Sørg for at annonsene dine blir vist på den første siden

Annonser som vises på den første siden eller over søkeresultatene, får i snitt betydelig flere klikk enn annonser som vises på andre søkeresultatsider. Google Ads gir deg anslag for bud for kostnad per klikk (CPC-bud) som du kan bruke når du angir budene dine. Dette gjør det enklere å få vist annonser på disse verdifulle plasseringene.

I denne artikkelen forklarer vi også anslag for førstesidebud, topplasseringsbud og førsteposisjonsbud samt hvordan du finner disse anslagene.

Om budanslag

På Søkeord-fanen finner du tre typer budanslag som gjør det enklere å få vist annonsene dine på den første siden med søkeresultater når et søk samsvarer nøyaktig med søkeordet ditt.

Anslag for førstesidebud: budet du sannsynligvis må angi for at annonsen din skal bli vist hvor som helst på den første siden med søkeresultater.

Anslag for topplasseringsbud: budet du sannsynligvis må angi for at annonsen din skal bli vist blant annonsene øverst på den første siden med søkeresultater.

Anslag for førsteposisjonsbud: budet du sannsynligvis må angi for at annonsen din skal bli vist på den øverste plasseringen på den første siden med søkeresultater.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Søkeord-fanen.
  3. Klikk på Kolonner ovenfor statistikktabellen.
  4. Velg Endre kolonner på rullegardinmenyen.
  5. Åpne «Attributter»-menyen, legg til «Ansl. førstesidebud», «Anslått topplasseringsbud» og «Ansl. bud for førsteposisjon», og klikk på Lagre. Du ser nå disse kolonnene i statistikktabellen.

Anslagene for førsteside-, topplasserings- og førsteposisjonsbud er veiledende og kan være svært nyttige når du skal planlegge en strategi for budgivningen, men du er ikke garantert noen bestemt annonseplassering ved å bruke bud som er like høye som eller høyere enn disse anslagene. Den endelige plasseringen avhenger fremdeles av konkurransen fra andre annonsører, annonserangeringen din, budsjett- og kontoinnstillingene dine samt brukernes atferd.

Merknad: enhetsmålretting og budanslag

Anslagene for førstesidebud, topplasseringsbud og førsteposisjonsbud viser budet som sannsynligvis er nødvendig for at annonsen din skal bli vist på den foretrukne plasseringen i søkeresultatene for enhetene du målretter mot.

Hvis du for eksempel kjører en kampanje som bare vises på mobilenheter, viser vi et anslag for førstesidebud som gjenspeiler hva du sannsynligvis må by for å havne på den første siden med søkeresultater for mobilenheter.

Hva du kan gjøre hvis annonsen fortsatt ikke vises

I noen tilfeller vises ikke annonsen din i den foretrukne plasseringen i søkeresultatene selv om du oppfyller det relevante budanslaget for denne plasseringen. Husk at disse anslagene bare er veiledende anbefalinger basert på søkeordets kvalitetspoeng og nylig annonsørkonkurranse, og at de gjelder for søk som samsvarer nøyaktig med søkeordet ditt. Hvis anslaget ditt for førstesidebud for eksempel er veldig høyt, kan dette bety at kvaliteten på annonsene dine og nettstedet ditt er for dårlig. Du er ikke garantert noen bestemt annonseplassering ved å angi bud som er like høye som eller høyere enn disse budanslagene.

Hvis annonsen din ikke vises på den første siden til tross for at du bruker budanslaget, kan dette for eksempel skyldes følgende:

• Annonsørkonkurranse: Søkeordene dine kan ha fått nye konkurrenter.
  • Søkeordsamsvar: Det kan hende at kundesøkene ikke samsvarer nøyaktig med søkeordene dine.
  • Budsjettendringer: Hvis du nylig har endret budsjettet og det er oppbrukt, kan det hende at annonsen din ikke vises.

Hvis du oppfyller et budanslag, og annonsene dine fortsatt ikke vises på den foretrukne plasseringen i søkeresultatene, kan det være lurt å gå gjennom den grunnleggende informasjonen om annonseplassering og annonserangering.