Om annoncetiketter

Med etiketter kan du organisere elementerne på din konto i hensigtsmæssige grupper, så du hurtigt og nemt kan filtrere og køre rapporter på de data, der er mest interessante for dig. Du kan anvende etiketter på søgeord, kampagner, annoncegrupper og annoncer, hvilket giver dig mulighed for at se, hvordan de tilpassede kategorier, du opretter, klarer sig i forhold til hinanden og til de ikke-etiketterede elementer på din konto.

I denne artikel beskrives det, hvordan etiketter fungerer, og forskellen på at bruge etiketter på kampagner, annoncegrupper og søgeord forklares.

Hvorfor bruge etiketter?

Følgende eksempel viser, hvordan du kan bruge etiketter til at sammenligne, hvor effektive søgeord er på tværs af flere kampagner.

Kim er onlineforhandler, der sælger tøj og accessories til mænd og kvinder. Han har kampagner for sko, tøj og tasker på hver af sine tre større markeder (København, Aarhus og Vejle), og i kampagnerne har han separate annoncegrupper for generiske søgeord og brandsøgeord. Denne struktur (eksempel: København – Sko – Generelt og Aarhus – Sko – Generelt) betyder, at han har de samme annoncer og søgeord på forskellige dele af sin konto.

Uden etiketter er Kim ikke i stand til nemt at sortere sin konto eller køre en rapport for at se, hvor godt sportssko sælger i København i forhold til i Aarhus. Med etiketter kan Kim oprette etiketten "sportssko" og anvende den sammen med alle sportsskorelaterede søgeord på hele sin konto. Derefter kan han filtrere sine søgeord efter sin etiket for kun at se sportsskorelaterede søgeord.

I den tidligere AdWords-oplevelse kan Kim bruge etiketterne på fanen Dimensioner til at få vist den samlede effektivitet efter etiket. Disse rapporter giver ham mulighed for f.eks. at sammenligne, hvordan sportssko klarer sig i forhold til andre sko, eller hvordan etiketten "sportssko" klarer sig i forhold til andre individuelle etiketter.

Sådan fungerer etiketter

Med etiketter kan du organisere dine kampagner, annoncegrupper, annoncer og søgeord i grupper. Etiketter kan tilpasses, og du kan ændre dem når som helst.

Bemærk! Som managerkontobruger (MCC-konto) kan du administrere kampagner mere effektivt ved at oprette, redigere og anvende etiketter på specifikke underordnede konti eller på tværs af alle kampagner. Du kan også oprette og administrere etiketter hvor som helst på en managerkontos vej til et underordnet kontoniveau.

Nedenstående diagram illustrerer, hvordan du kan bruge etiketter til at måle effektiviteten af tilpassede kategorier på hele din konto. I dette eksempel har du anvendt to etiketter, "Foretrukket" og "Brand", til forskellige elementer på din konto. Det er vigtigt at vide, at etiketter ikke nedarves gennem kampagnen. Det betyder, at hvis du bruger en etiket til en kampagne, så bruges etiketten kun til denne kampagne og ikke til de annoncegrupper og søgeord, som er i den pågældende kampagne. Hvis du også gerne vil bruge en etiket til en annoncegruppe eller et individuelt søgeord, skal du målrettet bruge etiketten til hver enkelt.

Der findes fire forskellige etiketrapporter, som du kan køre – én for hver elementtype: kampagner, annoncegrupper, annoncer og søgeord. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter, bruger og administrerer dine etiketter og din etiketrapport

Blue circle corresponding to Label illustration Rapportering på kampagneniveau

Når du kører en etiketrapport for dine kampagner, kan du se, at etiketten "Foretrukket" er associeret med 18 klik. Det skyldes, at det samlede antal klik for alle søgeordene under Kampagne 1, som har etiketten "Foretrukket", var 18. Etiketten "Brand" er associeret med 15 klik, da søgeordene i Kampagne 2, som har etiketten "Brand", fik 15 klik.

Etiket Klik
Foretrukket 18
Brand 15
Alt andet 0

Blue circle corresponding to Label illustration Rapportering på annoncegruppeniveau

Da etiketter ikke nedarves, ser tingene imidlertid anderledes ud, når du kører en rapport på annoncegruppeniveau. På denne konto er der kun én annoncegruppe med en etiket: Annoncegruppe 2 i Kampagne 1. Søgeordene under denne annoncegruppe har fået i alt fire klik. Når du så kører en etiketrapport for dine annoncegrupper, er etiketten "Foretrukket" krediteret med fire klik. Etiketten "Brand" fik nul klik på annoncegruppeniveau, fordi der ikke findes nogen annoncegrupper på denne konto med etiketten "Brand". Alle andre søgeord i annoncegrupper uden etiketter fik 29 klik i alt.

Etiket Klik
Foretrukket 4
Brand 0
Alt andet 29

Blue circle corresponding to Label illustration Rapportering på søgeordsniveau

Rapportering på søgeordsniveau giver en anden oversigt. Her har "Foretrukket" fået 17 klik (søgeord A og E), og "Brand" har fået 12 klik (søgeord A og F), fordi det er det samlede antal klik på søgeord med disse etiketter. Bemærk! De 7 klik på søgeord A tælles med i begge rækker, fordi søgeord A bruger begge etiketter. Da mange af dine søgeord sandsynligvis har mere end én etiket, er det usandsynligt, at antallet af klik i hver række sammenlagt giver det samlede antal klik. Alle andre ikke-etiketterede søgeord fik 11 klik i alt.

Etiket Klik
Foretrukket 17
Brand 12
Alt andet 11