19 strategier du kan følge for å oppnå flere konverteringer og større målgrupperekkevidde

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Akkurat hvordan du bør konfigurere kampanjen din, kommer an på forretningsmålene du har satt deg, og hvilke typer kunder du vil nå ut til. For at du skal kunne nå disse målene, lister vi opp noen tips og forslag du bør ha i bakhodet når du skal konfigurere en kampanje for å nå ut til brukere av appen din og besøkende på nettstedet ditt med utgangspunkt i data du allerede har samlet inn.

Strategier ved konfigurering av datasegmenter

1. Målrett annonser mot alle de som bruker appen din og besøker nettstedet ditt

Den enkleste løsningen er å målrette annonser mot en målgruppe bestående av de som tidligere har brukt appen din eller besøkt nettstedet ditt. Vi anbefaler at du bruker det Google Ads-optimaliserte segmentet, slik at du kan nå ut til appbrukere, besøkende på nettstedet og andre målgruppekilder.

2. Bruk budstrategier optimalisert for konverteringer

Med strategier for smart budgivning som Utvidet CPC (kostnad per klikk) justeres de manuelle budene dine automatisk for klikk alt etter om de har høy eller lav sjanse for å føre til salg eller konverteringer på nettstedet ditt.

Merk: Vi anbefaler dette alternativet hvis du har få konverteringer. Ellers bør du bruke mål-CPA- eller mål-ROAS-budgivning.

Mål-CPA-budgivning (mål for kostnad per handling) er et optimaliseringsverktøy du kan bruke for å maksimere avkastningen din. Dette skjer ved at budene optimaliseres i sanntid – visning for visning. Med mål-CPA-budgivning trenger du ikke lenger å justere budene dine manuelt for å nå konverteringsmålene du har satt deg.

Med mål-ROAS (mål for avkastning på annonsekostnader) blir det enklere å få kundene til å konvertere. Dette skjer ved at det blir satt et høyeste bud for kostnad per klikk, samtidig som det forsøkes å oppnå en avkastning på annonsekostnadene (en ROAS-verdi) som tilsvarer målet ditt.

Med maksimer antall konverteringer er målet at du skal oppnå så mange konverteringer som mulig for budsjettet du har satt. Dette gjøres uavhengig av avkastningen på annonsekostnadene (ROAS) og mål-CPA-en.

Manuelle budstrategier: Hvis du foretrekker å administrere kampanjebudene dine manuelt, anbefaler vi at du fastsetter et høyeste CPC-bud.

Nedenfor lister vi opp noen budstrategier du kan bruke for å oppnå bedre kampanjeresultater:

Hvis du er fornøyd med resultatene du oppnår med kampanjen din, bør du vurdere å øke det aktuelle budet for å nå ut til flere kunder og få høyere avkastning. Med et høyere bud kan du få en bedre annonseplassering og dermed øke sjansene ikke bare for at annonsene dine blir vist regelmessig på nettsteder i Displaynettverket, men også for at du kan nå ut til brukerne av appen din og de besøkende på nettstedet ditt.

Hvis datasegmentene du har opprettet, har ulik varighet av medlemskap, kan du dra nytte av budadministrasjon. Tenk deg at du ønsker å skille de besøkende som har vært innom nettstedet ditt i løpet av de siste 30 dagene, fra dem som har besøkt det i løpet av de siste sju dagene. Du kan opprette to ulike datasegmenter, hvert med sin varighet av medlemskap, og så by mer aggressivt på det mest lønnsomme segmentet.

Eksempel

Nina eier et elektronikknettsted og vet at det er større sannsynlighet for at kundene kjøper en TV i løpet av den første uken etter at de har besøkt TV-sidene hennes. Hun byr derfor mer på de personene som er tatt med i segmentet i løpet av de siste sju dagene. Det kan hende at de som har besøkt nettstedet i løpet av de siste 30 dagene, også kjøper produktene hennes, men hun ønsker ikke å by like aggressivt på disse kundene.
Hun oppretter derfor et målgruppesegment bestående av de som har sett på TV-sidene i løpet av de siste sju dagene, som da er varigheten av medlemskap, og byr mer aggressivt på dette segmentet. Hun oppretter også et annet målgruppesegment bestående av de som har sett på TV-sidene i løpet av de siste 30 dagene. For å unngå at hun når ut til de som tittet på TV-sidene i løpet av de siste sju dagene, via begge disse segmentene, oppretter hun et egendefinert kombinasjonssegment der hun kan målrette annonser mot segmentet med 30 dagers medlemskap, ekskludere sjudagerssegmentet og bruke et mindre aggressivt bud.
3. Målrett annonser mot lignende segmenter
Når du oppretter en kampanje eller endrer målrettingsinnstillingene i en annonsegruppe, kan du velge å målrette annonser mot «lignende segmenter». På denne måten kan du vise annonser til folk som har ting til felles med andre i de eksisterende datasegmentene dine. Finn ut mer om lignende segmenter i Displaynettverket
4. Bruk automatisk målretting
I kampanjer i Displaynettverket blir det som standard brukt konservativ automatisk målretting, og da blir annonsene dine vist til et målgruppesegment som ligner på det du allerede målretter annonsene dine mot. Du kan imidlertid også utvide rekkevidden til annonsene med aggressiv automatisk målretting. Finn ut mer om målrettingsalternativer i Google-bannerannonser
5. Bruk dynamisk remarketing

