Wijzigingen aanbrengen met bulkuploads

Inleiding tot bulkuploads

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Met bulkuploads kunt u efficiënt wijzigingen aanbrengen in uw Google Ads-account(s). U bespaart tijd met deze functie doordat u templates van spreadsheetrapporten kunt downloaden, offline wijzigingen in regelitems kunt aanbrengen en die wijzigingen vervolgens weer kunt uploaden naar uw account of manageraccount. Als u een manageraccount gebruikt, kunt u met een enkele spreadsheet wijzigingen uploaden die gelden voor een groep van accounts naar keuze in de structuur onder uw manageraccount.

Op deze manier kunt u onmiddellijk bulkacties uitvoeren voor problemen en mogelijkheden die u in uw gegevens aantreft. Hieronder leggen we uit hoe u een spreadsheet kunt downloaden, bewerken en uploaden.

Voorbeeld

Anne heeft een online winkel in sportartikelen. Ze heeft duizenden zoekwoorden, verspreid over tientallen advertentiegroepen. Voorheen gebruikte Anne spreadsheets en haar eigen formule om wijzigingen in haar biedingen aan te brengen. Die vulde ze dan handmatig in haar Google Ads-account in. Dankzij bulkuploads kan ze nu een spreadsheet met haar zoekwoorden downloaden, haar biedingen wijzigen door haar eigen formule aan de spreadsheet toe te voegen en deze spreadsheet vervolgens rechtstreeks naar haar Google Ads-account uploaden.

Nadat Anne haar bewerkte spreadsheet heeft geüpload, kan ze een voorbeeld van haar wijzigingen weergeven, details van mogelijke fouten bekijken en ten slotte de wijzigingen toepassen, allemaal vanaf hetzelfde tabblad. Als ze benieuwd is naar hun mening, kan ze haar voorbeelden zelfs met collega's delen.

Stap 1: Spreadsheets downloaden en bewerken

U kunt op 2 manieren een uploadbare spreadsheet maken. De eerste optie is om een rapport met uw huidige Google Ads-gegevens te downloaden. Dit is handig als u wijzigingen op regelitemniveau in bestaande gegevens wilt aanbrengen. U kunt ook een nieuwe spreadsheet om te uploaden maken met de ondersteunde kolomkoppen die in Google Ads beschikbaar zijn. Dit kan handig zijn als u iets nieuws maakt (bijvoorbeeld veel nieuwe campagnes) in plaats van bewerkingen op regelitemniveau voor bestaande items (zoals nauwkeurige bodaanpassingen voor een groep bestaande campagnes).

Optie 1: Een spreadsheet rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account downloaden

We raden u ten zeerste aan de spreadsheet vanuit uw Google Ads-account te downloaden. Deze spreadsheet beschikt over de verplichte bewerkbare kolommen en bovendien worden uw huidige gegevens al ingevuld in de kolommen. Zo kunt u eenvoudige wijzigingen in uw gegevens aanbrengen op regelitemniveau in plaats van de vereiste gegevens handmatig te importeren om wijzigingen aan te brengen.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes. Klik dan op Campagnes, Advertentiegroepen, Google Ads of Productgroepen.
    • U kunt ook klikken op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content. Klik daarna op Zoekwoorden voor het zoeknetwerk (afhankelijk van het type bewerkingen dat u wilt uitvoeren).
  3. Klik op het icoon Downloaden Download en selecteer Meer opties onderaan het dropdownmenu.
  4. Selecteer een indeling voor de spreadsheet.
  5. Vink onder Opnemen het selectievakje aan voor Bewerkbare kolommen voor bulkupload.
  6. Klik op Downloaden.

Nu proberen

Opmerking: Als u een rapport downloadt, bevat het mogelijk niet alle velden die u kunt bewerken. Bekijk de lijst van ondersteunde kolommen om te zien welke bewerkbare kolommen u kunt gebruiken voor bulkuploads.

Optie 2: Een spreadsheettemplate downloaden of maken

Hoewel optie 1 vaak de beste keuze is, is het voor bepaalde toepassingen niet handig om uw huidige gegevens te downloaden. Het kan makkelijker zijn om met een lege template te beginnen en zelf de vereiste wijzigingen in te vullen (bijvoorbeeld als u nieuwe campagnes maakt). Als dat uw doel is, kan het efficiënter zijn om een bestaande template te downloaden of uw eigen template te maken.
Op onze pagina met templates kunt u een template downloaden die bij uw toepassing past en de oorspronkelijk gedownloade spreadsheet opslaan.
Opmerking: We raden u altijd aan een kopie van het oorspronkelijk gedownloade rapport op te slaan voor als u wilt weten wat de instellingen waren voordat u de wijzigingen aanbracht.

Ga verder naar stap 2: Spreadsheets opmaken voor bulkuploads