Dynaamisten hakumainosten kohteiden luominen

Dynaamisten hakumainosten kohdistus lisää tavoittavuuttasi ilman avainsanoja yhdistämällä käyttäjien Google-haut tiettyihin sivuihisi. Voit itse hallita kohdistuksen toimintaa. Kohdistuksessa voidaan käyttää yksittäisiä sivuja, tiettyjä sivuryhmiä tai kaikkia sivuja. Voit myös sulkea pois tiettyjä sivuja tai lisätä negatiivisia avainsanoja, jos et halua mainosten näkyvän tiettyjen hakujen yhteydessä.

Ennen kuin aloitat

Tässä artikkelissa kuvatut menetelmät liittyvät mainosten kohdistamiseen sivuille, jotka Google on indeksoinut. Jos sivustollasi ei ole aiemmin käytetty Dynaamisia hakumainoksia, kohteet alkavat näkyä 24 tunnin kuluessa.

Jos haluat lisätietoa Dynaamisten hakumainosten toiminnasta, tutustu tähän artikkeliin. Kun olet valmis aloittamaan mainosten luomisen, siirry artikkeliin Dynaamisten hakumainosten luominen.

Kohdistuksen parhaat käytännöt

Luomalla laajasti määritettyjä dynaamisia mainoksen kohdennuksia voit saada entistä enemmän lisäliikennettä. Jos luot kohdennuksen, jossa on liian vähän indeksoituja laskeutumissivuja, mainoksesi eivät välttämättä saa lainkaan lisäliikennettä.

Dynaamiset hakumainokset toimivat parhaiten silloin, kun verkkosivut on optimoitu niin, että Dynaamiset hakumainokset voivat tunnistaa sivuilta teemoja ja termejä. Tutustu Dynaamisten hakumainosten optimoinnin parhaisiin käytäntöihin.

Voit säästää enemmän aikaa, jos käytät Dynaamisia hakumainoksia yhdessä automaattisten hintatarjousten kanssa. Dynaamisten hakumainosten kohdennukset voivat olla laajoja, ja kohteiden saaman liikenteen määrä voi vaihdella. Automaattiset hintatarjoukset parantavat mainonnan tuloksia, koska ne huomioivat monia eri tulossignaaleja.

Suosittelemme luomaan poissulkemisia sivuille, joilla lukee esimerkiksi "loppuunmyyty" tai "ei saatavilla". Näin asiakkaat eivät näe sellaisia sivuja, joilla olevia tuotteita he eivät voi ostaa. Lue lisää artikkelista Poissulkemisten luominen Dynaamisille hakumainoksille.

Jos haluat kohdistaa mainoksia aliverkkotunnukseen, kuten subdomain.examplesite.com, lisää Dynaamisia hakumainoksia sisältävän kampanjan asetuksiin subdomain.examplesite.com. Tällöin kaikki laskeutumissivut, joilla mainostasi näytetään, sisältävät aliverkkotunnuksen.

Ohjeet kohteiden luomiseen

Kun olet luonut dynaamisen mainosryhmän, voit lisätä dynaamisten mainosten kohdennuksia:

1. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Dynaamisten mainosten kohdennukset.
  2. Klikkaa pluspainiketta ja sitten Valitse mainosryhmä.
  3. Valitse kampanja ja mainosryhmä.
    • Jos haluat kohdistaa mainokset luokkien mukaan, klikkaa Käytä verkkosivustollesi suositeltuja luokkia ja valitse sitten valintaruudut niiden luokkien vierestä, joita haluat käyttää dynaamisina mainoskohteina. Tämä kohdistustyyppi on käytettävissä vain sellaisille verkkotunnuksille, joille Google Ads voi luoda luokkia. Jos verkkosivustollasi ei ole aikaisemmin käytetty Dynaamisia hakumainoksia, voi kulua jopa 48 tuntia, ennen kuin luokat ovat käytettävissä tililläsi.
    • Jos haluat kohdistaa mainoksia tietyille verkkosivuille, klikkaa Tietyt verkkosivut. Voit käyttää kohdennuksessa tarkkoja URL-osoitteita tai luoda sääntöjä esimerkiksi sivun otsikon, kategorian tai URL-osoitteen sisällön perusteella. Asetus tulee voimaan 24 tunnin kuluessa.
    • Jos haluat käyttää mainoksissa kaikkia sivustosi sivuja, klikkaa Kaikki verkkosivut ja merkitse kohdan "Kaikki verkkosivut" valintaruutu. Asetus tulee voimaan 24 tunnin kuluessa.
    • Jos käytät kohdennuksessa sivusyötettä, voit käyttää myös omaa tunnistetta. Klikkaa siinä tapauksessa Omat tunnisteet syötteestä, lisää omat tunnisteet ja klikkaa jokaisen tunnisteen jälkeen Lisää.
  4. Tallenna dynaamisten mainosten kohdennukset klikkaamalla Tallenna.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.