Näin omat datasegmentit toimivat

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Omat datasegmentit koostuvat sivustokävijöistä tai sovelluskäyttäjistä, joiden tiedot on kerätty sivustolle tai sovellukseen lisättyjen koodinpätkien avulla. Segmenttiä (tai datasegmenttiä) luodessasi valitset säännöt, joiden perusteella siihen lisätään ihmisiä. Valitset myös jäsenyyden keston eli sen, kuinka kauan kävijät tai käyttäjät pysyvät segmentissä. Segmentit kannattaa lisätä mainosryhmien kohdistusasetuksiin, jotta mainokset voivat näkyä segmenteissä oleville ihmisille.

Jos olet ottanut Google-tagin käyttöön voidaksesi seurata sivustosi kävijöitä, näet sen koostuvan Google-tagista ja tapahtumakoodinpätkästä. Katso ohjeet verkkosivuston konversioseurannan käyttöönottoon

Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään, miten omat datasegmentit toimivat.

Ennen kuin aloitat

Jos et tiedä, miten voit kohdistaa mainoksesi uudelleen jo verkkosivustollasi käyneille tai mobiilisovellustasi käyttäneille henkilöille, lue tietoja datan käyttöönotosta.

Huom. Google Ads ei salli tagien käyttöä sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä

Verkkosivuston kävijät

Kävijä lisätään datasegmenttiisi muutaman sekunnin kuluessa siitä, kun hän on käynyt sivulla, jolla on joko Google-tagi tai sekä Google-tagi että tapahtumakoodinpätkä. Kävijän aikaleima päivitetään aina, kun hän käy tapahtumakoodinpätkän sisältävällä sivulla, minkä jälkeen hän pysyy segmentissä valitsemasi jäsenyyden keston ajan.

Jos joku käy useilla tapahtumakoodinpätkiä sisältävillä sivuilla, hänet voidaan lisätä useisiin asiakassegmentteihin. Tällöin hänelle voivat näkyä kaikki mainokset, jotka sisältyvät näille segmenteille kohdistettuihin kampanjoihin. Mainoshuutokauppaan osallistuu sijoitukseltaan paras mainos.

Kävijät tai käyttäjät

Vastikään luodussa segmentissä ei ole kävijöitä eikä käyttäjiä. Ihmisiä lisätään segmentteihin asettamiesi sääntöjen perusteella sitä mukaa kun he käyvät sivustollasi tai käyttävät mobiilisovellustasi. Muista tagata sivustosi tai ottaa dataseuranta käyttöön sovelluksessasi, jotta segmentteihisi voidaan lisätä ihmisiä.

Säännöt

Säännöt ovat ehtoja, joiden on täytyttävä, jotta kävijä tai käyttäjä voidaan lisätä datasegmentteihisi. Sääntöjen avulla voit luoda omia datasegmenttejä Google Adsin luomien oletussegmenttien lisäksi.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa mainostaa lentotarjouksia ihmisille, jotka ovat käyneet tietyllä tuotesivulla kuluneen kuukauden aikana. Yhtiö luo Lentotarjoukset-segmentin ja asettaa jäsenyyden kestoksi 30 päivää. Säännön mukaan segmenttiin kerätään kaikki, jotka käyvät lentotarjoukset.html-loppuisessa URL-osoitteessa. Segmenttiin lisäämisen jälkeen kävijöille voidaan kohdistaa lentotarjouskampanjan mainoksia.

Lisätietoa sääntöjen käytöstä saat tästä artikkelista.

Datasegmentin koko

Mainosten näkymistä koskevat vaatimukset vaihtelevat kohdeverkoston mukaan. Segmentin arvioidun koon tarkkuuteen vaikuttavat monet asiat, kuten segmentin asetukset, tagin lisäämisestä kulunut aika ja kampanja-asetukset.

• Google Display ‑verkostossa on oltava vähintään 100 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän aikana.
  • Google-hakuverkostossa on oltavat vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän aikana.
  • YouTubessa on oltava vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän ajalta.
  • Discovery-mainosten segmenteissä on oltava vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän ajalta.

"Aktiiviset käyttäjät" (tai vain "Käyttäjät") on niiden ihmisten määrä, jotka ovat aktivoituneet sivustollasi tai sovelluksessasi.

