Skapa inriktningar för dynamiska sökannonser

Med inriktning för dynamiska sökannonser kan du utvidga räckvidden utan att behöva använda sökord, genom att användarnas sökningar på Google matchas med specifika sidor på din webbplats. Du styr hur denna inriktning fungerar. Du kan inrikta dina annonser på enskilda webbsidor, specifika grupper av sidor eller alla sidor på din webbplats. Du kan även blockera sidor med hjälp av uteslutningar för dynamiska annonsinriktningar och lägga till negativa sökord för att förhindra att dina annonser visas vid specifika sökningar.

Innan du börjar

Metoderna som beskrivs i denna artikel gäller inriktning på sidor på din webbplats som indexeras av Google. Om du inte har använt dynamiska sökannonser på webbplatsen tidigare kan det ta upp till 24 timmar innan annonsvisningen med inriktningen startar.

Om du vill veta hur dynamiska sökannonser fungerar kan du börja med att läsa Om dynamiska sökannonser. Anvisningar om hur du skapar dynamiska sökannonser finns i Skapa dynamiska sökannonser

Rekommenderade metoder för inriktning

Skapa dynamiska annonsinriktningar som är mer generella om du vill öka din inkrementella trafik. Om du skapar en inriktning med för få indexerade målsidor kan det hända att annonserna inte får någon inkrementell trafik alls.

Dynamiska sökannonser fungerar bäst med väloptimerade sidor med tydliga teman och termer. Se dessa rekommenderade metoder för optimering av dynamiska sökannonser.

Du kan spara mer tid genom att använda dynamiska sökannonser i kombination med automatisk budgivning. Dynamiska sökannonsinriktningar kan vara generella och trafiken kan variera för varje inriktning. Med automatisk budgivning kan du förbättra resultatet genom att funktionen tar hänsyn till olika resultatsignaler.

Vi rekommenderar starkt att du skapar uteslutningar för sidor som innehåller fraser som ”slut i lager” eller ”inte tillgängligt”. Då förhindrar du att kunderna ser sidor på din webbplats som visar produkter de inte kan köpa. Läs om hur du gör detta i Skapa undantag och negativ inriktning för dynamiska sökannonser.

Om du vill inrikta dig på en underdomän, till exempel subdomain.examplesite.com, lägger du till subdomain.examplesite.com i kampanjinställningarna för den dynamiska sökannonsen. Då inkluderas underdomänen i alla målsidor där din annons visas.

Anvisningar för att skapa inriktningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Klicka på fliken Kampanjer i ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på en av dina dynamiska sökannonskampanjer.
  3. Klicka på fliken Automatiska inriktningar.
  4. Klicka på + Lägg till dynamisk annonsinriktning.