Om remarketing mot YouTube-seere

Du kan vise personlig tilpassede annonser til millioner av seere på YouTube og andre nettsteder som tilhører videopartnere, med utgangspunkt i seernes tidligere interaksjoner med videoene dine eller YouTube-kanalen din. Dette kalles «videoremarketing». Hvis du kan forsterke budskapet du formidler til personer som allerede har sett kanalen din eller videoene dine, har du større sjanse for å øke avkastningen.

Fordeler

• Økt avkastning: Annonsører som bruker remarketing på YouTube, kan øke avkastningen gjennom å vise annonser for kunder som har vist interesse for produktene og tjenestene deres.
  • Større omfang: I det store YouTube-nettverket kan du nå ut til potensielle kunder på remarketinglisten din med videoannonser.
  • Effektiv prissetting: Med auksjonsmodellen i Google Ads får du konkurransedyktige priser som er i tråd med avkastningsmålet ditt. Du betaler for videoavspillinger og andre videointeraksjoner, for eksempel klikk på kort, tilleggsbannere og handlingsfremmende overlegg, hvis du bruker CPV-budgivning.
  • Fleksibilitet: Remarketing på nettsteder (også kjent som retargeting eller oppfølgingshenvendelser) er basert på handlingene de besøkende foretar på nettsteder. Du kan drive remarketing på grunnlag av handlinger som er spesifikke for YouTube-videoene dine, for eksempel når seere liker, ikke liker og deler videoen din.

Slik fungerer det

For å opprette remarketinglister må du først knytte sammen YouTube-kanalen og Google Ads-kontoen din. Når det er gjort, kan du opprette remarketinglister for å nå ut til folk som har utført noen av disse YouTube-relaterte handlingene:

• Så på en video fra en kanal
  • Så på en eller flere av de valgte videoene
  • Så på en video (som en annonse) fra en kanal
  • Så på en eller flere av de valgte videoene (som annonser)
  • Abonnerte på en kanal
  • Besøkte en kanalside
  • Likte en video fra en kanal
  • La til en video fra en kanal i en spilleliste
  • Delte en video fra en kanal

Du kan så bruke disse listene i målrettingsinnstillingene dine for nye eller nåværende kampanjer. Du kan når som helst administrere listene dine ved å velge «Delt bibliotek» på «Verktøy»-menyen og deretter velge «Målgruppestyring».

Merk: Du kan ikke opprette remarketinglister med utgangspunkt i visninger av bumperannonser eller in-stream-annonser som ikke kan hoppes over.

Listestørrelser

Hvis du går for «Opprinnelig listestørrelse», kan du enten hente medlemmene som er oppført på listen i løpet av de siste 30 dagene med aktivitet i kanalen din, eller starte med blanke ark.

Viktig: Hvis du har flere YouTube-kanaler, kan du knytte flere enn bare én YouTube-kanal sammen med Google Ads-kontoen din. Du kan opprette flere lister per kanal, men du kan ikke bruke den samme listen i flere kanaler.

Gode fremgangsmåter

Få mest mulig ut av videoremarketinglistene ved å se nærmere på disse funksjonene:

• Ulike annonseformater: Opprett en remarketingkampanje med videoannonser og andre reklameformater (tekst-, bilde- og rich media-annonser), og målrett kampanjen mot ønsket målgruppe.
  • Engasjer mobilkunder: Bruk kvadratiske og vertikale videoannonser for å engasjere mobilkunder via YouTube-appen. Finn ut mer
  • Detaljerte rapporter: Optimaliser remarketingkampanjen din på grunnlag av resultatberegninger. Du kan for eksempel øke budene på bestemte emner eller kanaler som gir best responsfrekvens.
  • Enkelt å bruke: Opprett, administrer og målrett remarketinglistene dine på en enkel måte.
  • Tilpassede målgrupper: Tilpass målrettingen din ved å kombinere remarketinglistene dine. Du kan for eksempel nå målgrupper som har sett filmtraileren din, men som ennå ikke har sett annonsen som markedsfører DVD-lanseringen.

Link til beslektet innhold