Sådan bruger du bredt match

Når du bruger bredt match, vises dine annoncer automatisk ved relevante varianter af dine søgeord, selvom de pågældende termer ikke er med på dine søgeordslister. Det bidrager til, at du tiltrækker flere besøgende på dit website, bruger mindre tid på at opbygge søgeordslister og kan fokusere på at bruge dine penge på søgeord, der virker.

Bredt match er den matchtype, der bruges som standard til alle dine søgeord, hvis du ikke angiver en anden matchtype (eksakt match, sætningsmatch eller negativt match). Google Ads-systemet viser automatisk dine annoncer ved relevante varianter af dine søgeord, heriblandt synonymer, entals- og flertalsformer, mulige stavefejl, ordstammevarianter (f.eks. gulv og gulvbelægning), relaterede søgninger og andre relevante varianter. Som en hjælp til at sikre relevante match kan der ved brug af denne matchtype også tages højde for kundens seneste søgeaktiviteter.

Eksempel

Bredt matchende søgeord: Annoncer kan blive vist ved søgninger efter:
slankekur med fokus på lavt indhold af kulhydrater kulhydratfri mad
slankekure med få kalorier
opskrifter med få kalorier
slankekure med middelhavsretter
diætprogram med fokus på lavt indhold af kulhydrater

Sådan kan bredt match hjælpe dig

Du kan indstille et hvilket som helst eller alle dine søgningsmålrettede søgeord til fleksibel søgning som en hjælp til at gøre følgende:

• Brug mindre tid på at opbygge søgeordslister: Du behøver ikke bruge tid på at komme i tanke om alle mulige søgeordsvarianter, for det klarer vores system for dig. Det sparer rigtig meget tid, for 20 % af de søgninger, Google modtager hver eneste dag, er udtryk, vi ikke har set i mindst 90 dage. Denne uforudsigelige søgeadfærd kan gøre det næsten umuligt for dig at skabe en søgeordsliste, hvor du kun bruger eksakt søgning, der dækker alle mulige relevante forespørgsler.
  • Brug dine penge på søgeord, der fungerer: Hvis din annonce ikke opnår nogen klik på en bestemt søgeordsvariant, stopper vores system hurtigt med at vise dine annoncer ved den og lignende søgeforespørgsler. Det forhindrer, at du kommer til at betale for klik på søgeordsvarianter, der ikke fungerer, og hjælper dig med at fokusere på de søgeord, der virker.

Andre muligheder er muligvis nyttige i følgende situationer:

• Dit kvalitetsresultat hjælper dig med at finde ud af, hvor dine annoncer bliver vist, og fleksibel søgning kan medføre et dårligt kvalitetsresultat, hvis dine søgeord ser ud til at være relevante på for mange søgeforespørgsler. Overvej f.eks., hvad der sker, hvis du bruger søgeordet "strømper" (søgeord på kun et enkelt ord er næsten altid for generelle). Du sælger måske strømper til børn, men dit søgeord vil også være relevant for søgeudtryk for strømper til voksne, nylonstrømper, sportsstrømper og meget andet.
  • Du opnår generelt en højere klikfrekvens (CTR) med eksakt match og sætningsmatch, fordi dine annoncer indeholder de eksakte termer, dine kunder søger efter.

Brug modifikator til bredt match for at få mere kontrol over bredt match

Når du tilføjer modificerede bredt matchende søgeord, kan du øge antallet af klik og konverteringer for en kampagne, samtidig med at du opnår en mere præcis styring end med bredt match. Modificeret bredt match giver dig mulighed for at angive, at bestemte bredt matchende søgeord, eller relevante varianter af dem, skal være til stede for at udløse visning af din annonce. Relevante varianter er f.eks. stavefejl, entals-/flertalsformer, forkortelser og akronymer samt ordstammevarianter (f.eks. "gulv" og "gulvbelægning"). Varianter omfatter ikke synonymer eller relaterede søgninger.

Tips!

• Vi foreslår, at du bruger en kombination af to eller flere søgeordsmatchtyper for at opnå en effektiv annoncekampagne. Hvis du f.eks. bruger bredt match og sætningsmatch, når du ud til en bredere målgruppe, samtidig med at du styrer, hvem der får vist din annonce.
  • Hvis du vil sikre dig, at dine annoncer ikke vises, når en bestemt søgeterm bruges, skal du føje den pågældende term til din annoncegruppe eller kampagne som et negativt søgeord.
  • Hvis du fjerner et søgeord eller sætter det på pause, forhindrer det ikke, at et af dine aktive bredt matchende søgeord "udvides" til den pågældende term. Lad os f.eks. sige, at din annoncegruppe indeholder de bredt matchende søgeord blomster og tulipaner, og at du sætter søgeordet tulipaner på pause. I så fald kan dine annoncer stadig blive vist, når søgetermen tulipaner benyttes, da den minder om det aktive bredt matchende søgeord blomster.

Næste trin