Datan ajantasaisuus

Kun tutkit Google Ads ‑tilisi dataa, muista ottaa huomioon tilastojen ajantasaisuus. Kehitysdata ei ole käytettävissä heti, ja joitakin tietoja päivitetään vain kerran päivässä. Tilin kehitystä mitattaessa on hyvä pitää mielessä, että viimeisin tiliä koskeva data ei välttämättä vielä näy.

Näin se toimii

Tilien tilastotiedot (kuten klikkaukset, konversiot ja näyttökerrat) tulevat yleensä näkyviin kolmen tunnin kuluessa. Esimerkiksi kaikkien perjantaina kello 18 mennessä saatujen klikkausten kokonaismäärä näkyy yleensä viimeistään perjantai-iltana kello 21 paikallista aikaa. Jos konversiot on kirjattu käyttämällä jotain muuta attribuutiomallia kuin Viimeinen klikkaus ‑mallia, konversiot näkyvät yleensä 15 tunnissa.

Joidenkin tietojen ja raporttien käsittely kestää kuitenkin kauemmin tai ne lasketaan vain kerran päivässä eikä jatkuvasti. Osa näistä raporteista käsitellään päivittäin samaan paikalliseen aikaan kaikilla aikavyöhykkeillä. Ota oma aikavyöhykkeesi huomioon, kun arvioit milloin nämä tiedot ovat valmiina.

Esimerkiksi edellisen päivän impressiot ovat valmiita seuraavana päivänä klo 3.00 jokaisella aikavyöhykkeellä. Muut mittarit, kuten demografiset raportit tai edellisen päivän tavoittavuusmittarit, luodaan päivittäin klo 18 Tyynenmeren aikaa (PT). Jos olet New York Cityssä (GMT-5), näet tammikuun 1. päivän päivitetyn demografisen raportin vasta 2. tammikuuta klo 21, sillä New Yorkin aikavyöhyke on kolme tuntia Tyynenmeren aikavyöhykettä (PT) edellä.

Seuraavassa kaaviossa näkyy, milloin jotkin tavalliset tilastotiedot ja raportit ovat valmiita ja ajan tasalla tiistain tietojen mukaisesti kolmella esimerkkiaikavyöhykkeellä.

Tieto/raportti Ajankohta, jolloin tiistain tiedot ovat käytettävissä, jos olet San Franciscossa (PST). Ajankohta, jolloin tiistain tiedot ovat käytettävissä, jos olet Lontoossa (GMT). Ajankohta, jolloin tiistain data on käytettävissä, jos olet Tokiossa (JST)
Useimmat mittarit, kuten klikkaukset, impressiot, sivun yläosan impressioprosentti, korkeimman sijainnin impressioprosentti ja konversiot (jotka on laskettu erilaisten tapahtumien ansioksi Viimeinen klikkaus ‑mallin avulla) klo 3 keskiviikkona klo 3 keskiviikkona klo 3 keskiviikkona
Muut kuin viimeisen klikkauksen konversiot (jotka on laskettu erilaisten tapahtumien ansioksi muun kuin Viimeinen klikkaus ‑mallin avulla) klo 15 keskiviikkona klo 15 keskiviikkona klo 15 keskiviikkona
Automaattiset sijoittelut, maantieteelliset tiedot, hakutermit, huutokauppatilastot, impressioprosentti, sivun yläosan impressioiden osuus ja korkeimman sijainnin impressioiden osuus klo 6 keskiviikkona klo 6 keskiviikkona klo 6 keskiviikkona
Tavoittavuustiedot klo 11 torstaina klo 19 torstaina klo 6 perjantaina

Useimpia raportteja ja tietoja päivitetään jatkuvasti, mutta huutokauppatilastot, osuus näyttökerroista ja hakutermit päivitetään muutaman kerran päivässä. Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti ‑sarakkeen tiedot saattava olla 14 päivää vanhoja. Jos olet äskettäin päivittänyt jotakin laskeutumissivuasi, muutokset saattavat näkyä sarakkeessa vasta 14 päivän kuluttua.

Oikaisut

Tietojasi saatetaan toisinaan päivittää, kun klikkauksesta on kulunut yksi tai useampi päivä. Tämä voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Konversio syntyy päiviä alkuperäisen klikkauksen jälkeen.
  • Havaitsemme virheellistä liikennettä, joka on poistettava.

Seuraavan kuun laskutettaviin tapahtumiin (kuten klikkauksiin) tehdyt oikaisut näkyvät laskutushyvityksinä.

Google Analyticsista tuodut konversiot

Google Analyticsista Google Adsiin tuodut tavoitteet ja tapahtumat näkyvät Google Adsin konversiotilastoissa 12 tunnin kuluessa, jos ne kirjataan Viimeinen klikkaus ‑attribuutiomallin avulla. Jos käytössä on jokin toinen malli, konversiot tulevat näkyviin 24 tunnin kuluessa. Google Adsin konversioseurannan data näkyy tavallisesti kolmen tunnin kuluessa, kun konversiot kirjataan Viimeinen klikkaus ‑mallin avulla, ja 15 tunnin kuluessa muita malleja käytettäessä.