Om remarketing för YouTube-tittare

Du kan visa anpassade annonser för miljontals tittare på YouTube och våra videopartners webbplatser baserat på tittarnas tidigare interaktioner med dina videor eller din YouTube-kanal. Det här kallas videoremarketing. Genom att stärka ditt budskap hos personer som redan har sett dina videor eller kanaler är det mer sannolikt att du lyckas öka avkastningen på din investering. Läs om remarketing

Fördelar

• Större avkastning på investeringen: Annonsörer som använder remarketing på YouTube har förbättrat sin avkastning med hjälp av videoannonser som visas för personer som är intresserade av deras produkter eller tjänster.
  • Större räckvidd: Via YouTubes stora nätverk kan du nå potentiella kunder på remarketingmålgruppslistor.
  • Effektiv prissättning: I Google Ads-auktionsmodellen erbjuds konkurrenskraftiga priser som uppfyller ditt avkastningsmål. Med CPV-budgivning betalar du för videovisningar och andra videointeraktioner, t.ex. klick på uppmaningsöverlagringar, kort och kompletterande bannerannonser.
  • Flexibilitet: Remarketing för webbplatser (kallas också ommarknadsföring, remessaging eller ominriktning) baseras oftast på vad besökarna gör på webbplatsen. Du kan tillämpa remarketing utifrån hur dina YouTube-videor har använts, till exempel om tittare har gillat, ogillat eller delat din video.

Så fungerar det

Innan du kan skapa remarketinglistor behöver du länka din YouTube-kanal till ditt Google Ads-konto. När du har länkat kontona kan du skapa remarketinglistor som når personer som har

• tittat på en video på en kanal
  • tittat på vissa specifika videor
  • tittat på en video (som en annons) på en kanal
  • tittat på vissa videor (som annonser)
  • prenumererat på en kanal
  • besökt en kanals startsida
  • gillat en video på en kanal
  • lagt till en video från en kanal i en spellista
  • delat en video på en kanal

Sedan kan du använda listorna i dina inriktningsinställningar för nya eller befintliga kampanjer. Hantera dina listor när som helst genom att välja Delat bibliotek på menyn Verktyg Google Ads | tools [Icon] och sedan välja Målgruppshantering och Målgruppslistor på menyn till höger. Lägg till listor genom att klicka på plusknappen på sidan med målgruppslistor och välja YouTube-användare på menyn. Svara sedan på de olika frågorna.

Obs! Du kan inte skapa remarketinglistor utifrån visningar av bumperannonser eller inte överhoppningsbara in stream-annonser

Liststorlekar

Du kan ange Ursprunglig liststorlek genom att hämta listmedlemmar från de senaste 30 dagarnas aktivitet på din kanal eller börja om från början.

Tänk på att Google Ads inte längre fyller remarketinglistor för YouTube-kanaler och YouTube-toppannonser med nya medlemskap för användning i annonser på webbplatser som inte tillhör Google. Alla rapporter för remarketinglistor för YouTube-kanaler och YouTube-toppannonser visas därför som 0 under Storlek: Display på sidan Insikter om målgrupp i Google Ads.

Viktigt! Om du har flera YouTube-kanaler kan du länka mer än en YouTube-kanal till ditt Google Ads-konto. Du kan skapa flera listor för varje kanal, men du kan däremot inte använda samma lista i flera kanaler.

Bästa metoder

Det finns flera funktioner som kan hjälpa dig att utnyttja dina videoremarketinglistor maximalt:

• Olika annonsformat: Skapa och rikta in din remarketingkampanj med videoannonser och andra annonsformat (text-, bild- och multimedieannonser). Läs om videoannonsformat
  • Engagera mobilkunder: Använd kvadratiska och vertikala videor för att engagera mobilkunder i YouTube-appen. Läs mer
  • Detaljerade rapporter: Optimera din remarketingkampanj utifrån resultatmätvärden. Du kan till exempel höja buden för de ämnen och kanaler som ger det bästa annonsresultatet. Tips om hur du optimerar din videokampanj
  • Enkla att använda: Det är enkelt att skapa, hantera och rikta in remarketinglistor. Läs mer om målgruppslistor för remarketing
  • Anpassade målgrupper: Anpassa inriktningen genom att kombinera flera remarketinglistor. Du kan till exempel vända dig till målgrupper som har sett din filmtrailer men som ännu inte har tittat på din annons om dvd-lanseringen. Skapa en anpassad kombinationslista