Zorgen dat uw advertenties op de 1e pagina worden getoond

Advertenties die tussen de advertenties op de toppositie op de 1e pagina of ergens op de 1e pagina worden getoond, krijgen gemiddeld aanzienlijk meer klikken dan advertenties die op andere pagina's met zoekresultaten worden getoond. Als u uw advertenties wilt tonen op deze waardevolle posities, biedt Google Ads geschatte CPC-biedingen (kosten per klik) die u kunt gebruiken als u uw biedingen instelt.

In dit artikel gaan we ook in op geschatte biedingen voor de 1e pagina, boven aan de pagina en de toppositie, en leggen we uit waar u deze kunt vinden.

Over biedingsschattingen

Op het tabblad Zoekwoorden zijn 3 typen biedingsschattingen beschikbaar waarmee u uw advertentie op de 1e pagina met zoekresultaten kunt krijgen wanneer een zoekopdracht exact met uw zoekwoord overeenkomt.

Geschat bod voor eerste pagina: het bod dat u waarschijnlijk moet instellen om uw advertentie ergens op de 1e pagina met zoekresultaten te krijgen.

Biedingsschatting voor bovenaan de pagina: het bod dat u waarschijnlijk moet instellen om uw advertentie te tonen tussen de advertenties op de toppositie op de 1e pagina met zoekresultaten.

Geschat bod voor toppositie: het bod dat u waarschijnlijk moet instellen om uw advertentie boven alle andere advertenties te tonen.

Opmerkingen:
  • Biedingen voor boven aan de pagina zijn niet beschikbaar voor campagnes die gebruikmaken van automatisch bieden, de Conversion Optimizer of advertentieplanning.
  • Biedingen voor de toppositie zijn niet beschikbaar voor campagnes die gebruikmaken van automatisch bieden of advertentieplanning.

Instructies

Check the approval status of an ad or extension (English)

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.
  4. Voeg de volgende kolommen met kenmerken toe (meer informatie over hoe u kolommen toevoegt):

1. Geschat bod voor eerste pagina
    2. Geschat bod voor boven aan de pagina
    3. Geschat bod voor eerste positie
  5. Klik op Toepassen. U ziet deze kolommen nu in de tabel met statistieken.

Geschatte biedingen voor de 1e pagina, boven aan de pagina en de toppositie zijn richtlijnen. Ze zijn bedoeld om u meer inzicht te geven in de biedingen waarmee u uw biedstrategie zou kunnen plannen. Biedingen gelijk aan of hoger dan deze schattingen zijn geen garantie voor advertentieplaatsing. De uiteindelijke plaatsing hangt nog steeds af van de concurrentie van andere adverteerders, uw advertentierangschikking, uw budget en accountinstellingen en van het gedrag van gebruikers.

Opmerking over apparaattargeting en biedingsschattingen

Geschatte biedingen voor de 1e pagina, boven aan de pagina en de toppositie tonen het bod dat u waarschijnlijk nodig heeft om uw advertentie in de gewenste positie in de zoekresultaten te krijgen voor het apparaat dat u target.

Als u bijvoorbeeld een campagne heeft lopen die alleen op mobiele apparaten wordt getoond, toont het geschatte bod voor de 1e pagina het bod dat waarschijnlijk nodig is om de 1e pagina met zoekresultaten te bereiken op mobiele apparaten.

Wat u moet doen als uw advertentie nog steeds niet wordt weergegeven

In sommige gevallen wordt uw advertentie mogelijk niet op de gewenste positie bij de zoekresultaten weergegeven, ook niet als uw bod hoger is dan de relevante biedingsschatting voor die positie. Deze schattingen vormen slechts een richtlijn op basis van de kwaliteitsscore van uw zoekwoord en recente concurrentie van adverteerders, en ze zijn van toepassing op zoekopdrachten die exact overeenkomen met uw zoekwoord. Bijvoorbeeld, als uw geschatte bod voor 1e pagina zeer hoog is, kan dit betekenen dat de kwaliteit van uw advertenties en uw website slecht is. Voldoen aan deze biedingsschattingen of ze overtreffen is geen garantie voor de positie waar uw advertentie wordt weergegeven.

Hieronder vindt u een aantal algemene redenen waarom uw advertentie mogelijk niet wordt weergegeven op de 1e pagina, zelfs wanneer uw bod hoger is dan het geschatte bod:

• Concurrentie van adverteerders: er kan nieuwe concurrentie zijn voor uw zoekwoorden.
  • Zoektype voor zoekwoord: de zoekopdrachten die klanten uitvoeren, komen mogelijk niet precies overeen met uw zoekwoorden.
  • Veranderingen in het budget: als uw budget recent is gewijzigd en op is, wordt uw advertentie misschien niet getoond.

Als u voldoet aan een biedingsschatting en uw advertenties worden toch niet op de gewenste positie in de zoekresultaten getoond, kan het verstandig zijn om de basisprincipes van advertentiepositie en advertentierangschikking door te nemen.