Betala med ett bankkonto (direktdebitering)

När du betalar via ditt bankkonto (direktdebitering) drar Google dina kostnader för Google Ads från ditt bankkonto.

Så fungerar det

• Om du använder automatiska betalningar (direktdebitering)
    Vi behandlar betalningen efter att du har samlat på dig annonseringskostnader. Du faktureras 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när kostnaderna uppgår till ett visst belopp (faktureringsgränsen), beroende på vad som inträffar först.
    Automatiska betalningar via ett bankkonto (direktinsättning) stöds endast i vissa länder i Europa och i USA.
  • Om du använder manuella betalningar
    Med den här inställningen sparar du dina bankkontouppgifter i Google Ads-kontot och verifierar bankkontot. När bankkontot har ställts in kan du göra manuella betalningar med hjälp av knappen Gör en inbetalning. Tänk på att betalningar via bankkonto kan ta upp till fem dagar att behandla.

Vem kan använda det

Betalningar via bankkonto går bara att använda i vissa länder och valutor. Ta reda på om du kan betala via bankkonto för Google Ads genom att se efter om bankkonto anges som alternativ i vårt verktyg för betalningsalternativ.

Så här gör du inställningarna

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på menyn till vänster.
  4. Klicka på Lägg till ny betalningsmetod.
  5. Välj Bankkonto, ange dina bankuppgifter och godkänn användarvillkoren.
  6. Om du vill göra det till din primära betalningsmetod klickar du på rutan bredvid Ange denna betalningsmetod som primär.
  7. Klicka på Spara.
Öppna Google Ads

Verifiera bankkontot

Du kan behöva verifiera bankkontot för att kunna använda direktdebitering, beroende på land. Den här processen varierar också beroende på land.

• Om du befinner dig i USA: Du kan välja att verifiera omedelbart eller att verifiera med en provöverföring. Om du väljer omedelbar verifiering måste du ange användar-id och lösenord till ditt bankkonto. Google använder uppgifterna för att verifiera kontot på bara några sekunder. Om snabbverifieringen misslyckas eller om du hellre vill göra en provöverföring visas en liten provöverföring på ditt bankkonto inom tre dagar. När den gör det loggar du in på ditt Google Ads-konto och navigerar till Fakturering och betalningar. Du uppmanas ange det insatta beloppet för att verifiera kontot.
  • Om du befinner dig i Frankrike, Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna eller Spanien: Du måste först acceptera fullmakten på ditt Google Ads-konto. Därefter verifierar du ditt konto med en provöverföring. En liten provöverföring syns på ditt bankkonto inom tre till fem dagar. När insättningen kommer loggar du in på ditt Google Ads-konto och går till Fakturering och betalningar. Följ sedan anvisningarna.
  • Om du befinner dig i Storbritannien: Du behöver inte verifiera ditt bankkonto.
  • Om du befinner dig i Israel: Du måste skriva ut, fylla i och skicka en debiteringsauktorisering till oss. Ta reda på hur.

Ändra ditt bankkonto

Vid något tillfälle vill du kanske byta det bankkonto som du använder för Google Ads-betalningar. Så här byter du det:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Om du är en förvaltarkontoanvändare loggar du in direkt på klientkontot.
  3. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar. Klicka sedan på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  5. Skriv in dina nya bankkontouppgifter och klicka på Spara.
  6. Gör bankkontot till den primära betalningsmetoden i kontot när bankkontot har lagts upp (det kan ta några dagar). Det gör du genom att navigera till Fakturering och betalningar och sedan klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  7. Leta reda på ditt nya bankkonto och välj Primär på rullgardinsmenyn i det nedre vänstra hörnet.
  8. Klicka på Spara.
Öppna Google Ads

Om du är säker på att du inte vill använda det tidigare bankkontot igen kan du ta bort det från kontot genom att klicka på länken Betalningsmetoder, leta reda på bankkontot på sidan och klicka på Ta bort. Tänk på att det nya kontot måste göras till ny primär betalningsmetod innan du kan ta bort det tidigare kontot.

Om du inte vill att annonserna ska visas direkt när bankkontot har verifierats ska du pausa dina kampanjer.