Sobre els segments de públic

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.

Podeu afegir segments de públic a grups d'anuncis i arribar als usuaris en funció de qui són, dels seus interessos i hàbits, de què cerquen de manera activa o de com han interaccionat amb la vostra empresa. Els segments de públic poden millorar el rendiment de la vostra campanya, ja que permeten arribar als usuaris que naveguen per llocs web, utilitzen aplicacions o miren vídeos. Per poder millorar l'experiència tant dels usuaris com dels anunciants, consulteu la política de publicitat personalitzada (anteriorment coneguda com a "publicitat basada en interessos").

A mesura que les polítiques de l'App Tracking Transparency (ATT) d'Apple entrin en vigor, és possible que els segments de dades (especialment les llistes de llocs web, les d'aplicacions i les creades automàticament) i les llistes de segmentació per llista de clients es vegin afectats pel trànsit a iOS 14 (inclòs l'ús d'aquestes llistes per a exclusions). Les campanyes que promocionen objectius de conversió basats en web, especialment les que utilitzen la segmentació per llista de clients i la resta de segments de dades, també poden experimentar fluctuacions de rendiment. Durant aquest temps, estendrem les conversions basades en patrons a més trànsit d'iOS 14.

Com funcionen els segments de públic

A les campanyes de display, de cerca, de vídeo, d'hotels i estàndard de compres, els públics estan formats per segments o grups de persones amb intencions, dades demogràfiques i interessos específics, segons estimacions de Google. A l'hora d'afegir un públic a una campanya o un grup d'anuncis, podeu triar entre un ampli ventall de segments, que poden incloure, per exemple, aficionats als esports i a viatjar, persones que volen comprar un cotxe o persones concretes que hagin visitat el vostre lloc web o la vostra aplicació. Google Ads mostrarà els anuncis a les persones que és possible que pertanyin a les categories seleccionades.

Els públics es determinen en funció de l'activitat dels usuaris que utilitzen productes de Google i llocs web de tercers, o s'estimen a partir del contingut que probablement interessa a determinats grups d'usuaris. L'activitat i el contingut de llocs web de tercers s'utilitzen principalment per determinar els segments de públic de llocs web de tercers, mentre que l'activitat i el contingut dels productes de Google s'utilitzen principalment per determinar els segments de públic d'aquests productes.

Nota: les dades que s'utilitzen per generar segments de públic (com ara l'historial de visites a pàgines o les cerques a Google anteriors) es poden fer servir per millorar les ofertes i la precisió de les campanyes basades en públics.

A continuació trobareu una breu descripció dels diferents tipus de segments de públic que podeu utilitzar per millorar la precisió de les campanyes:

• Segments de públic afí: arribeu als usuaris en funció d'allò que els apassiona i dels seus hàbits i interessos.
  • Segments personalitzats: els segments personalitzats us ajuden a arribar al vostre públic ideal introduint paraules clau, URL i aplicacions rellevants.
  • Dades demogràfiques detallades: arribeu als usuaris en funció de fets vitals a llarg termini.
  • Esdeveniments vitals: arribeu als usuaris en moments importants de la seva vida.
  • Segments al mercat: arribeu als usuaris en funció de la seva intenció de compra recent.
  • Segments de les vostres dades: arribeu als usuaris que han interaccionat amb la vostra empresa.
    • Visitants del lloc web i de l'aplicació: arribeu a les persones que han visitat el vostre lloc web o les vostres aplicacions.
    • Segmentació per llista de clients: arribeu als clients existents en funció de les vostres dades de CRM.
    • Segments similars: arribeu a usuaris nous amb interessos similars als dels visitants del vostre lloc web o als dels clients existents.

La taula següent resumeix els tipus de segments de públic que hi ha disponibles per a cada tipus de campanya:

Tipus de campanya Segments de públic afí Segments personalitzats Dades demogràfiques detallades Esdeveniments vitals Segments al mercat Les vostres dades

Exemple d'anunci d'imatge de display

Display

Exemple d'anunci de text de cerca

Cerca
No No

Exemple d'anunci de vídeo

Vídeo

Hotel ads example

Hotel
No No No No No

Anuncis de compres | Anuncis de fitxa de producte

Estàndard de compres
No No
Generació de demanda
Nota: en el cas de les campanyes Màxim rendiment, es poden afegir a la campanya senyals de públic que indiquin quins usuaris tenen més probabilitats de fer una conversió per ajudar a accelerar la IA de Google. Tanmateix, això no garanteix que els anuncis es difonguin només als usuaris d'aquests públics. Si es determina que altres segments d'usuaris fan moltes conversions, els anuncis es difondran a usuaris que no estiguin especificats als senyals de públic. Obteniu més informació sobre com podeu crear un grup de recursos.

