Over mobiele advertenties

Bereik uw klanten waar ze ook zijn met advertenties op mobiele apparaten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw advertenties kunt weergeven op verschillende mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets.

Voordat u begint

Lees in Een nieuwe tekstadvertentie maken de basisstappen om tekstadvertenties te maken.

Waar mobiele advertenties kunnen worden weergegeven

Op mobiele telefoons of tablets

In apps op mobiele telefoons of tablets

• Tekstadvertenties
  • Beeldadvertenties
  • App-advertenties
  • App-beeldadvertenties
  • App-videoadvertenties
  • TrueView-app-advertenties
  • Responsieve display-advertenties

Alleen bellen-advertenties worden uitsluitend weergegeven op apparaten waarmee kan worden gebeld.

Opmerking

Alle nieuwe campagnes en tekstadvertenties zijn automatisch geschikt voor weergave op de meeste mobiele apparaten. Als u geen advertenties wilt weergeven op bepaalde apparaten, kunt u een negatieve bodaanpassing voor apparaten instellen.

Typen mobiele advertenties

Vereisten voor mobiele beeldadvertenties

Als u beeldadvertenties wilt maken, moet uw campagne zijn aangemeld voor het Display Netwerk, met het campagnetype 'Alleen in het Display Netwerk' of 'Zoeknetwerk met Display Select'. Maakt u gebruik van advertentieweergave door derden om advertenties te maken, zorg er dan voor dat u de geaccepteerde afbeeldingsformaten toepast en aan de vereisten voldoet:

• Mobiele telefoon: 320 x 50, 300 x 250, 336 x 280 (interstitial)
  • Tablet: 300 x 250, 728 x 90, 468 x 60, 336 x 280 (interstitial)

Praktische tips: pictogram met vinkje Best practices

Lees de praktische tips van Google over hoe u het succes van uw bedrijf kunt vergroten met mobiele advertenties. U vindt hier informatie over onder andere deze onderwerpen:

• Mobiele advertenties en componenten in Google Ads
  • De waarde van mobiele advertenties meten
  • Mobiel adverteren zonder sites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten

Effectieve mobiele advertenties maken: praktische tips van Google

Mobiele apparaten

Mobiele apparaten zijn producten die mensen gebruiken terwijl ze onderweg zijn. Er worden voortdurend nieuwe mobiele apparaten op de markt gebracht, dus we hebben geen volledige lijst met alle mobiele apparaten. Hier volgen echter enkele veelvoorkomende typen:

Mobiele telefoons

De term 'mobiele telefoons' verwijst gewoonlijk naar smartphones die een scherm hebben dat kleiner is dan 7 inch. Houd er rekening mee dat in Google Ads mobiele telefoons soms 'mobiele apparaten' of 'mobiele apparaten met volledige browsers' worden genoemd.

Tablets

Tablets lijken in veel opzichten op zowel mobiele telefoons als computers. In tegenstelling tot mobiele telefoons hebben tablets gewoonlijk echter een scherm dat 7 inch of groter is. En in tegenstelling tot computers hebben tablets touchscreens. Houd er rekening mee dat in Google Ads 'mobiele apparaten' soms wordt gebruikt om te verwijzen naar mobiele telefoons en tablets.

Wearables

Wearables (zoals smartwatches) zijn apparaten waarmee mensen onderweg verbinding met internet kunnen maken, maar die meestal kleiner zijn dan mobiele telefoons. Momenteel geeft Google Ads geen advertenties weer op apparaten die geen scherm hebben.

Alleen advertenties op desktopcomputers weergeven

U kunt uw campagne-instellingen als volgt wijzigen om alleen advertenties op desktopcomputers weer te geven:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Waar en wanneer uw advertenties worden getoond.
  4. Selecteer Apparaten in de balk bovenaan.
  5. Zoek in de kolom Apparaat de rijen met de vermelding Mobiele telefoons.
  6. Klik op de cel Bodaanp. voor de gewenste campagne of advertentiegroep.
  7. Selecteer Verlagen in het dropdown-menu.
  8. Geef '100' op in het veld % en klik op Opslaan.