Administrer et budsjett som er delt på flere kampanjer

I Google Ads kan du tildele et dagsbudsjett til hver enkelt kampanje eller bruke delte budsjetter for å fordele ett budsjett på flere kampanjer. Et delt budsjett er en ideell løsning hvis du ikke har tid til overs til å konfigurere og overvåke individuelle kampanjebudsjetter, men fortsatt ønsker å få så mange klikk som mulig for annonsene dine innenfor et bestemt budsjett. Delte budsjetter fungerer ikke med kampanjer som er en del av en kampanjegruppe eller kampanjer som inngår i et eksperiment.

Når du bruker et delt budsjett, kan Google Ads-systemet automatisk justere hvordan budsjettet fordeles på de ulike kampanjene, slik at det blir enklere å øke avkastningen.Du kan når som helst bytte tilbake til ett budsjett per kampanje for å få full kontroll over hvor mye du bruker i de enkelte kampanjene. Gå til Delt bibliotek i kontoen din for å konfigurere eller administrere et delt budsjett.

Eksempel

La oss si at du har satt av NOK 800 per dag, jevnt fordelt mellom to kampanjer. Den ene kampanjen kan på en gitt dag få færre visninger og klikk enn vanlig, slik at bare NOK 320 brukes. Med et delt budsjett kan Google Ads ta de gjenstående NOK 80 og overføre dem til den andre kampanjen for at du skal oppnå best mulig kampanjeresultater samlet sett.

Veiledning

Sett opp delte budsjetter

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Delte budsjetter under «Delt bibliotek».
  3. Klikk på plussknappen .
  4. Gi navn til det nye delte budsjettet, og angi et budsjettbeløp.
  5. Legg til noen kampanjer i ditt delte budsjett (valgfritt).
  6. Klikk på Lagre.
  7. Budsjettet trer ikke i kraft før du tar det i bruk for individuelle kampanjer.
    1. Gå til «Innstillinger»-siden for hver kampanje.
    2. Åpne «Dagsbudsjett»-delen.
    3. Klikk på Bruk fra delt bibliotek, og velg det delte budsjettet du vil legge til i denne kampanjen.
    4. Klikk på Lagre.

Du kan når som helst redigere det delte budsjettet ved å gå tilbake til Delt bibliotek.

Fjern et delt budsjett fra en kampanje

Fordi hver Google Ads-kampanje må ha et budsjett, kan du bare fjerne delte budsjetter hvis de for øyeblikket ikke er i bruk i noen kampanjer.

Følg denne fremgangsmåten for å fjerne delte budsjetter fra kampanjer:

1. Gå til «Innstillinger»-siden for hver kampanje der du bruker det delte budsjettet du vil fjerne.
  2. Klikk på Budsjett.
  3. Under «Skriv inn det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å bruke hver dag» ser du det delte budsjettet som gjelder for denne kampanjen.
  4. Klikk på «x» på dette delte budsjettet for å fjerne det fra denne kampanjen.
  5. Klikk på Lagre.

Gjenta trinnene ovenfor for hver kampanje der det samme delte budsjettet er i bruk.

Fjern et budsjett fra det delte biblioteket

1. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Delte budsjetter under «Delt bibliotek».
  2. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av det delte budsjettet du vil fjerne.
  3. Klikk på Endre på den blå raden som vises, og velg Fjern fra rullegardinmenyen.

Bytte av budsjett midt på dagen

Hvis du bytter fra et enkeltstående kampanjebudsjett til et delt budsjett, eller omvendt, midt på dagen, starter vi visningen fra tidspunktet du utfører byttet, som om kampanjene så langt har brukt NOK 0.

Eksempel

La oss si at du har fire kampanjer som hver har et enkeltstående budsjett på NOK 60. Når klokken er 15.00, har alle disse kampanjene brukt opp hele budsjettet på NOK 60. Klokken 16.00 bestemmer du deg for å opprette et nytt delt budsjett på NOK 240 for disse fire kampanjene. Når det delte budsjettet ditt på NOK 240 aktiveres, anses det som om du har et forbruk på NOK 0 så langt, akkurat som om kampanjene med et budsjett på NOK 60 hver ikke hadde blitt vist ennå.