Over geschatte bereikcijfers voor het Display Netwerk

Geschatte bereikcijfers geven aan hoe groot het bereik van uw advertenties zou kunnen zijn op basis van de instellingen en targetingopties die u heeft geselecteerd. Door deze wekelijkse schattingen te bekijken, krijgt u meer inzicht in de potentiële impact van de gekozen targetingopties en instellingen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe advertentiebereik werkt en waar u het kunt vinden.

Hoe het werkt

De schattingen die u ziet, zijn geen weergave van het werkelijke verkeer voor uw advertenties. Het zijn schattingen die zijn gebaseerd op uw instellingen en targetingopties. U kunt voor uw advertentiegroep bijvoorbeeld een specifieke locatie selecteren of targeten op demografie. Dergelijke keuzes beïnvloeden uw potentiële bereik. Aan de hand van geschatte bereikcijfers kunt u ook nagaan of er wel voldoende voorraad is voor uw keuzes en of uw targeting niet te beperkend is (dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u te veel targetingmethoden aan uw advertentiegroep toevoegt). U kunt de geschatte bereikcijfers gebruiken om uw instellingen en targeting aan te passen. Zo kunt u targeting op content verwijderen als uw bereik te beperkt is. Het werkelijke aantal vertoningen is ook afhankelijk van andere factoren, zoals uw bod en de advertentiekwaliteit.

Waar u geschatte bereikcijfers kunt vinden

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Voor campagnes van het type 'Zoeknetwerk met Display Select – Alle functies' en bestaande campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk' kunt u geschatte bereikcijfers bekijken door naar het tabblad Display Netwerk te gaan en op de knop + Targeting te klikken.

Bij geschatte bereikcijfers wordt geen rekening gehouden met specifieke adverteerdersgegevens, zoals uw budget, bod of kwaliteitsscore. Hieronder vindt u meer details over welke gegevens AdWords gebruikt om geschatte bereikcijfers te geven.

Informatie die AdWords gebruikt om het potentiële bereik te meten Informatie die AdWords niet gebruikt om het potentiële bereik te meten
  • locatie
  • taal
  • besturingssysteem
  • apparaten
  • advertentieplanning
  • zoekwoorden
  • opties voor sitecategorieën
  • plaatsingen
  • categorieën voor mobiele apps
  • onderwerpen
  • doelgroepen (remarketing, interessecategorieën, aangepaste combinaties, leeftijd en geslacht)
  • budget
  • bod
  • kwaliteitsscore
  • indelingen en formaten van advertenties
  • advertentie-extensies
  • geavanceerde targeting op locatie op straal

De schattingen zijn gebaseerd op historische gegevens. Ze geven geen seizoenstrends of recente verschuivingen weer in het aantal beschikbare sites en pagina's in het Display Netwerk.

Problemen met display-campagnes oplossen

Als uw display-campagne inactief is of niet goed presteert, is de campagne mogelijk niet goed opgezet.

Gebruikers van het nieuwe, verbeterde Google Ads ontvangen automatisch accountstatusmeldingen, afhankelijk van het probleem. Meer informatie over het oplossen van problemen met display-campagnes.