Med dynamisk remarketing kan en Google Ads-motor for produktforslag vise produkter og tjenester til folk som tidligere har sett på produktene eller tjenestene du tilbyr på nettstedet ditt. I denne forslagsmotoren identifiseres også den typen annonseutforming du trolig oppnår de beste resultatene med, basert på den aktuelle personen og enheten hen bruker. Finn ut mer om dynamisk remarketing

6. Gjenopprett kontakten med besøkende som har forlatt handlekurven

Av og til legger folk produkter i handlekurven uten å fullføre kjøpet. Ettersom disse kundene ofte er rett ved å ta en kjøpsbeslutning, kan det lønne seg å kontakte dem for å overbevise dem om å handle hos deg. For å nå ut til denne målgruppen må du målrette datasegmentet ditt mot «Besøkende på en side som ikke besøkte andre sider» og angi nettadressen for handlekurvsiden samt siden for bestillingsbekreftelse.

Eksempel

Nina driver en elektronikkbutikk på nettet. Hun har lagt merke til at kundene ofte legger dyre produkter i handlekurven, men at de ikke alltid fullfører kjøpet. Nina bestemmer seg for å konfigurere en kampanje for å tiltrekke seg de kundene som forlater handlekurver, med mål om å få dem til å fullføre de aktuelle salgene.

7. Selg opp eller krysselg overfor eksisterende kunder

Kundene som allerede har handlet på nettstedet ditt, kan også være interessert i andre produkter eller tjenester du tilbyr.

Hvis du oppretter et målgruppesegment bestående av de kundene som har konvertert, når du ut til bare et lite antall av de som har besøkt nettstedet ditt. Disse kundene er til gjengjeld allerede kjent med og interessert i bedriften din. Det er viktig at annonsene dine spesielt tilpasses denne gruppen.

Du kan også opprette datasegmenter for bestemte produkter. Hvis kundene har kikket på visse varer og fullført et kjøp, kan du vise dem annonser for andre, relaterte produkter.

Eksempel

Jonas selger hageprodukter og ønsker å nå ut til de kundene som allerede har kikket på delen med plantefrø i butikken hans og deretter kjøpt noe. Han vet at kunder som har kjøpt plantefrø, ofte er interessert i plantegjødsel. Han oppretter derfor en kampanje for å markedsføre disse relaterte produktene overfor disse kundene.

8. Fremhev ulike produktkategorier

Hvis du vil fremheve ulike produktkategorier, kan du opprette et datasegment for hver produktkategori der nettadressen for hvert segment omfatter kategorinavnet.

Eksempel

Line driver en klesbutikk på nettet og ønsker å vise forskjellige annonser til de kundene som skal handle henholdsvis dameklær og herreklær.

Hun oppretter en annonse som blir vist til de som har besøkt siden med kvinneklær, og en annen annonse som vises til de som har besøkt siden med herreklær.

9. Kommuniser med kundene innenfor et visst tidsrom etter at de har fullført et kjøp

Hvis du regner med at kundene kommer til å kjøpe produkter eller tjenester fra bedriften din i løpet av et visst tidsrom etter de innledende interaksjonene, kan du opprette et målgruppesegment som består av besøkende på nettstedet ditt med en bestemt varighet av medlemskap.

For å nå ut til kunder som har kjøpt noe i løpet av de siste 30–90 dagene, må du opprette to målgruppesegmenter: ett med en varighet på 30 dager og et annet med en varighet på 90 dager. Du kan så bruke et egendefinert kombinasjonssegment for å nå ut til alle kundene i 90-dagerssegmentet, men ikke de i 30-dagerssegmentet.

Eksempel

Markus driver et nettsted der han selger videospill. Han vet at kundene som kjøper en spillkonsoll på nettstedet hans, gjerne kjøper flere spill 30–90 dager etterpå, mens de som ikke handler innen 90 dager, mest sannsynlig ikke kommer til å handle igjen. Han bestemmer seg for å konfigurere en kampanje og målrette den mot alle kunder som har kjøpt en konsoll for 30–90 dager siden, med det formål å selge videospill.

Annonsestrategier

10. Skreddersy annonsene dine etter målgruppesegmentene du har valgt

Det er viktig at du jobber ut fra en kreativitetsstrategi når du skal utforme annonser for de som bruker appen din eller besøker nettstedet ditt. Her er noen generelle anbefalinger:

• Annonsene må være relevante for målgruppen du ønsker å nå ut til.
  • Annonsene må ha samme utseende og preg som nettstedet ditt.
  • Du bør oppfordre kundene til en konkret handling gjennom annonsene dine (ha en overbevisende handlingsfremmende oppfordring).

