Tag dit website ved hjælp af Google Ads

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilsvarende målgrupper, tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.
Bemærk! Det globale websitetag (gtag.js) er nu blevet til Google-tagget. Denne ændring betyder, at du får adgang til nye funktioner og mulighed for at forbedre datakvaliteten i både nye og allerede oprettede gtag.js-installationer, uden at du behøver at tilføje kode. Få flere oplysninger om Google-tagget.

Tag dit website med Google-tagget for at oprette en målgruppekilde på dit website eller i dine apps, så du kan nå ud til brugere, der har besøgt dit website eller brugt din app. Google-tagget er et webtaggingbibliotek til Googles websitemåling, konverteringssporing og produkter, der bruger dine datasegmenter. Det er en kodeblok, der føjer dine websitebesøgende til dine datasegmenter, så du kan målrette dine annoncer mod disse besøgende.

Til dynamisk remarketing bruger du også hændelseskodestykkerne, som overfører specifikke data til Google Ads om dine besøgende på websitet og de handlinger, de foretager på dit website.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du konfigurerer sporing ved hjælp af Google-tagget, herunder hvordan du bruger kodestykker til sporing. Du kan springe videre til et af følgende afsnit:

Du kan desuden se, hvordan du føjer tags til dit website til dynamisk remarketing, eller hvordan du konfigurerer din app til dynamisk remarketing.

Før du begynder

• Du skal være fortrolig med koden på dit website. Hvis du ikke er det, bør du overveje at inddrage en udvikler eller en anden person med teknisk baggrund.
  • Dine datasegmenter, som består af dine websitebesøgende og appbrugere, skal have et minimum antal besøgende, for at dine annoncer kan vises.
  • Når du tagger dit website, føjes de personer, der besøger dit website, automatisk til dine datasegmenter baseret på de regler, du har angivet.
Bemærk! I Google Ads er det ikke tilladt at implementere tags på sider med relation til tilbud, der er underlagt politikrelaterede begrænsninger. Få flere oplysninger om politikken vedrørende tilpasset annoncering

Vejledning

Brug Google-tagget til at oprette målgruppesegmenter, der består af dine websitebesøgende og appbrugere

Hvis du konfigurerer sporing for første gang i Google Ads, skal du føje et kodestykke til dit website: Google-tagget og det valgfri hændelseskodestykke.

Når du har installeret Google-tagget, registrerer det oplysninger om de sider, der vises til de besøgende på dit website. Disse oplysninger inkluderer sidens webadresse og titel, og de bruges til at oprette dine datasegmenter, som består af dine websitebesøgende og appbrugere.

Du skal installere Google-tagget på alle sider på dit website, men du har kun brug for ét Google-tag for hver Google Ads-konto.

Konfiguration af hændelseskodestykker

Hændelseskodestykket kan bruges til at overføre specifikke data om dine websitebesøgende til Google Ads. Dette omfatter også handlinger, de foretager på dit website, herunder visning af et produkt, fuldførelse af køb, udfyldelse af onlineformularer og tilmeldinger. De data, der overføres til hændelseskodestykket, kan også bruges til at oprette dynamiske remarketinglister.

Du kan også bruge hændelseskodestykket til at måle yderligere handlinger, der skal tælles med som dynamiske remarketinghændelser. Installer dette kodestykke på de sider på websitet, hvor du vil måle, hvor hændelsen finder sted. Hændelsen kan f.eks. være, at en kunde foretager et køb på et detailhandelswebsite eller søger efter flybilletter på et rejsewebsite. Få flere oplysninger om hændelsesparametre for forskellige virksomhedstyper

Sørg for at give brugerne klare og fyldestgørende oplysninger om denne dataindsamling og indhente samtykke fra brugerne, hvis dette er et lovkrav.

