Lag mål for dynamiske søkeannonser

Om du bruker dynamiske søkeannonser, kan du øke rekkevidden din uten å benytte søkeord. Med disse annonsene blir det nemlig funnet samsvar mellom det folk søker etter på Google, og bestemte sider på nettstedet ditt. Du bestemmer selv hvordan denne typen målretting fungerer. Du kan målrette annonsene dine basert på enkelte nettsider eller bestemte grupper med sider, eller målrette mot alle sidene på nettstedet ditt. Du kan også blokkere sider ved hjelp av ekskluderinger for dynamiske annonsemål, eller legge til negative søkeord for å forhindre at annonsene dine vises i bestemte søk.

Før du begynner

Metodene vi beskriver i denne artikkelen, har å gjøre med målretting mot sidene på nettstedet ditt som Google indekserer.Hvis du nettopp har begynt å bruke dynamiske søkeannonser for nettstedet ditt, kan det ta opptil et døgn før målene trer i kraft.

Du kan finne ut hvordan dynamiske søkeannonser fungerer, ved å lese artikkelen Om dynamiske søkeannonser. For å komme i gang med å opprette dynamiske søkeannonser, kan du gå til Opprett dynamiske søkeannonser

Anbefalte fremgangsmåter for målretting

Opprett dynamiske annonsemål som er mer generelle hvis du vil øke den inkrementelle trafikken din. Hvis du oppretter et mål med for få indekserte landingssider, genereres det kanskje ingen inkrementell trafikk til annonsene dine.

Dynamiske søkeannonser fungerer best med godt optimaliserte sider der de dynamiske søkeannonsene kan identifisere temaer og søketermer på nettsiden. Ta en titt på disse anbefalte fremgangsmåtene for optimalisering av dynamiske søkeannonser.

Du kan spare mer tid ved å bruke dynamiske søkeannonser i kombinasjon med automatisk budgivning. Målene i dynamiske søkeannonser kan favne bredt, og trafikken kan variere for hvert enkelt mål. Du kan bruke automatisk budgivning – der en rekke resultatsignaler tas i betraktning – for å oppnå bedre resultater.

Vi anbefaler på det sterkeste at du oppretter ekskluderinger for sider som inneholder ord som «utsolgt» eller «ikke tilgjengelig». Dermed slipper kundene dine å se sidene på nettstedet ditt som inneholder produkter de uansett ikke kan kjøpe. Du kan finne ut hvordan ved å gå til Opprett ekskluderinger og negativ målretting for dynamiske søkeannonser.

For å målrette mot et underdomene som for eksempel underdomene.examplesite.com legger du til underdomene.examplesite.com i kampanjeinnstillingene for dynamiske søkeannonser. Dette underdomenet tas nå med på alle landingssidene der annonsen din leveres.

Veiledning for å opprette mål

Når du har opprettet en dynamisk annonsegruppe, kan du legge til dynamiske annonsemål. Slik gjør du det:

1. Klikk på Dynamiske annonsemål i sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på pluss-knappen og deretter Velg en annonsegruppe.
  3. Velg en kampanje, og velg deretter en annonsegruppe fra den aktuelle kampanjen.
    1. Hvis du vil målrette ved hjelp av kategorier, klikker du på Kategorier som er anbefalt for nettstedet ditt, og velger avmerkingsboksene ved siden av alle kategoriene du vil bruke som dynamiske annonsemål. Denne målrettingstypen er bare tilgjengelig for domener der Google Ads kan generere kategorier. Hvis du nylig har begynt å bruke dynamiske søkeannonser på nettstedet ditt, kan det ta opptil 48 timer før kategoriene blir tilgjengelige i kontoen din.
    2. For å målrette mot bestemte nettsider klikker du på Bestemte nettsider. Du kan velge å målrette mot nøyaktige nettadresser eller opprette regler for å målrette mot nettsider basert på sidetittel, kategori eller innhold i nettadresser.
    3. For å målrette mot alle nettsidene på nettstedet ditt må du klikke på Alle nettsider og deretter velge avmerkingsboksen ved siden av «Alle nettsider».
    4. Hvis du målretter mot sidefeeder, kan du også målrette mot en custom label. For å gjøre dette klikker du på Egendefinerte etiketter fra feeden, skriver inn de egendefinerte etikettene og klikker deretter på Legg til etter hver etikett.
  4. Klikk på Lagre for å lagre de dynamiske annonsemålene dine.