Om mobilannonser

Nå kunderna överallt med hjälp av annonser på mobila enheter. I den här artikeln beskrivs hur du visar annonser på olika mobila enheter, som mobiltelefoner och surfplattor.

Innan du börjar

Lär dig grunderna i hur du skapar textannonser i Skapa en ny textannons.

Här kan mobilannonser visas

På mobiltelefoner eller surfplattor

Inuti appar på mobiltelefoner eller surfplattor

• Textannonser
  • Bildannonser
  • Annonser om appkampanjer
  • Bildannonser om appkampanjer
  • Videoannonser om appkampanjer
  • TrueView för annonser om appkampanjer
  • Responsiva displayannonser

Samtalsannonser visas endast på enheter som kan ringa

Obs!

Alla nya kampanjer och textannonser kan automatiskt köras på de flesta mobila enheter. Om du vill undvika att visa annonser på vissa enheter kan du ställa in en negativ budjustering för vissa enheter.

Typer av mobilannonser

Krav på mobila bildannonser

För att du ska kunna skapa bildannonser, måste kampanjen vara av typen Endast Display-nätverket eller Söknätverket med Display-tillval. Om du använder annonsvisning från tredje part för att skapa annonser ska du se till att använda godkända bildstorlekar och uppfylla kraven:

• Mobiltelefon: 320 × 50, 300 × 250, 336 × 280 mellansidesannons
  • Surfplatta: 300 × 250, 728 × 90, 468 × 60, 336 × 280 mellansidesannons

Bästa metoder: bockmarkeringsikon Rekommenderade metoder

Läs Googles guide till de bästa metoderna om hur du låter ditt företag växa med mobilannonser. Exempel på ämnen som tas upp:

• Mobilannonsmaterial och tillgångar i Google Ads
  • Mäta värdet av mobilannonser
  • Mobilannonsering utan mobiloptimerade webbplatser

Skapa effektiva mobilannonser: Googles bästa metoder

Mobila enheter

Mobila enheter används när kunderna är på språng. Nya mobila enheter släpps hela tiden, så vi har ingen fullständig lista över alla. Men här är några vanliga typer:

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner syftar ofta på smartphones med en skärm som är mindre än sju tum. Tänk på att mobiltelefoner ibland kallas mobila enheter eller mobila enheter med kompletta webbläsare i Google Ads.

Surfplattor

Surfplattor påminner på många sätt om både mobiltelefoner och datorer. Men till skillnad från mobiltelefoner har surfplattor normalt en skärm som är sju tum eller större. Och till skillnad från datorer har surfplattor pekskärmar. Tänk på att mobila enheter ibland används för att syfta på mobiltelefoner och surfplattor i Google Ads.

Smarta accessoarer

Smarta accessoarer, som smarta klockor, är enheter som kan användas för att ansluta till internet medan du är ute på språng men som normalt är mindre än mobiltelefoner. I dagsläget visar Google Ads inga annonser på enheter utan skärm.

Visa annonser enbart på datorer

Så här ändrar du dina kampanjinställningar för att endast visa annonser på stationära datorer:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på När och var annonserna visades.
  4. Välj Enheter i fältet högst upp.
  5. I kolumnen Enhet letar du reda på rader markerade med Mobiltelefoner.
  6. Klicka på cellen Budjust. för önskad kampanj eller annonsgrupp.
  7. Välj Minska från rullgardinsmenyn.
  8. Ange 100 i fältet % och klicka på Spara.