Jos datasegmenttien ylläpitämisessä on ongelmia:

Huom. Vain Gmailiin kirjautuneet käyttäjät lisätään Gmailin datasegmentteihin.

Segmentin tila

Kun luot oman datasegmentin sivustokävijöistä tai sovelluskäyttäjistä, voit valita segmentin tilaksi "Suljettu" tai "Avoin". Tilaa voi muuttaa milloin tahansa, sillä se ei vaikuta tapahtumakoodinpätkään tai segmentin asetuksiin. Jos valitset segmentin tilaksi "Suljettu" ja jäsenyyden kesto on liian lyhyt, segmentistä saattaa kuitenkin tulla liian pieni kohdistukseen käytettäväksi.

• Suljettu: Tämä tarkoittaa, että segmenttiin ei lisätä uusia ihmisiä eli sen koko kasva. Kohdistus toimii silti, mutta kohdeyleisö pysyy saman kokoisena.
  • Avoin: Tämä tarkoittaa, että segmentin koko kasvaa. Google Ads lisää segmenttiin jatkuvasti uusia kävijöitä tai käyttäjiä. Muistathan, että jos et käytä segmenttiä kampanjan tai mainosryhmän kohdistuksessa 540 päivään, Google Ads sulkee sen automaattisesti. Voit kuitenkin avata segmentin uudestaan milloin vain, minkä jälkeen siihen aletaan taas lisätä ihmisiä.

Jäsenyyden kesto

Jäsenyyden kesto määrää sen, kuinka kauan kävijä tai käyttäjä pysyy segmentissä. Hänet poistetaan siitä jäsenyyden päättyessä, ellei hän käy sivustolla tai käytä sovellusta uudelleen (jolloin jäsenyysaika alkaa alusta). Sinun vastuullasi on varmistaa, että sovellettavan lainsäädännön mahdollisesti sisältämiä kestorajoituksia noudatetaan.

Verkosto Oletuskesto Enimmäiskesto
Display-verkosto 30 päivää 540 päivää
Google-haku 30 päivää 540 päivää
  • Jos valitsemasi jäsenyyden kesto ylittää enimmäiskeston, kävijä tai käyttäjä poistetaan datasegmentistä enimmäiskeston jälkeen.
  • Jos muutat segmentin jäsenyyden kestoa, Google Ads ‐tililläsi näkyvä segmentin koko voi olla tilapäisesti epätarkka.
  • Jos muutat jäsenyyden kestoa sen jälkeen, kun segmenttiin on jo kertynyt kävijöitä tai käyttäjiä, uusi kesto koskee kaikkia segmentissä olevia ihmisiä – sekä nykyisiä että tulevia. Jos jäsenyyden kesto on esimerkiksi 60 päivää ja lyhennät sen 30 päivään, segmenttiin 31–60 päivää sitten lisätyt henkilöt poistetaan. Jos jäsenyyden kesto puolestaan on 30 päivää ja pidennät sen 60 päivään, kaikki segmenttiin jo lisätyt pysyvät segmentissä 60 päivää.

Valitse kesto sen mukaan, miten pitkään oletat mainostesi olevan kävijöiden kannalta ajankohtaisia. Yleisesti ottaen sinun kannattaa määrittää jäsenyyden kesto suhteessa myyntisyklisi pituuteen.

Ei-aktiiviset segmentit

Jos et ole käyttänyt segmenttejäsi (tai datasegmenttejäsi) 540 päivään, niiden tila muuttuu automaattisesti suljetuksi. Segmentteihin ei kerry kävijöitä tai käyttäjiä, mutta ne näkyvät silti yleisötaulukossasi. Voit avata datasegmentit uudelleen milloin tahansa, jolloin niihin alkaa taas kertyä ihmisiä.

Esimerkki

Jos esimerkiksi myyt elokuvalippuja, jäsenyyden kestoksi kannattaa asettaa vain muutama päivä. Jos taas myyt autoja, sopiva jäsenyyden kesto on muutama kuukausi. Elokuvalippujen hankkimista ei harkita yhtä pitkään kuin auton ostoa.

Jos myyt ystävänpäivälahjoja, voit valita jäsenyyden kestoksi hiukan yli vuoden. Näin voit tavoittaa segmentissä olevat asiakkaat myös seuraavana vuonna ystävänpäivän aikoihin.