Om emnemålretting

Akkurat som bedriften din betjener bestemte kunder, kan kundene dine være interessert i bestemte emner. Med emnemålretting kan du plassere Google Ads-annonsene dine på nettsider, i apper og i videoer som omhandler disse emnene, enten det gjelder jordbruk, musikk eller noe helt annet.

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over emnemålretting. Du kan bruke denne funksjonen for kampanjer i Displaynettverket samt i videokampanjer. Hvis du vil ha trinnvis veiledning, kan du gå til Målrett mot nettsteder som omhandler relevante emner.

Med emnemålretting kan annonsene dine vises på alle sider i Displaynettverket eller YouTube med innhold som er relevant for emnene du har valgt. Ettersom innholdet på nettet endrer seg over tid, endres også sidene annonsene dine vises på. Hvis du vil vise annonsene dine på disse sidene, velger du bare ett eller flere emner som du mener er relevante for annonsene dine.

Eksempel

Hvis du for eksempel målretter mot «Biler og kjøretøy»-kategorien, kan annonsen din vises på alle nettsteder i Displaynettverket eller andre plasseringer som omfatter innhold om biler eller andre emner fra bilindustrien. Du kan også velge mer presise underemner, som for eksempel Lastebiler og SUV-er, Kommersielle kjøretøy eller Motorsykler.

Hvorfor bør du målrette mot emner?

• Du ønsker å vise annonsene dine på et bredt utvalg av nettsteder relatert til bestemte emner.
  • Hvis du for eksempel selger sykler og vet at kundene dine også liker fotturer og camping, kan du prøve å annonsere på et stort antall nettsteder ved å velge Fotturer og camping-underemnet for å vise annonsene dine på nettsider om dette emnet.
  • Du ønsker å raskt trappe opp annonseleveringen din.
  • Hvis du vil forhindre at annonsene dine vises på sider om bestemte emner som ikke fungerer bra eller som ikke er relatert til virksomheten din, kan du ekskludere disse emnene

Hvor mye koster emnemålretting?

Prissetting for emnemålretting fungerer på samme måte som prissetting for andre typer målretting. Du angir budet ditt eller velger en automatisk budstrategi, så viser Google Ads-systemet annonsen din på sider i Google-nettverket med innhold om dette emnet der du kan vinne en plassering med budet ditt. Et populært emne kan ha tusenvis eller til og med titusenvis av sider der annonsen din kan vises.

Linker til beslektet innhold