Skapa inriktningar för dynamiska sökannonser

Med inriktning för dynamiska sökannonser kan du utvidga räckvidden utan att behöva använda sökord, genom att användarnas sökningar på Google matchas med specifika sidor på din webbplats. Du styr hur denna inriktning fungerar. Du kan inrikta dina annonser på enskilda webbsidor, specifika grupper av sidor eller alla sidor på din webbplats. Du kan även blockera sidor med hjälp av uteslutningar för dynamiska annonsinriktningar och lägga till negativa sökord för att förhindra att dina annonser visas vid specifika sökningar.

Innan du börjar

Metoderna som beskrivs i denna artikel gäller inriktning på sidor på din webbplats som indexeras av Google.Om du inte har använt dynamiska sökannonser på din webbplats tidigare kan det ta upp till 24 timmar innan annonsvisningen med inriktningen startar.

Läs om hur dynamiska sökannonser fungerar i Om dynamiska sökannonser. Anvisningar om hur du skapar dynamiska sökannonser finns i Skapa dynamiska sökannonser

Rekommenderade metoder för inriktning

Skapa dynamiska annonsinriktningar som är mer generella om du vill öka din inkrementella trafik. Om du skapar en inriktning med för få indexerade målsidor kan det hända att annonserna inte får någon inkrementell trafik alls.

Dynamiska sökannonser fungerar bäst med väloptimerade sidor med tydliga teman och termer. Se dessa rekommenderade metoder för optimering av dynamiska sökannonser.

Du kan spara mer tid genom att använda dynamiska sökannonser i kombination med automatisk budgivning. Dynamiska sökannonsinriktningar kan vara generella och trafiken kan variera för varje inriktning. Med automatisk budgivning kan du förbättra resultatet genom att funktionen tar hänsyn till olika resultatsignaler.

Vi rekommenderar starkt att du skapar undantag för sidor som innehåller ord som ”slut i lager” eller ”inte tillgänglig”. Då förhindrar du att kunderna ser sidor på din webbplats som visar produkter de inte kan köpa. Läs om hur du gör detta i Skapa undantag och negativ inriktning för dynamiska sökannonser.

Om du vill inrikta dig på en underdomän, till exempel subdomain.examplesite.com, lägger du till subdomain.examplesite.com i kampanjinställningarna för den dynamiska sökannonsen. Då inkluderas underdomänen på alla målsidor där din annons visas.

Anvisningar för att skapa inriktningar

När du har skapat en dynamisk annonsgrupp kan du lägga till dynamiska annonsinriktningar. Gör så här:

1. Klicka på Dynamiska annonsinriktningar på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på plusknappen och sedan på Välj en annonsgrupp.
  3. Välj en kampanj och välj sedan en annonsgrupp i kampanjen.
    1. Om du vill ange inriktning med hjälp av kategorier klickar du på Rekommenderade kategorier för din webbplats och markerar kryssrutorna vid alla kategorier du vill använda. Denna inriktningstyp är bara tillgänglig för domäner för vilka Google Ads kan generera kategorier. Om du inte har använt dynamiska sökannonser på din webbplats tidigare kan det ta upp till 48 timmar innan kategorier blir tillgängliga i ditt konto.
    2. Om du vill inrikta dig på specifika webbsidor klickar du på Specifika webbsidor. Du kan välja att inrikta dig på exakta webbadresser eller skapa regler för att inrikta dig på webbsidor utifrån sidrubrik, kategori eller webbadressinnehåll.
    3. Om du vill inrikta dig på alla webbsidor på din webbplats klickar du på Alla webbsidor och markerar kryssrutan vid Alla webbsidor.
    4. Om du inriktar dig på sidflöden kan du också inrikta dig på en custom label (anpassad etikett). Klicka i så fall på Anpassade etiketter ur flödet, ange dina anpassade etiketter och klicka på Lägg till efter varje etikett.
  4. Klicka på Spara för att spara dina dynamiska annonsinriktningar.