Automaattisten sääntöjen määrittäminen

Automaattiset säännöt mahdollistavat muutosten tekemisen tiliin automaattisesti valitsemiesi asetusten ja ehtojen perusteella. Voit muuttaa muun muassa mainoksen tilaa, budjettia ja hintatarjouksia. Jos esimerkiksi haluat parantaa avainsanasi hintatarjousta aina, kun mainoksesi jää pois ensimmäiseltä tulossivulta, voit määrittää sitä varten säännön. Lisäksi voit käyttää automaattisia sääntöjä esimerkiksi pelkkien sähköpostien lähettämiseen ilman muita toimia tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Käyttämällä automaattisia sääntöjä säästät aikaa, sillä sinun ei tarvitse valvoa kampanjoita eikä tehdä jatkuvasti manuaalisia muutoksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan esimerkin avulla, miten voit määrittää automaattisen säännön.

Huom. Jos haluat ajoittaa säännön suorittamisen johonkin tiettyyn ajankohtaan, sääntö voidaan suorittaa koska tahansa valittua ajankohtaa seuraavan tunnin aikana. Esimerkiksi aamuyhdeksäksi ajoitettu sääntö voidaan suorittaa milloin tahansa klo 9–10.

Ohjeet

Tässä on esimerkki säännön luomisesta kampanjoiden budjettien nostamiseksi:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry Kampanjat‑, Mainosryhmät‑ tai Avainsanat-sivulle.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta kolmen pisteen kuvaketta .
  4. Valitse Luo automaattinen sääntö.
  5. Valitse Muuta budjetteja avattavasta Säännön tyyppi ‑valikosta.
  6. Valitse, minkä kampanjoiden budjetteja haluat muuttaa (Kaikki käyttöönotetut kampanjat, Kaikki käyttöönotetut ja keskeytetyt kampanjat tai Valitut kampanjat).
  7. Valitse avattavasta Toiminto-valikosta Kasvata budjettia. Voit valita budjetin kasvattamisen tietyllä prosenttiluvulla tai summalla. Jos haluat varmistaa, että budjetin hinta ei ylitä tiettyä summaa laskutuskaudella, voit määrittää valinnaisen budjetin ylärajan.
  8. Voit lisätä ehdon klikkaamalla Ehto-kohdassa +LISÄÄ.
  9. Valitse säännön toistuvuus.
  10. Valitse, millaisia sähköpostipäivityksiä haluat saada sääntöön liittyvistä asioista.
  11. Nimeä sääntösi.
  12. Klikkaa Esikatsele ja varmista, että olet määrittänyt säännön haluamallasi tavalla. Esikatselun avulla ainoastaan vahvistetaan sääntö. Toiminto ei tee pysyviä muutoksia tilillesi.
  13. Kun olet valmis, valitse Tallenna sääntö.
Vinkkejä ja ohjeita automaattisten sääntöjen käyttöön

Yleisiä vinkkejä

Rajoitusten käyttäminen

• Määritä hintatarjouksille ja budjeteille vähimmäis- ja enimmäisrajat, jotta ne eivät pääse liian korkeiksi tai liian pieniksi. Hintatarjousten jatkuva nostaminen voi johtaa tarpeettoman korkeisiin klikkauskohtaisiin hintoihin, kun taas laskemiset voivat vähentää liikennettä huomattavasti.

Perustellun päätöksen tekeminen riittävien tietojen perusteella

• Voit varmistaa, että muutokset tehdään riittävän datan perusteella, käyttämällä tarpeeksi pitkää aikaväliä tai lisäämällä sääntöön ehdon, kuten "impressiot > X".

Esikatsele

• Muista esikatsella säännöt ennen niiden tallentamista, jotta ymmärrät, miten ne vaikuttavat kampanjoihin. Voit vaatimuksista ja asetuksista riippuen tehdä merkittäviä muutoksia suureen osaan tilistä, joten tarkistaminen on tärkeää.