Opret eller rediger dit Google-tag og hændelseskodestykke

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre, og klik på Målgruppeadministrator under sektionen "Delt samling".
  3. Klik på Dine datakilder til venstre. Dette åbner en gruppe kilder, som du kan oprette dine datasegmenter og målgruppesegmenter på.
  4. Klik på Konfigurer tag på kortet "Google Ads-tag".
    • Hvis du allerede har konfigureret et tag, skal du vælge Rediger kilde via ikonet med tre prikker 3 dot icon øverst til højre på kortet "Google Ads-tag". Hvis du kun får koden, kan du springe til trin 6.
  5. Vælg, hvilken type data tagget skal indsamle: Segmenter, der omfatter websitebesøgende og appbrugere, eller dynamiske remarketingdata, der omfatter specifikke attributter eller parametre.
    • Du kan også vælge at inkludere parameteren Bruger-id i tagget. Hvis du inkluderer parameteren Bruger-id, kan du videresende et bruger-id til tagget for hver besøgende på websitet. Dette muliggør funktioner som linkning på tværs af enheder.
    • Hvis du vælger specifikke attributter eller parametre, kan du vælge den virksomhedstype, der er mest repræsentativ for dine produkter og tjenester.
  6. Klik på Opret og fortsæt.
    • Der står Gem og fortsæt på denne knap, hvis der er tale om et eksisterende tag.
  7. Når installationsskærmbilledet vises, er dit Google-tag og hændelseskodestykke klar til brug. Du kan kopiere koden, bruge Google Tag Manager, downloade tagget eller sende tagget til en webudvikler via mail.
    • Hvis du vil integrere remarketing på dit website, skal du kopiere koden og indsætte den mellem taggene <head> og </head> på websitet.
      Kopiér og indsæt ikke hændelseskodestykket på dit website uden først at ændre det. Det indeholder pladsholderværdier, som din webudvikler skal udfylde dynamisk, når kodestykket integreres på webserveren. Få oplysninger om, hvordan du bruger hændelsesparametre for din virksomhedstype
    • Google-tagget skal tilføjes på alle sider på dit website. Hændelseskodestykket skal kun tilføjes på de specifikke sider, hvor du vil spore dynamiske remarketinghændelser.
      Bemærk! Hvis du allerede har oprettet Google-tagget ved hjælp af Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager 360, Google Analytics eller en anden Google Ads-konto, er det ikke nødvendigt at føje det til dit website igen. For at både konverteringssporing og dine datasegmenter kan fungere, skal du dog føje config-kommandoen (et stykke kode, der indeholder dit konverterings-id) til alle forekomster af Google-tagget lige oven over </script>-sluttagget. I følgende eksempel står "TAG_ID" for din kontos konverterings-id:

gtag('config', 'TAG_ID');

Hvis du har Google-tagget implementeret fra andre produkter end dem, der er angivet ovenfor, skal det tilpasses for at aktivere måling med Google Ads. Hvis du bruger det gamle hændelseskodestykke, bliver du muligvis bedt om at skifte til det nye hændelseskodestykke, som anbefales.

8. Klik på Udfør.
  9. På bekræftelsesskærmen, der efterfølgende vises, skal du klikke på Udfør igen.
    • Hvis du tidligere har tilføjet Google-tagget fra et andet Google-produkt, f.eks. Google Analytics, skal du sørge for at føje "config"-kommandoen fra Google-tagget (fremhævet nedenfor) til alle eksisterende forekomster af tagget. Bemærk, at "AW-123456789" kun er et eksempel på et id. Du skal erstatte denne del af "config"-kommandoen med din kontos konverterings-id i feltet for Google-tagget.
      <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG-ID"> </script>
      <script>
      window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;
      function gtag ( ) {dataLayer.push (arguments ) ; }
      gtag ('js' , new Date ( ) ) ;
      gtag ('config', 'TAG-ID') ;
      </script>

Avancerede muligheder

Deaktiver indsamling af dine data

Du kan vælge at deaktivere indsamling af data med henblik på tilpasset annoncering for brugere, der ikke ønsker at se tilpassede annoncer, eller af dine egne grunde vedrørende overholdelse. Du kan ændre det globale websitetag og deaktivere indsamling af data med henblik på tilpasset annoncering for bestemte brugere på dit website eller vælge at ekskludere alle brugere fra Californien i sektionen Målgruppeadministrator på din Google Ads-konto.

Deaktiver indstillingen for førstepartscookies

For at sikre, at Google Ads kan måle alle dine konverteringer, uanset hvilken browser de besøgende på dit website bruger, gemmer dit Google-tag nye cookies på dit domæne med henblik på lagring af oplysninger om det annonceklik, der sendte de besøgende til dit website.

Hvis du ikke vil have, at datatagget skal gemme førstepartscookies på dit websites domæne, skal du føje følgende linje til tagkonfigurationen, inden scripttagget indlæses:

var google_conversion_linker = false;

Hvis du bruger conversion_async.js, skal du føje den fremhævede del nedenfor til kaldet google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Vi anbefaler ikke, at du gør dette, da det vil medføre en mindre nøjagtig måling af konverteringer.