Uudelleenmarkkinointiluettelot

Uudelleenmarkkinointiluettelo on kokoelma sivustoosi tai sovellukseesi lisätyn koodinpätkän keräämiä verkkosivustojen kävijöitä tai sovelluksen käyttäjiä. Luetteloa luodessasi asetat säännöt, jotka määräävät, nämä asiakkaat lisätään luetteloon. Määrität myös jäsenyyden keston eli sen, kuinka kauan asiakkaita säilytetään luettelossa. Kun olet luonut uudelleenmarkkinointiluettelot, sinun on lisättävä ne kampanjoidesi mainosryhmän kohdistusvalintoihin, jotta voit näyttää mainoksia luettelossa oleville vierailijoille tai käyttäjille.

Jos olet määrittänyt Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin uudessa Google Adsissa, näet uuden Google Ads ‑tagin, joka koostuu yleisestä sivustotagista ja valinnaisesta tapahtumakoodinpätkästä. Jos olet asentanut sivustollesi vanhan AdWords-tagin JavaScriptilla, tagi toimii edelleen, mutta on suositeltavaa käyttää uutta Google Ads ‑tagia. Lue lisää Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin muutoksista.

Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään uudelleenmarkkinointiluetteloiden toimintaa.

Ennen kuin aloitat

Jos uudelleenmarkkinointi ei ole sinulle tuttua, lue ensin, miten uudelleenmarkkinointi toimii.

Google Ads ei salli tagien käyttöönottoa sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä.

Tietoa verkkosivuston vierailijoista

Vierailijat lisätään uudelleenmarkkinointiluetteloon muutaman sekunnin kuluessa siitä, kun he ovat käyneet sivulla, joka sisältää joko yleisen sivustotagin tai sekä yleisen sivustotagin että uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkän. Aina, kun käyttäjä vierailee tapahtumakoodinpätkän sisältävällä sivustosi sivulla, hänen aikaleimansa päivitetään. Käyttäjä pysyy luettelossa jäsenyyden kestolle määritetyn ajan.

Jos asiakkaat käyvät useilla sivustosi sivuilla, joissa on uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkiä, heidät saatetaan lisätä useisiin uudelleenmarkkinointiluetteloihin. Tässä tapauksessa asiakkaille voidaan näyttää kaikkia mainoksia, jotka sisältyvät kyseisiin luetteloihin linkitettyihin uudelleenmarkkinointikampanjoihin. Sijoitukseltaan paras mainos kilpailee sijoittelusta mainoshuutokaupassa.

Vierailijat tai käyttäjät

Vastikään luodussa luettelossa ei ole vierailijoita eikä käyttäjiä. Asiakkaita lisätään luetteloihin asettamiesi sääntöjen perusteella sitä mukaa kun he vierailevat verkkosivustollasi tai käyttävät mobiilisovellustasi. Muista merkitä verkkosivustosi tagilla tai ottaa uudelleenmarkkinointi käyttöön mobiilisovelluksessasi, jotta vierailijoita tai käyttäjiä voidaan lisätä luetteloihisi.

Säännöt

Säännöt ovat ehtoja, joiden on täytyttävä, jotta kävijä tai käyttäjä voidaan lisätä uudelleenmarkkinointiluetteloon. Sääntöjen avulla voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita Google Adsin luomien oletusluetteloiden lisäksi.

Esimerkki

Lentoyhtiö haluaa mainostaa tarjouslentoja asiakkaille, jotka ovat käyneet jollakin yhtiön verkkosivuston tuotesivulla edeltävän kuukauden aikana. Yhtiö luo Tarjouslennot-luettelon ja määrittää jäsenyyden kestoksi 30 päivää. Lisäksi se määrittää säännön, joka kerää kaikki tarjouslennot.html-loppuisen verkkosivun URL-osoitteen kävijät. Kun asiakkaat vierailevat kyseisellä tarjouslentoja esittelevällä sivulla, heidät lisätään Tarjouslennot-luetteloon. Sen jälkeen lentoyhtiö voi kohdistaa mainoskampanjan tässä luettelossa oleville käyttäjille.

Lisätietoja säännöistä on artikkelissa Sääntöjen käyttäminen verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluetteloissa.

Uudelleenmarkkinointiluettelon koko

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden mainosten näyttämistä koskevat vaatimukset määräytyvät kohdeverkoston mukaan.

