Hoe Google Ad Manager werkt in combinatie met Google Ads

Google Ad Manager is een realtime marktplaats die samenwerkt met het Google Display Netwerk om advertenties te kopen en verkopen. Dit is nog een markt waarop adverteerders kunnen bieden op display-advertenties op internet. Als u een campagne heeft die het Display Netwerk target, heeft u automatisch toegang tot sites van uitgevers in Ad Manager die de richtlijnen van Google Ads volgen.

Stel dat u midden in de zomer vlinders gaat vangen. Hoe groter uw vlindernet, hoe meer vlinders u kunt vangen. Hetzelfde geldt voor uw klanten. Als u een groter net gebruikt, kunt u klanten binnenhalen op gedeelten van internet met veel verkeer die eerder niet beschikbaar waren voor u. Door uw advertenties weer te geven op sites van uitgevers in Ad Manager, kunt u dus nieuwe klanten aantrekken die u eerder niet kon bereiken.

Dit werkt als volgt:

• Zolang u het Display Netwerk target met uw campagne, kunnen uw advertenties worden weergegeven op sites van uitgevers in Ad Manager, naast de sites die beschikbaar zijn via Google AdSense.
  • Uw potentiële bereik op aanvullende sites van uitgevers wordt uitgebreid, terwijl vertrouwde Google Ads-accountprocessen, waaronder targeting en rapportage, hetzelfde blijven.
  • Ad Manager-uitgevers die Google-advertenties willen weergeven, moeten zich houden aan het programmabeleid van Google AdSense.

Over het veilingproces

Google onderneemt actie om een consistent veilingproces te garanderen zodat Google Ads-biedingen eerlijk kunnen worden vergeleken met biedingen van andere advertentienetwerken.

• Als een uitgever voorraad aanbiedt aan Ad Manager, voert Google Ads een eigen veiling uit en wordt het beste advertentieblok samengesteld: met een full-slot-advertentie of een groep tekstadvertenties. Daarna berekent Google Ads het juiste Ad Manager-bod voor het advertentieblok door het opbrengstenaandeel van Google Ads op de advertentiebiedingen toe te passen.
  • Dit bod wordt vergeleken met andere Ad Manager-advertentiebiedingen en eventuele instellingen van uitgevers, zoals minimum CPM's. Biedingen die niet aan deze uitgeversinstellingen voldoen, worden genegeerd.
  • Daarna laat Ad Manager alle in aanmerking komende biedingen deelnemen aan een veiling. Als Google Ads de veiling wint, betalen de adverteerders in het winnende advertentieblok niet meer dan nodig is voor een hogere positie dan de eerstvolgende adverteerder, op basis van CPC, als een gebruiker klikt op de advertentie of een andere geldige gebeurtenis voor de advertentie afrondt. De uitgever krijgt de hogere nettobodwaarde in de Ad Manager-veiling of de minimum CPM.

Als een advertentieblok geanonimiseerd is, kunnen adverteerders op geen enkele manier (direct of via derden) de identiteit van de uitgever, de sitenaam of andere gerelateerde gegevens achterhalen, zelfs als ze de verkoper niet opzettelijk proberen te identificeren.

Volgende stap