Seuranta

• Voit kokeilla käyttää sääntöä, joka toistetaan kerran, ja seurata todellista vaikutusta. Kun olet tyytyväinen sääntöjen toimintaan, voit määrittää ne suoritettaviksi aikataulun mukaan (esimerkiksi päivittäin tai viikoittain).

Liiketoimintaa tukevien sääntöjen määrittäminen

• Ota huomioon päivittäiset ja viikoittaiset trendit (esim. ruuhka-aikojen tai arkipäivien liikenne voi poiketa toimistoaikojen ja viikonlopun liikenteestä). Ota myös huomioon, kuinka kaukana olet tavoitteistasi, kun asetat muutoksien voimakkuutta (esim. pieni 5 %:n muutos, kun olet lähempänä tavoitettasi, muulloin suurempi 20 %:n muutos). Kaikki nämä asiat voidaan ottaa huomioon käyttämällä useita sääntöjä yhdessä.

Kahden samoihin kohteisiin vaikuttavan säännön ajoittaminen

• Mitä tapahtuu, jos käytössä on kaksi sääntöä, jotka vaikuttavat samoihin kohteisiin ja jotka on ajoitettu suoritettavaksi samaan aikaan? Säännöt eivät osaa määrittää tärkeysjärjestystä itse. Jos olet määrittänyt kaksi sääntöä tekemään muutoksia samoihin kohteisiin samaan aikaan, molemmat säännöt suoritetaan ja molemmat säännöt tekevät määritetyt muutokset kaikkiin kohteisiin. Suosittelemme, että et määritä useita sääntöjä suoritettavaksi samaan aikaan, jos säännöt vaikuttavat samaan tietojoukkoon. Jos haluat määrittää useita sääntöjä, jotka tekevät muutoksia samaan kampanjan osaan, sinun kannattaa valita eri ajankohdat sääntöjen suorittamista varten.

Jos samoissa kohteissa on useita sääntöjä, jotka on ajoitettu samaan ajankohtaan, järjestelmämme pyrkii parhaansa mukaan suorittamaan ne kaikki, mutta ristiriitaisten muutosten tekeminen samaan aikaan saattaa johtaa virheisiin. Voit välttää tällaiset virheet määrittämällä sääntösi suoritettaviksi eri ajankohtina. Näin asetat sääntösi myös tärkeysjärjestykseen, jolloin aiemmin ajoitettu sääntö suoritetaan ensin.

Vinkkejä avainsanojen hintatarjouksiin vaikuttaviin sääntöihin

Koko tilillä tai koko kampanjassa käytettävien toistuvien hintatarjoussääntöjen määrittäminen voi olla monimutkaista. Voit helpottaa hintatarjousten ja budjetin hallintaa käyttämällä tarvittaessa automaattisia hintatarjouksia ja konversionoptimointityökalua. Oheisten vinkkien avulla voit määrittää automatisoituja ja säännöllisesti suoritettavia sääntöjä, jotka muokkaavat avainsanojen hintatarjouksia.

Hintatarjousten muuttaminen konversiodatan perusteella

• Konversion mittaaminen on pidempi prosessi kuin klikkauksen tai impression mittaaminen. Konversio saattaa toteutua useita päiviä klikkauksen jälkeen, ja se kirjataan vain, jos se toteutuu valitsemasi konversioikkunan aikana. Konversioita tapahtuu myös paljon harvemmin verrattuna klikkauksiin ja impressioihin. Jos luot sääntöjä tulosten perusteella, sinun kannattaa käyttää pidempiä "Käytetään dataa ajalta" ‑ajanjaksoja, jotta konversiot kerätään oikein.

Hintatarjousten muuttaminen klikkausprosentin (CTR) perusteella

• Mainoksen klikkauspro riippuu mainoksen sijainnista sivulla. Jos luot säännön, joka laskee hintatarjousta silloin kun klikkausprosentti on matala, tuloksena voi olla negatiivinen kierre. Tällöin mainos valuu jatkuvasti alaspäin sivulla ja klikkausprosentti heikkenee vastaavasti.