Diferents opcions de segments de públic

Un cop hàgiu identificat els interessos, les necessitats, els comportaments i els objectius del vostre públic, podeu definir qui serà el públic d'una campanya o d'un grup d'anuncis concrets. Podeu seleccionar segments preconfigurats per Google Ads.

Períodes retroactius

Les dades de públic s'actualitzen cada setmana, de manera que els resultats que trobeu poden canviar lleugerament d'una setmana a una altra. També podeu canviar la visualització mensual dels públics des dels 11 darrers mesos. Això vol dir que podeu saber com ha canviat el públic del vostre contingut al llarg del temps.
Les dades de cerca s'actualitzen d'una a dues setmanes després de començar el mes següent. Tanmateix, podeu consultar les dades de cerca de fa tres anys enrere. També podeu canviar la visualització del vostre públic en un mes, amb un període retroactiu de 30 dies. Això vol dir que podeu veure el públic de la vostra empresa de qualsevol mes concret. Les dades de cerca us permeten triar un mes concret per veure'n les estadístiques.

Dades

Freqüència d'actualització Període retroactiu
Públic Setmanalment 30 darrers dies
Cerca D'una a dues setmanes després de començar el mes següent 3 anys
Segments de públic afí

Arribeu als usuaris basant-vos en imatge completa dels seus estils de vida, interessos i hàbits.

A un vídeo se li pot assignar una etiqueta de públic afí (p. ex., "aficionats a les motos") en funció d'una combinació de senyals contextuals i personalitzats, o bé només en funció de senyals contextuals. Quan un anunciant utilitza un segment de públic afí en què no es permet la publicitat personalitzada, només fem servir senyals contextuals per emplaçar els seus anuncis als vídeos. Això inclou els vídeos designats com a creats per a nens i garanteix que mai no personalitzem els anuncis d'aquests vídeos.

Actualment, tots els anunciants de Google poden accedir als segments de públic afí a les campanyes de cerca, de display, estàndard de compres i de vídeo, així com de Gmail i de Display & Video 360.

Per obtenir un segment seleccionat de categories d'afinitat, baixeu aquest CSV.

Segments de públic afí de salut

Els públics de Google estan formats per segments o grups de persones amb intencions, dades demogràfiques i interessos específics, segons estimacions de Google.

Segments de públic afí: us permet arribar als usuaris en funció d'allò que els apassiona i dels seus hàbits i interessos. Podeu arribar als usuaris basant-vos en una imatge completa dels seus estils de vida, passions i hàbits. Els usuaris del segment de públic afí han demostrat tenir un interès qualificat pel segment de la salut, la qual cosa us permet arribar als usuaris més importants amb els vostres productes o ofertes.

A continuació es mostra una representació dels segments de salut afins. Per obtenir un segment seleccionat de categories d'afinitat, baixeu aquest CSV.

Nom del segment de públic afí

Nom del segment de públic afí
/Menjar i restaurants/Vegetarians i vegans
/Menjar i restaurants/Vegetarians i vegans/Vegans
/Estils de vida i aficions/Entusiastes de la vida sostenible
/Esports i fitnes
/Esports i fitnes/Aficionats a la salut i al fitnes
/Esports i fitnes/Aficionats a la salut i al fitnes/Halterofilistes
/Esports i fitnes/Aficionats a la salut i al fitnes/Amants del ioga
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats al beisbol
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats al bàsquet
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes de la nàutica i la navegació
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes del criquet
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes del ciclisme
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats al futbol americà
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats al futbol australià
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats al combat i a la lluita
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes del golf
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats a l'hoquei
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes dels esports de motor
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats als Jocs Olímpics
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes del raquetbol
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes del rugbi
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats a córrer
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes de l'esquí
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Aficionats al futbol
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes de la natació
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes del tennis
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes dels esports aquàtics
/Esports i fitnes/Aficionats a l'esport/Entusiastes dels esports d'hivern

Google no utilitzarà mai informació sensible, com ara dades relacionades amb la salut, la raça, la religió o l'orientació sexual, per personalitzar els anuncis per als usuaris.

En funció de la informació que heu proporcionat o de la selecció de segments de públic, la IA de Google triarà el públic adequat per satisfer de la millor manera les necessitats de la vostra campanya.

Darrera actualització: 28 d'abril de 2023

Esdeveniments vitals

Interaccioneu amb els espectadors de YouTube, Gmail i Display en moments importants de la seva vida, com ara quan canvien de casa, es graduen a la universitat o es casen. Entendre quan es produeixen aquests esdeveniments us permet personalitzar la publicitat per tal d'arribar als usuaris adequats amb els missatges adients.