Eksempel

De av Lines annonser som er målrettet mot folk som har besøkt delen om ytterklær for kvinner på nettstedet hennes, er mer relevante hvis de markedsfører dunjakker for kvinner enn et mer generelt budskap.

11. Bruk responsive bannerannonser
Med responsive bannerannonser justeres annonsens format, størrelse og utseende automatisk etter hvilke annonseplasser som er tilgjengelige. Det kan derfor bli vist en bannerannonse på ett nettsted og en dynamisk tekstannonse på et annet. Med disse annonsene sparer du tid samtidig som du vet at de blir vist i det best mulige annonseformatet – uansett hva annonseplassens format eller størrelse er. Finn ut mer om responsive bannerannonser
12. By på målgruppesegmenter som har større sannsynlighet for å konvertere

Jo høyere budene dine er, dess større sjanse har du for å nå ut til flere av personene i segmentene dine og maksimere eksponeringen overfor denne lønnsomme målgruppen. Når du skal fastsette et bud, må du ta verdien av kundene du har i de enkelte datasegmentene, med i betraktningen.

Eksempler

Roar selger elektronikk. Ettersom det er mer lønnsomt å selge TV-er enn kameraer, byr han høyere på et målgruppesegment som er rettet mot besøkende på TV-sider, enn på et segment som er opprettet for kamerasider.

Han oppretter også to egendefinerte kombinasjoner for å målrette annonser mot to kundegrupper:

• de som har besøkt nettstedet hans, men som ikke har startet kjøpsprosessen
  • de som har startet kjøpsprosessen, men som har forlatt nettstedet hans uten å fullføre kjøpet

Det er mer sannsynlig at besøkende som allerede har lagt produkter i handlekurven, kommer til å fullføre kjøp, og de burde derfor være mer verdifulle for ham. På grunn av dette legger han inn et høyere bud på annonsegruppen med dette datasegmentet.

Generelle strategier

13. Utvid steds- og språkmålrettingen

Ettersom dataene du har samlet inn om de besøkende på nettstedet ditt, er et godt utgangspunkt for å nå ut til de ideelle kundene, skal du kunne vise dem annonser uansett hvor på nettet de er. Disse besøkende snakker kanskje flere språk og kan åpne nettstedet i flere ulike land verden over. I kampanjeinnstillingene er det derfor viktig at du angir målretting mot alle språk.

Når du velger stedsmålretting, må du huske at du må kunne betjene kundene i områdene du retter kampanjene mot.

14. Utvid varigheten av medlemskap for datasegmentene dine, så du kan nå ut til flere besøkende

Hvis du øker varigheten av medlemskap for datasegmentet ditt (f.eks. fra 30 til 60 dager), kan du kommunisere med folk som besøker nettstedet ditt innen den spesifiserte tidsperioden. Jo lengre varighet du velger, desto flere brukere består som regel segmentet av.

15. Reduser varigheten av medlemskap for datasegmentet ditt slik at bare de nylige besøkende tas med

Du kan potensielt oppnå flere konverteringer med datasegmentet hvis du reduserer varigheten av medlemskap, slik at du bare henvender deg til nylig besøkende. Husk imidlertid at dette også kan føre til at du reduserer antallet potensielle kunder du kan nå ut til.

16. Sett et øvre tak på antallet ganger de besøkende kan bli vist annonsene dine

Med et frekvenstak setter du en øvre grense for hvor mange ganger en person kan bli vist annonsen din per dag. Dette kan redusere antallet visninger du oppnår.

17. Planlegg at annonsene dine skal bli vist når sannsynligheten er størst for at de besøkende kan se dem

Med annonseplanlegging kan du angi bestemte tidspunkter eller ukedager du vil at annonsene dine skal bli vist på. Dermed kan du nå ut til kundene dine mens de er våkne og på nettet.

Langsiktige strategier

18. Invester annonsebudsjettet ditt i nettstedene der du oppnår gode resultater

Hvis du bruker en stor andel av budsjettet ditt på ett eller to nettsteder, men du ikke får nok konverteringer til å forsvare investeringen, kan du redusere budet for disse nettstedene eller utelukke dem fra kampanjen din.

I motsatt tilfelle kan det være lurt å øke budet på nettsteder du oppnår veldig gode resultater fra med lav CPA.

Med konverteringssporing kan du se hvor mange konverteringer du får fra en Google Ads-kampanje. Du kan også evaluere resultatene du oppnår på nettsteder i Displaynettverket der annonsene dine vises, og sammenligne disse resultatene med de du oppnår i Søkenettverket. Basert på disse dataene kan du så velge budstrategier og optimalisere tilnærmingen din.

19. Få mer omfattende datasegmenter ved å generere mer trafikk til nettstedet ditt

Bruk en tilleggsstrategi for nettannonsering for å få flere til å besøke nettstedet ditt, slik at du kan legge til disse brukerne i datasegmentet ditt. Banner- og søkekampanjer er en utmerket løsning i dette henseendet.

Linker til beslektet innhold