Betala med ett bankkonto (direktdebitering)

När du betalar via ditt bankkonto (direktdebitering) drar Google dina kostnader för Google Ads från ditt bankkonto.

Så fungerar det

• Om du använder automatiska betalningar (direktdebitering)
    Vi behandlar betalningen efter att du har samlat på dig annonseringskostnader. Du faktureras 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när kostnaderna uppgår till ett visst belopp (faktureringsgränsen), beroende på vad som inträffar först.
    Automatiska betalningar via bankkonto (direktinsättning) stöds endast i vissa länder i Europa och i USA.
  • Om du använder manuella betalningar
    Med denna inställning sparar du dina bankkontouppgifter i ditt Google Ads-konto och verifierar ditt bankkonto. När bankkontot har registrerats kan du göra manuella betalningar genom att klicka på knappen Gör en inbetalning. Tänk på att det kan ta upp till fem dagar att behandla inbetalningar via bankkonto.

Vem kan använda det

Inbetalningar via bankkonto kan endast användas i vissa länder och med vissa valutor. Ta reda på om du kan betala för Google Ads via bankkonto genom att se efter om detta visas som alternativ i vårt verktyg för betalningsalternativ.

Gör så här

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  och välj Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på menyn till vänster.
  4. Klicka på Lägg till ny betalningsmetod.
  5. Välj Bankkonto, ange dina bankuppgifter och godkänn användarvillkoren.
  6. Om du vill göra detta till din primära betalningsmetod markerar du rutan vid Ange den här betalningsmetoden som primär.
  7. Klicka på Spara.
Öppna Google Ads

Verifiera ditt bankkonto

Beroende på ditt land kan du behöva verifiera ditt bankkonto för att kunna använda direktdebitering. Tillvägagångssättet varierar i olika länder.

Obs! Med undantag för Israel sker processen för att verifiera ditt bankkonto online. Annonsörer utanför Israel bör inte skicka in ett tryckt godkännande för debiteringsauktorisering.
  • Om du befinner dig i USA: Du kan välja att verifiera direkt eller med en provöverföring. Om du väljer att verifiera direkt måste du ange användar-id och lösenord till ditt bankkonto. Google använder dessa uppgifter för att verifiera ditt konto på några sekunder. Om snabbverifieringen misslyckas eller om du hellre vill göra en provöverföring visas en mindre provöverföring på ditt bankkonto inom tre dagar. Logga då in på ditt Google Ads-konto och välj Fakturering och betalningar. Du blir ombedd att ange det insatta beloppet för att verifiera kontot.
  • Om du befinner dig i Frankrike, Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Spanien, Finland, Slovakien, Cypern, Estland, Litauen, Luxemburg, Lettland, Malta, Portugal, Slovenien eller Irland: Du måste först godkänna fullmakten i ditt Google Ads-konto. Därefter verifierar du ditt konto med en provöverföring. En liten provöverföring syns på ditt bankkonto inom tre till fem dagar. Logga då in på ditt Google Ads-konto och välj Fakturering och betalningar. Följ sedan anvisningarna.
  • Om du befinner dig i Storbritannien: Du behöver inte verifiera ditt bankkonto.
  • Om du befinner dig i Israel: Du måste skriva ut, fylla i och skicka en debiteringsauktorisering till oss. Läs mer.

Ändra ditt bankkonto

Det kan hända att du vid något tillfälle vill byta det bankkonto du använder för Google Ads-betalningar. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Om du har ett förvaltarkonto loggar du in direkt på kundkontot.
  3. Klicka på verktygsikonen och välj Fakturering och betalningar. Klicka sedan på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  5. Ange dina nya bankkontouppgifter och klicka på Spara.
  6. Ange bankkontot som primär betalningsmetod i ditt konto när det har registrerats (vilket kan ta några dagar). Välj Fakturering och betalningar och klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  7. Leta reda på ditt nya bankkonto och välj Primär på rullgardinsmenyn längst ned till vänster.
  8. Klicka på Spara.
Öppna Google Ads

Om du är säker på att du inte vill använda det tidigare bankkontot igen kan du ta bort det från kontot genom att klicka på länken Betalningsmetoder, leta reda på bankkontot på sidan och klicka på Ta bort. Tänk på att det nya kontot måste göras till primär betalningsmetod innan du kan ta bort det gamla.

Om du inte vill att annonserna ska visas direkt när bankkontot har verifierats ska du pausa dina kampanjer.