Om ämnesinriktning

På samma sätt som ditt företag vänder sig till vissa typer av kunder kan det hända att dina kunder är intresserade av vissa ämnen. Med ämnesinriktning kan du placera dina Google Ads-annonser på webbsidor, i appar och tillsammans med videor som handlar om sådana ämnen, vare sig det handlar om jordbruk, musik eller något helt annat.

I den här artikeln ger vi en översikt över ämnesinriktning. Du kan använda den här funktionen i Display-nätverket eller videokampanjer. Du hittar detaljerade anvisningar under Inriktning på webbplatser om relevanta ämnen.

Med ämnesinriktning kan du visa dina annonser på sidor i Display-nätverket eller på YouTube som har innehåll som är relaterat till dina valda ämnen. I takt med att innehållet på webben ändras kan det hända att även sidorna där dina annonser visas ändras. Om du vill visa dina annonser på de sidorna väljer du helt enkelt ett eller flera ämnen som du anser är relevanta för dina annonser.

Exempel

Om du inriktar din annons på ämnet Bilar och fordon, kan den visas på alla webbplatser i Display-nätverket eller andra placeringar som innehåller information om bilar och andra fordonstekniska ämnen. Du kan också välja ett mer exakt underämne, som Pickuper och stadsjeepar, Yrkesfordon eller Motorcyklar.

Varför ska du använda ämnesinriktning?

• Du vill visa annonser på en bred uppsättning webbplatser som är relaterade till vissa ämnen.
  • Om du till exempel säljer cyklar och vet att kunderna också gillar att fotvandra och campa kan du försöka annonsera på ett större antal webbplatser genom att välja underämnet Vandring och camping så att dina annonser visas på webbsidor som rör det ämnet.
  • Du vill snabbt visa fler annonser.
  • Om du vill förhindra att dina annonser visas på sidor om specifika ämnen som inte fungerar bra eller inte är relaterade till ditt företag kan du utesluta dessa ämnen

Vad kostar ämnesinriktning?

Prissättningen för ämnesinriktning fungerar på samma sätt som prissättningen för andra typer av inriktning. Du anger ditt bud eller väljer en automatisk budstrategi så visar Google Ads-systemet din annons på sidor i Googles nätverk med innehåll om ämnet i fråga där ditt bud är konkurrenskraftigt. Inom ett populärt ämne kan det finnas tusentals eller till och med tiotusentals webbsidor där din annons kan visas.