Tal com passa amb altres fites importants, els esdeveniments vitals no són freqüents i, com a conseqüència, és possible que arribeu a segments més reduïts en comparació dels públics afins. Tanmateix, com que els esdeveniments vitals es poden correspondre amb moltes decisions de compra relacionades, aquest segment sol ser més ampli que el segment al mercat, que es correspon amb una sola decisió de compra. Per exemple, és probable que algú que estigui a punt de canviar de casa compri mobles nous, contracti un servei de mudances, demani un préstec immobiliari o s'interessi per altres articles o serveis relacionats amb les mudances durant els mesos que duri aquesta etapa.

Segments al mercat

Seleccioneu un d'aquests segments per trobar clients que siguin al mercat, és a dir, que cerquin productes i que s'estiguin plantejant seriosament la possibilitat d'adquirir un servei o un producte com els que oferiu.

Els segments al mercat estan dissenyats per als anunciants que se centren a obtenir conversions de possibles compradors. Aquests segments arriben als consumidors que estan a punt de fer una compra.

Per obtenir un segment seleccionat de segments al mercat, baixeu aquest CSV.

Segments al mercat de la salut

Us permet arribar als usuaris en funció de la seva intenció de compra recent. Aquests usuaris cerquen productes sanitaris, naveguen per pàgines més sovint i s'estan plantejant seriosament la possibilitat d'adquirir un servei o un producte com els que oferiu.

A continuació es mostra una representació dels segments actius al mercat de la salut. Per obtenir un segment seleccionat de segments al mercat, baixeu aquest CSV.

Segments actius al mercat

Nom del segment
/Esports i fitnes
/Esports i fitnes/Productes i serveis de fitnes
/Esports i fitnes/Productes i serveis de fitnes/Begudes i batuts nutritius

Google no utilitzarà mai informació sensible, com ara dades relacionades amb la salut, la raça, la religió o l'orientació sexual, per personalitzar els anuncis per als usuaris.

En funció de la informació que heu proporcionat o de la selecció de segments de públic, la IA de Google triarà el públic adequat per satisfer de la millor manera les necessitats de la vostra campanya.

Darrera actualització: 28 d'abril de 2023

Segments personalitzats

Els segments personalitzats us permeten decidir com voleu arribar al vostre segment ideal introduint paraules clau, URL i aplicacions.

Podeu configurar un segment personalitzat a les campanyes de display, de generació de demanda, de Gmail, estàndard de compres i de vídeo introduint paraules clau, aplicacions i URL específics relacionats amb el vostre producte o servei. Aleshores, Google Ads mostrarà anuncis en pàgines, aplicacions i vídeos a les persones amb més probabilitats d'estar interessades en aquestes paraules clau.

En inferir els objectius i l'estratègia d'ofertes de la campanya, el sistema interpreta tots aquests senyals i tria un segment centrat en una de les opcions següents:

• Abast
  • Consideració
  • Rendiment

Per exemple, per a una empresa que vengui calçat per córrer, pot ser preferible arribar als entusiastes de les maratons en comptes d'adreçar-se al segment de públic afí d'aficionats a l'esport. Amb els segments personalitzats, l'empresa pot definir aquest segment de la manera següent:

• Introduint interessos, com ara "cursa de 5 km a Barcelona", "triatleta" o "corredor de llarga distància".
  • Utilitzant URL de llocs web amb contingut relacionat amb l'activitat de córrer, programes d'entrenament, recomanacions nutricionals per a maratons i altres temes relacionats.
  • Introduint aplicacions.
Segments de públic personalitzat per intenció: creats automàticament (display)

El segment de públic personalitzat per intenció creat automàticament us permet definir el segment ideal per a les vostres campanyes de display i arribar-hi. Podeu utilitzar un segment de públic personalitzat per intenció a fi de mostrar el vostre anunci en un vertical o una pàgina de destinació concrets.

De moment, els segments creats automàticament estan disponibles en alemany, anglès, espanyol, francès, italià, japonès, portuguès i rus. Torneu més endavant per comprovar si hi ha novetats, ja que amb el temps s'aniran afegint més llengües.

