Uw zoekwoorden voor het Display Netwerk verbeteren

Nu u een campagne in het Display Netwerk heeft, is het tijd uw zoekwoorden te evalueren en de slecht presterende zoekwoorden aan te pakken.U kunt de prestaties van uw zoekwoorden het beste beoordelen in relatie tot uw advertentiedoelen, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen om de gewenste resultaten te bereiken. Of u nu meer verkeer naar uw website wilt halen of het aantal conversies, zoals omzet, wilt verhogen, probeer enkele van de volgende tips om uw targeting te verfijnen.

Meer verkeer naar uw website halen

Voorbeeld

Stel u bent een glaskunstenaar en u verkoopt mondgeblazen vazen. De laatste paar weken bent u zeer productief geweest en heeft u een hele serie nieuwe, unieke objecten vervaardigd en ter verkoop op uw website geplaatst. U wilt ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen uw site bezoeken en uw meesterwerken bekijken.

Meer generieke zoekwoorden toevoegen

Voeg meer algemene zoekwoorden aan uw campagne toe als u wilt dat uw advertentie in aanmerking komt voor weergave op een groot aantal websites. Als u een winkel heeft, kunt u een algemeen zoekwoord als 'vazen' kiezen in plaats van een meer specifiek zoekwoord als 'mondgeblazen glazen vazen'. Informatie over het toevoegen, bewerken of verwijderen van zoekwoorden.

Verschillende zoekwoorden toevoegen

Nieuwe zoekwoorden die unieke termen, ideeën of concepten zijn, kunnen helpen het verkeer naar uw advertentie te verbeteren. In plaats van het zoekwoord 'vaas' kunt u bijvoorbeeld het zoekwoord 'bloemenvaas' of 'karaf' toevoegen. Deze andere, unieke zoekwoorden kunnen u helpen uw advertentie te laten weergeven op extra pagina's op websites, waardoor uw advertentie op zijn beurt vaker kan worden weergegeven.

Uw biedingen voor goed presterende zoekwoorden verhogen

Verhoog uw CPC-biedingen (kosten per klik) voor zoekwoorden met een hoge klikfrequentie om ervoor te zorgen dat uw advertenties vaker worden weergegeven op pagina's die verkeer naar uw website genereren. Bekijk informatie over hoe u uw zoekwoordbiedingen kunt aanpassen.

Het invoegen van zoekwoorden gebruiken

Met invoegen van zoekwoorden kan uw advertentietekst dynamisch worden geüpdatet door een van de zoekwoorden op te nemen die tot de vertoning van uw advertentie hebben geleid. Door te laten zien hoe nauw uw advertenties aansluiten bij de zoektermen van een klant kunt u uw advertenties relevanter maken en kunt u uw klikfrequentie (CTR) verhogen. Meer informatie over het invoegen van dynamische zoekwoorden.

Uw lijst met zoekwoorden verfijnen om uw kosten te verlagen

Voorbeeld

Stel u krijgt heel veel bezoekers op uw website over uw handgemaakte vazen en u wilt uw advertenties graag specifieker richten op mensen die waarschijnlijker een van uw objecten zullen kopen. Bij bepaalde zoekwoorden ziet u bijvoorbeeld dat mensen wel op uw advertentie klikken maar niet een van uw vazen kopen. U kunt uw lijst met zoekwoorden verfijnen zodat uw advertenties zich meer richten op potentiële klanten, waarbij u moet bedenken dat minder klikken ook lagere totaalkosten kunnen betekenen.

Specifiekere zoekwoorden toevoegen

Bereik klanten effectiever door het gebruik van specifieke zoekwoorden die rechtstreeks gerelateerd zijn aan uw product of service. Voor een winkel met handgemaakte vazen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een specifiek zoekwoord als 'geblazen glas' in plaats van een meer algemeen zoekwoord als 'vaas'. Houd er echter rekening mee dat u misschien niet zo veel mensen bereikt als u zou willen wanneer u te specifieke zoekwoorden gebruikt. Probeer enkele algemene zoekwoorden toe te voegen, te bewerken of te verwijderen.

Biedingen voor slecht presterende zoekwoorden verlagen

Beperk het bedrag dat u uitgeeft aan zoekwoorden die niet zo goed presteren als andere. U kunt uw biedingen op basis van kosten per klik (CPC) voor deze zoekwoorden verlagen, zodat u een groter percentage van uw budget kunt besteden aan zoekwoorden die goed presteren. Bekijk informatie over hoe u uw CPC- of CPM-biedingen kunt bewerken.

Slecht presterende zoekwoorden onderbreken

Als u uw CPC-biedingen (kosten per klik) voor slecht presterende zoekwoorden al heeft verlaagd, maar u wilt de prestaties van uw campagne nog verder verbeteren, kunt u proberen die zoekwoorden te onderbreken of verwijderen. U kunt ze hervatten of opnieuw toevoegen wanneer ze relevanter worden.

Voorkomen dat uw advertentie op de verkeerde plaatsen wordt weergegeven

Probeer bepaalde zoekwoorden uit te sluiten van uw campagne, om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven op websites die niet relevant zijn voor uw product of service. Op die manier voorkomt u dat u moet betalen voor klikken die waarschijnlijk niet tot conversies zullen leiden. Als u bijvoorbeeld een schoenenwinkel heeft, kunt u zoekwoorden als 'gebruikt' en 'tweedehands' uitsluiten om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven op websites over gebruikte schoenen. Als u te veel zoekwoorden uitsluit, bereikt u mogelijk minder klanten met uw advertenties. Bekijk informatie over hoe u specifieke webpagina's of mobiele apps kunt uitsluiten.

Conversion Optimizer inschakelen

Maak gebruik van Conversion Optimizer. Dit is een Google Ads-functie die werkt met de gegevens van de functie 'Conversies bijhouden' van Google Ads om meer conversies te genereren tegen een lagere prijs. (Let op: uw campagne moet geschikt zijn voor deze functie). Conversion Optimizer kan u helpen niet-rendabele klikken te voorkomen en zo veel mogelijk winstgevende klikken te genereren. Informatie over het instellen van Conversion Optimizer

URL's van bestemmingspagina's voor zoekwoorden gebruiken

Stuur verkeer naar uw bestemmingspagina die rechtstreeks is gerelateerd aan een zoekwoord door URL's van bestemmingspagina's op zoekwoordniveau te gebruiken. Als u in uw zoekcampagnes zoekwoorden voor URL's van bestemmingspagina's gebruikt, zou u hetzelfde kunnen doen voor het Display Netwerk. URL's van bestemmingspagina's voor zoekwoorden instellen

Tips

• In het Display Netwerk worden alle zoekwoorden als brede zoekwoorden beschouwd. Dit betekent dat u geen meervoudsvormen, spelfouten en anderen varianten van uw zoekwoorden hoeft op te nemen.
  • Gebruik de Display Planner om zoekwoordideeën op te vragen voor uw campagnes in het Display Netwerk.