Använda exakt matchning

Med exakt matchning kan dina annonser visas för personer som söker med det exakta sökordet eller med liknande varianter utan andra ord. Av de fyra alternativen för sökordsmatchning ger exakt matchning störst kontroll över vilka som ser annonsen och kan också ge högre klickfrekvens (CTR).

Så fungerar exakt matchning

Med exakt matchning kan dina annonser visas när innebörden i en sökning matchar ditt sökord exakt.

Din annons visas när någon söker med sökordet eller liknande varianter av det. Liknande varianter kan inbegripa

• felstavningar
  • singular- och pluralformer
  • avledningar (till exempel bak och bakning)
  • förkortningar
  • accenter
  • ord med annan inbördes ordning men samma innebörd (till exempel [bärbar dator] och [dator bärbar])
  • tillägg eller frånvaro av funktionsord. Funktionsord är prepositioner (som i och till), konjunktioner (som för och men), artiklar (som en och ett) och andra ord som inte påverkar sökavsikten. Till exempel är [hörlurar för mobiler] en liknande variant av [hörlurar mobiler] med funktionsordet ”för” borttaget.

När du använder exakt matchning får du kanske inte lika många visningar eller klick, men du får troligen högre klickfrekvens (CTR). Det beror på att annonserna kan visas för personer som söker med sökord som är nästan exakt relaterade till din produkt eller tjänst.

Exempel

Exakt matchande sökord Annonser kan visas vid sökningar med Annonser visas inte vid sökningar med
[hörlurar för mobiler]

hörlurar mobiler
mobiler hörlurar
mobil hörlurar
hörlurar för en mobil

röda hörlurar för mobiler
köpa hörlurar mobil

Obs!

Vi använder det exakta sökordet, inte liknande varianter, när vi beräknar ditt kvalitetsresultat och uppskattade förstasidesbud.

Fördelar med exakt matchning

Använd exakt matchning när du vill att din annons enbart ska visas för personer som söker med dina exakta sökord eller liknande varianter av dem. Sådana personer är sannolikt mest intresserade av det du erbjuder.

Fördelar med andra alternativ

• Att skapa och underhålla en lista över exakt matchande sökord och välja ut högsta bud för varje sökord är en tidskrävande uppgift som kanske kan vara svår att hinna med.
  • Med exakt matchning kanske du inte får lika många visningar, klick eller konverteringar som med andra matchningsalternativ. Å andra sidan kanske de faktiska besökarna är mer intresserade av din produkt eller tjänst.

Få hjälp med att skapa en sökordslista

Det finns några olika saker du kan göra för att få med så många exakta matchningar som möjligt:

• Skapa en söktermsrapport om du vill se en lista över söktermer som personer har använt innan de har sett och klickat på din annons.
  • Använd sökordsplaneraren om du vill hitta alla relevanta varianter av ord som du kanske inte har tänkt på att lägga till på sökordslistan.

Lägg sedan till de ord och fraser som matchar din verksamhet på sökordslistan och använd termerna i dina nya annonser.

Tips

• Vi föreslår att du använder en kombination av två eller flera sökordmatchningstyper för att driva en effektiv annonskampanj. Om du använder bred och exakt matchning kan du till exempel nå en bredare målgrupp samtidigt som du kan bestämma exakt vilka som kan se annonsen.
  • Om du vill vara säker på att din annons inte visas vid en viss sökterm kan du lägga till termen i annonsgruppen eller kampanjen som ett negativt sökord.