Segments de les vostres dades (abans coneguts com a "remàrqueting")

També podeu arribar als usuaris que ja hagin interaccionat amb els productes o serveis que ofereix la vostra empresa, inclosos els que ja han vist vídeos, han visitat un lloc web o una aplicació mòbil, o us han proporcionat la seva informació de contacte. Obteniu més informació sobre el segment de les vostres dades. Els segments de les vostres dades poden incloure:

• Usuaris que han visitat el vostre lloc web o les vostres aplicacions.
  • Clients que us han proporcionat informació seva. Aquestes dades en línia i fora de línia us poden ajudar a arribar als clients i a fomentar-ne la reimplicació a la cerca, a Shopping, a Gmail, en campanyes estàndard de compres, a YouTube i a display.
  • Persones que comparteixen interessos similars amb els vostres clients. Google Ads compara els usuaris nous amb els segments de dades i de clients que proporcioneu, i actualitza automàticament els segments similars per garantir-ne la rellevància. Per evitar superposicions, el segment original s'exclou automàticament del segment similar. Més informació sobre els segments similars
Dades demogràfiques detallades

Normalment, les dades demogràfiques fan referència a l'edat, al sexe i a l'estat parental, però els segments de dades demogràfiques detallades són segments amplis de la població que comparteixen alguns trets, com ara persones que acaben de ser pares, estudiants universitaris o propietaris d'habitatges. Per obtenir un segment seleccionat de dades demogràfiques detallades, baixeu aquest CSV.

Nota: actualment, les campanyes de vídeo de freqüència objectiu no admeten els segments personalitzats ni els segments creats a partir de les vostres dades.

Com funcionen les ofertes per segments amb diverses campanyes

Si teniu diverses campanyes rellevants per al mateix trànsit, la subhasta seleccionarà la que tingui l'oferta efectiva més alta.

Exemple

Imaginem que la campanya A i la campanya B són rellevants per al mateix model de sabates a la localitat d'un usuari.

La campanya A té una oferta base de 2 € amb un multiplicador d'oferta del 100% per a un segment de públic i la campanya B té una oferta base de 5 € sense multiplicador. La campanya B obtindrà la impressió, tot i que no té cap ajust d'oferta pel segment.

Sobre la prospecció dinàmica

Utilitzeu la prospecció dinàmica per arribar a clients nous i atreure'ls amb anuncis dels productes que tenen més bon rendiment.

Nota: si voleu utilitzar feeds de comerç al detall, creeu una campanya intel·ligent de compres o contacteu amb el representant del Compte de Google. Obteniu més informació sobre les campanyes intel·ligents de compres.

Com funciona

La prospecció dinàmica utilitza la IA de Google per predir quins elements del feed cerquen els compradors potencials. Amb l'historial de rendiment del feed i el de comportament de l'usuari, la prospecció dinàmica preveu quins són els usuaris nous amb més probabilitats de tenir un bon rendiment en relació amb els elements del vostre feed. Quan el sistema detecta relacions estadísticament significatives entre els elements del feed i la intenció de l'usuari, combina aquesta presumpta intenció amb informació basada en dades demogràfiques, com ara l'edat i el sexe, per fer coincidir la intenció de l'usuari amb el producte corresponent del vostre feed. Els productes del vostre feed s'avaluen i se seleccionen en funció del rendiment, de la rellevància i d'altres factors per tal de determinar quins tenen més probabilitats de generar conversions.

Exemple

Suposem que sou una cadena d'hotels i que un client vol anar de vacances a París. Aquest client cerca molta informació sobre París, com ara llocs d'interès cultural, restaurants, hotels i opcions de vols. Com que heu activat la prospecció dinàmica, cada mica d'informació rellevant sobre el recorregut d'aquest usuari que indiqui que té la intenció d'anar a París ajuda els sistemes de Google a saber que, si es mostren els vostres hotels parisencs a aquest client, hi ha més probabilitats de generar l'anunci de suport corresponent a partir del qual és més probable que aquest usuari faci una conversió.

Sobre la freqüència objectiu

A partir de la segona meitat de 2022, podreu utilitzar la freqüència objectiu com a solució d'optimització per donar forma al vostre abast i augmentar la visualització d'anuncis a YouTube a les campanyes de notorietat de marca. És una manera simplificada de generar una visualització d'anuncis més alta per assolir els objectius de freqüència.

Les campanyes amb freqüència objectiu fan una segmentació positiva per mostrar anuncis a tants usuaris com sigui possible en funció d'una freqüència objectiu setmanal definida per l'anunciant. Pressuposen que la freqüència és el vostre objectiu més important. Generen primeres impressions d'anunci per a tants usuaris que coincideixin amb els criteris de la vostra campanya com sigui possible. Un cop es difonen primeres impressions als usuaris, aquests passen a ser automàticament aptes per a la resta de freqüències durant un període de 7 dies, fins i tot si el seu perfil de públic canvia o es difonen impressions fora dels temes o de les seleccions dinàmiques especificades. Això augmenta la notorietat de marca entre el públic objectiu. Obteniu més informació sobre la freqüència objectiu.