Hantera automatiska regler

När du har konfigurerat automatiska regler kan du aktivera, pausa, redigera, ta bort eller filtrera dina regler när du vill. Du kan även ångra regler som har tillämpats på dina sökkampanjer. Du kan dessutom uppdatera e-postaviseringarna du får om dina regler, se loggar över alla ändringar som reglerna har gjort och ta reda på reglernas status.

Obs! När du schemalägger en regel så att den körs vid en viss tidpunkt kan regeln köras när som helst under en timme efter den valda tiden. Exempelvis kan en regel som är inställd på kl. 09.00 köras när som helst mellan 09.00 och 10.00.

Hantera regler

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Regler.

Då visas en lista över alla dina regler och en ikon som visar om regeln är aktiverad eller pausad.

• Aktivera, pausa eller ta bort regler i ditt konto: Klicka på nedåtpilen bredvid statusikonen.
    Du kan inte ångra borttagningen av en regel.
  • Redigera en regel: Scrolla åt höger och klicka på Redigera. Ändra inställningarna i hanteringspanelen och klicka på Spara. Observera att du inte kan redigera borttagna regler. Tänk också på att när du redigerar en regel är det samma sak som att du tar bort originalregeln och skapar en ny.
  • Filtrera vyn för att dölja borttagna regler: Klicka på filterikonen och välj den kolumn och det värde du vill filtrera på. Du kan filtrera efter regelstatus, namn, aviseringsinställning eller giltighet.
    Du kan dölja och visa pausade eller borttagna regler genom att klicka på ikonen med tre punkter 3 dot icon för regeltabellen.
  • Ångra en regel: Du kan använda Ångra för att återställa ändringarna som har gjorts av kampanj-, annonsgrupps-, annons- och sökordsregler. Du kan ångra en regel genom att gå till sidan Versionshistorik och klicka på Ångra vid en regel i kolumnen Åtgärder. När du har klickat på Ångra visas ett förhandsgranskningsfönster där du kan se hur åtgärden påverkar kontot. Om allt ser bra ut kan du ångra regeln via det här fönstret. Det tar ungefär lika lång tid att ångra som det gjorde att köra den ursprungliga regeln.
Viktiga punkter om att ångra regler

Du kan inte ångra regler som endast gäller e-post

Det går inte att ångra regler som använder åtgärden Skicka e-post.

Du kan bara ångra de senaste ändringarna som har gjorts av varje regel

Anta att din regel körs på fredag och lördag. Du ser bara knappen Ångra bredvid de ändringar som gjordes på lördagen. Om du vill ångra ändringarna från fredagen måste du först ångra ändringarna från lördagen. Knappen Ångra försvinner för lördagen och visas för fredagen.

Tips: Ett undantag är om en regel kördes men inte gjorde några ändringar. I den situationen behöver du inte ångra regeln först för att kunna ångra tidigare ändringar.

Manuella ändringar som görs efter att en regel har körts ångras inte.

Anta att du kör en regel som höjer budet för tio sökord med tio kronor. Därefter ändrar du manuellt ett av dessa sökord genom att höja budet med ytterligare fem kronor. Om du ångrar ändringarna som gjordes av regeln påverkas bara de ändringar som gjordes för de nio sökord som du inte ändrade manuellt. Du kan förhandsgranska resultatet av att ångra för att få en bättre överblick över vilka ändringar som ångras och vilka som inte gör det.

Du kan inte göra om något som du har ångrat.

Om du ångrar ändringarna som gjordes av en regel för en dag finns det inte någon Gör om-knapp för att göra om ändringarna.

E-postaviseringar och regelhistorik

I samband med att du skapar en regel kan du välja om du vill få e-postaviseringar när regeln körs. Du kan välja att få en avisering när varje regel körs eller endast om den körs med ändringar eller fel.

Aktivera aviseringar genom att välja önskat e-postalternativ i rullgardinsmenyn Resultat via e-post när du skapar regeln.

Om du inte vill få e-postaviseringar kan du ta reda på när reglerna kördes och vilka ändringar de gjorde i ditt konto via sidan Versionshistorik.

Se automatiska regler i Ändringshistorik

Du kan även se ändringar som har gjorts i ditt konto via automatiska regler på sidan Ändringshistorik.

Loggar och regelstatus

Om du inte vill få e-postaviseringar kan du läsa loggarna för att ta reda på när reglerna kördes och vilka ändringar de gjorde i ditt konto. Loggarna visar en lista över regler, deras status och hur många ändringar som gjordes när reglerna kördes.

Så här visar du loggarna:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Regler.
  4. Klicka på fliken Versionshistorik för att se en lista över alla ändringar.
    • Observera att tabellen Versionshistorik utgår från det datum du valde i datumväljaren.
  5. Klicka på resultatet för att se detaljerad information om de eventuella ändringar som regeln gjorde.

I kolumnen Status i loggarna kan du se om reglerna har körts och med vilket resultat. Nedan följer de olika statustyperna och vad de innebär:

Körs

• Regeln gör för närvarande ändringar i kontot.

Klart

• Regeln har körts och alla önskade ändringar har införts.

Slutförd med fel

• Regeln har slutförts men vissa ändringar innehöll fel (klicka på Versionshistorik och sedan på resultatet för att se mer information).

Ej slutförd: Systemfel

• Regeln kunde inte startas eller stoppades innan den kunde slutföras (klicka på Versionshistorik och sedan på resultatet för att se mer information).

Ej slutförd: Tidsgränsen uppnådd

• Regeln kunde inte slutföras på utsatt tid (klicka på Versionshistorik och sedan på resultatet för att se mer information).

Nästa steg