakaa kohdennusten kesken, jolloin et ehkä saa niin paljon liikennettä kuin odotit.

5. Kampanjasi mainokset eivät näy Dynaamisten hakumainosten yleisestä viiveestä johtuen

Viiveitä saattaa esiintyä, kun olet päivittänyt verkkosivustosi, luonut uuden kampanjan tai muokannut nykyisiä kampanjoitasi. Alla on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, joiden avulla saat käsityksen odotettavissa olevista käsittelyajoista:

1. Kuinka pian verkkosivustolle tehdyt muutokset heijastuvat dynaamiseen hakumainosjärjestelmään?

Verkkosivuston muutokset heijastuvat heti verkon indeksoinnin myötä, tavallisesti 7–10 päivän kuluttua. Jos käytössä on sivusyöte, jolla on eri indeksointimekanismi (Ads‑botti orgaanisten Google‑bottien sijaan), sivut indeksoidaan useammin. Sivusyötteeseen lisätyt uudet sivut indeksoidaan päivässä ja aina uudestaan enintään 14 päivän välein. Toistuvasti klikkauksia saavien sivujen indeksointi voi kuitenkin kestää 2–3 päivää. Jos syöte on pitkä, koko syötteen indeksointiin voi mennä 10 päivää.

Huom. Yhdellä tilillä voi olla enintään 100 sivusyötettä.

2. Voidaanko usein päivitettävillä verkkosivustoilla näyttää Dynaamisia hakumainoksia?

Dynaamisten hakumainosten indeksointiajoista johtuen verkkosivustot, joiden sisältöä päivitetään tiheästi (kuten sivustot, jotka päivittävät pika‑aleja päivittäin), eivät välttämättä saa hyviä tuloksia Dynaamisilla hakumainoksilla.

3. Kuinka pian dynaaminen hakumainosjärjestelmä käynnistää uudet kampanjat?

Jos kyseessä on uusi kampanja, jonka verkkotunnus ei ole käytössä missään muussa aktiivisessa Dynaamisessa hakumainoskampanjassa, kampanjan käynnistymiseen voi mennä 24–48 tuntia. Jos kyseessä on uusi kampanja, jonka verkkotunnus on jo käytössä jossain toisessa aktiivisessa Dynaamisessa hakumainoskampanjassa, kampanja voi käynnistyä 8 tunnin kuluessa. Joissakin tapauksissa käynnistyminen voi silti kestää 48 tuntia.

4. Kuinka pian kampanjoihin tehdyt muutokset heijastuvat dynaamiseen hakumainosjärjestelmään?

Seuraavat muutokset näkyvät välittömästi:

• Hintatarjousmuutokset
  • Kampanjan, mainosryhmän tai luokan URL‑osoitteen keskeyttäminen
  • Nykyisen mainosryhmän uudet mainosaineistot
  • Nykyisen mainosaineiston kopion tai seurannan muutokset

Kaikki muut muutokset, kuten uusien URL‑osoitteiden lisääminen, URL‑osoitteiden siirtäminen mainosryhmien välillä tai uusien mainosryhmien määritys, voivat kestää 24 tuntia.

Voit varmistaa, ovatko dynaamisen mainoksen kohdennukset tai mainoskohdistuksen poissulkemiset hyväksyttäviä, tarkistamalla

Huom.: Tarkistus on hyvä tehdä 24 tunnin kuluttua mainoskohdistuksen poissulkemisten lisäämisen jälkeen, koska hakutermiraportit eivät päivity tunneittain.