Om mobilannonser

Nå kunderna överallt med hjälp av annonser på mobila enheter. I den här artikeln beskrivs hur du visar annonser på olika mobila enheter, som mobiltelefoner och surfplattor.

Innan du börjar

Lär dig grunderna i hur du skapar textannonser i Skapa en ny textannons.

Här kan mobilannonser visas

På mobiltelefoner eller surfplattor

Inuti appar på mobiltelefoner eller surfplattor

• Textannonser
  • Bildannonser
  • Annonser om appkampanjer
  • Bildannonser om appkampanjer
  • Videoannonser om appkampanjer
  • TrueView för annonser om appkampanjer
  • Responsiva displayannonser

Samtalsannonser visas endast på enheter som kan ringa

Obs!

Alla nya kampanjer och textannonser kan automatiskt köras på de flesta mobila enheter. Om du vill undvika att visa annonser på vissa enheter kan du ställa in en negativ budjustering för vissa enheter.

Typer av mobilannonser

Krav på mobila bildannonser

För att du ska kunna skapa bildannonser, måste kampanjen vara av typen Endast Display-nätverket eller Söknätverket med Display-tillval. Om du använder annonsvisning från tredje part för att skapa annonser ska du se till att använda godkända bildstorlekar och uppfylla kraven:

• Mobiltelefon: 320 × 50, 300 × 250, 336 × 280 mellansidesannons
  • Surfplatta: 300 × 250, 728 × 90, 468 × 60, 336 × 280 mellansidesannons

Bästa metoder: bockmarkeringsikon Bästa metoderna

Läs Googles guide till de bästa metoderna om hur du låter ditt företag växa med mobilannonser. Exempel på ämnen som tas upp:

• Mobilannonsmaterial och tillägg i Google Ads
  • Mäta värdet av mobilannonser
  • Mobilannonsering utan mobiloptimerade webbplatser

Skapa effektiva mobilannonser: Googles bästa metoder

Mobila enheter

Mobila enheter används när kunderna är på språng. Nya mobila enheter släpps hela tiden, så vi har ingen fullständig lista över alla. Men här är några vanliga typer:

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner syftar ofta på smartphones med en skärm som är mindre än sju tum. Tänk på att mobiltelefoner ibland kallas mobila enheter eller mobila enheter med kompletta webbläsare i Google Ads.

Surfplattor

Surfplattor påminner på många sätt om både mobiltelefoner och datorer. Men till skillnad från mobiltelefoner har surfplattor normalt en skärm som är sju tum eller större. Och till skillnad från datorer har surfplattor pekskärmar. Tänk på att mobila enheter ibland används för att syfta på mobiltelefoner och surfplattor i Google Ads.

Smarta accessoarer

Smarta accessoarer, som smarta klockor, är enheter som kan användas för att ansluta till internet medan du är ute på språng men som normalt är mindre än mobiltelefoner. I dagsläget visar Google Ads inga annonser på enheter utan skärm.

Visa annonser enbart på datorer

Så här ändrar du dina kampanjinställningar för att endast visa annonser på stationära datorer:

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Öppna sidan Kampanjer och välj kampanjen som bara ska visas på datorer.
  3. Klicka på fliken Inställningar.
  4. I avsnittet Enheter letar du reda på Mobila enheter med kompletta webbläsare i tabellen.
  5. I kolumnen Budjust. klickar du på pennikonen om du vill ange eller redigera en budjustering.
  6. Sänk buden på mobila enheter med 100 % genom att välja Sänk med på rullgardinsmenyn och sedan ange 100 %.
  7. Klicka på Spara.
  8. Nu letar du reda på raden Surfplattor och upprepar steg 5–7.
Pröva nu