• Google Display ‑verkostossa täytyy olla vähintään 100 aktiivista vierailijaa tai käyttäjää viimeisen 30 päivän aikana
  • Google-hakuverkostossa täytyy olla vähintään 1 000 aktiivista vierailijaa tai käyttäjää viimeisen 30 päivän aikana
  • YouTubessa täytyy olla vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän aikana.
  • Gmailissa täytyy olla vähintään 100 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän aikana Display-verkostossa.

Luettelon tila

Kun luot uudelleenmarkkinointiluettelon, voit valita, onko sen tila Suljettu vai Avoin. Voit muuttaa tilan milloin tahansa: sillä ei ole vaikutusta tapahtumakoodinpätkään tai listan asetuksiin. Jos kuitenkin määrität luettelon tilaksi Suljettu ja jäsenyyden kesto on liian lyhyt, luettelosta saattaa tulla liian pieni käytettäväksi kohdistukseen.

• Suljettu: Tämä tarkoittaa, että luettelosi eivät kasva eikä niihin lisätä uusia käyttäjiä tai kävijöitä. Tapahtumakoodinpätkäsi toimii silti, mutta Google Ads ei lisää näitä käyttäjiä luetteloosi. Myös kohdistus toimii, mutta yleisö, johon kohdistat mainontasi, ei kasva.
  • Avoin: Tämä tila tarkoittaa, että luettelosi kasvaa. Google Ads lisää luetteloosi jatkuvasti uusia käyttäjiä tai kävijöitä. Muistathan, että jos et käytä luetteloa kampanjan tai mainosryhmän kohdistuksessa 540 päivään, Google Ads sulkee sen automaattisesti. Voit kuitenkin avata luettelon uudestaan milloin vain, niin siihen aletaan taas lisätä käyttäjiä.

Jäsenyyden kesto

Asettamalla jäsenyyden keston määrität, kuinka kauan vierailijaa tai käyttäjää säilytetään luettelossasi. Asiakas poistetaan luettelosta hänen jäsenyytensä päättyessä, ellei hän vieraile verkkosivustollasi tai käytä sovellustasi uudelleen (jolloin ajan laskeminen aloitetaan alusta). Sinun vastuullasi on varmistaa, että sovellettavan lainsäädännön mahdollisia kestorajoituksia noudatetaan.

Verkosto Oletuskesto Enimmäiskesto
Display-verkosto 30 päivää 540 päivää
Google-haku 30 päivää 540 päivää

• Jos määrität jäsenyyden kestoksi enimmäisarvoa suuremman arvon, kävijä tai käyttäjä poistetaan uudelleenmarkkinointiluettelosta enimmäiskeston jälkeen.
  • Kun muutat luettelon jäsenyyden kestoa, Google Ads ‑tililläsi näkyvä luettelon koko voi olla tilapäisesti epätarkka.
  • Jos muutat jäsenyyden kestoa sen jälkeen, kun luetteloon on jo kertynyt kävijöitä tai käyttäjiä, uusi kesto koskee kaikkia luettelossa olevia nykyisiä ja tulevia kävijöitä tai käyttäjiä. Jos jäsenyyden kesto on esimerkiksi 60 päivää ja lyhennät keston 30 päivään, luetteloon 31–60 päivää sitten lisätyt käyttäjät tai vierailijat poistetaan. Jos jäsenyyden kesto puolestaan on 30 päivää ja pidennät keston 60 päivään, kaikkia luetteloon jo lisättyjä käyttäjiä pidetään luettelossa enintään 60 päivää.

Valitse kesto sen mukaan, miten pitkään oletat mainostesi olevan vierailijoiden kannalta ajankohtaisia. Yleisesti ottaen sinun kannattaa määrittää jäsenyyden kesto suhteessa myyntisyklisi pituuteen.

Ei-aktiiviset luettelot

Jos et ole käyttänyt uudelleenmarkkinointiluetteloitasi 540 päivään, niiden tilaksi asetetaan automaattisesti Suljettu. Luetteloihin ei lisätä vierailijoita tai käyttäjiä, mutta ne näkyvät silti yleisötaulukossasi. Voit avata luettelon uudelleen milloin tahansa, niin siihen lisätään taas käyttäjiä.

Esimerkki

Jos esimerkiksi myyt elokuvalippuja, jäsenyyden kestoksi kannattaa asettaa vain muutama päivä. Jos taas myyt autoja, sopiva jäsenyyden kesto on muutama kuukausi. Elokuvalippujen hankkimista ei harkita yhtä pitkään kuin auton ostoa.

Jos myyt ystävänpäivälahjoja, voit asettaa jäsenyyden kestoksi yhden vuoden ja muutamia päiviä. Näin tavoitat luettelossa olevat asiakkaat myös seuraavana vuonna ystävänpäivän aikoihin.