Betal via bankkonto (direkte belastning)

Når du betaler via bankkonto (også kalt direkte belastning), blir Google Ads-kostnadene dine trukket fra bankkontoen din av Google.

Slik fungerer det

• Hvis du bruker automatiske betalinger (direkte belastning)
    Vi behandler betalingen din etter at det er påløpt annonseringskostnader. Du blir fakturert 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kostnadene har nådd et bestemt beløp (faktureringsgrensen), avhengig av hva som kommer først.
    Automatiske betalinger via en bankkonto (direkte innskudd) støttes kun i enkelte land i Europa og USA.
  • Hvis du bruker manuell innbetaling
    Med denne innstillingen lagrer du bare bankkontoopplysningene i Google Ads-kontoen din og bekrefter bankkontoen din. Etter at du har konfigurert bankkontoen, kan du betale manuelt ved hjelp av «Foreta en innbetaling»-knappen. Vær oppmerksom på at det kan ta opptil fem dager å behandle innbetalinger via bankkonto.

Hvem kan bruke det?

Betaling via bankkonto er bare tilgjengelig i visse land og for visse valutaer. Hvis du vil vite om du kan betale for Google Ads via en bankkonto, kan du gå til verktøyet vårt for betalingsmåter og se om «bankkonto» står oppført som betalingsmåte for landet ditt og valutaen du bruker.

Konfigurering

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet og velg Fakturering og betalinger.
  3. Klikk på Betalingsmåter-linken på menyen til venstre.
  4. Klikk på Legg til en ny betalingsmåte.
  5. Velg Bankkonto, fyll ut bankinformasjonen, og godta vilkårene.
  6. Hvis du ønsker å bruke bankkontoen din som primær betalingsmåte, merker du av for Angi denne betalingsmåten som primær betalingsmåte.
  7. Klikk på Lagre-knappen.
Gå til Google Ads

Bekreft bankkontoen din

Det kan hende du må bekrefte bankkontoen din for å kunne bruke direkte belastning, men det kommer an på hvilket land du bor i. Denne prosessen varierer fra land til land.

Merk: Med unntak av for Israel skal prosessen for bekreftelse av bankkontoen din utføres på nettet. Annonsører utenfor Israel trenger ikke å sende inn noen utskrift av belastningsautorisasjonen.
  • Hvis du holder til i USA: Du kan bekrefte med én gang eller ved hjelp av en testinnbetaling. Hvis du velger umiddelbar bekreftelse, blir du bedt om å oppgi bruker-ID-en og passordet for bankkontoen din. Deretter bekrefter Google bankkontoen ved hjelp av disse opplysningene i løpet av få sekunder. Hvis den umiddelbare bekreftelsen mislykkes, eller du foretrekker å bekrefte en testinnbetaling, overfører vi et mindre beløp til bankkontoen din i løpet av tre dager. Når du mottar dette beløpet, logger du på Google Ads-kontoen din og går til Fakturering og betaling.Du blir bedt om å angi innbetalingsbeløpet for å bekrefte kontoen.
  • Hvis du er hjemmehørende i Estland, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Tyskland eller Østerrike, må du først godta fullmakten i Google Ads-kontoen din. Du må deretter bekrefte kontoen din med en testinnbetaling, som blir registrert i bankkontoen din innen 3–5 dager etter at den overføres. Når innbetalingen er registrert, kan du logge på Google Ads-kontoen din, navigere til Fakturering og betalinger og følge veiledningen.
  • Hvis du er i Storbritannia: Du trenger ikke bekrefte bankkontoen din.
  • Hvis du er hjemmehørende i Israel, må du må skrive ut, fylle ut og sende oss en belastningsautorisasjon. Se hvordan du gjør det.

Bytt bankkonto

På et senere tidspunkt får du kanskje behov for å bytte bankkontoen du mottar Google Ads-betalinger i. Slik bytter du bankkonto:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Logg direkte på kundekontoen hvis du bruker en managerkonto.
  3. Klikk på verktøyikonet , velg Fakturering og betalinger og klikk så på Betalingsmåter-linken ytterst på siden.
  4. Klikk på Legg til en betalingsmåte.
  5. Legg inn informasjon om den nye bankkontoen, og klikk på Lagre.
  6. Når bankkontoen er ferdig konfigurert (dette kan ta noen dager), gjør du den til primær betalingsmåte i kontoen din. Dette gjør du ved å gå til Fakturering og betaling og deretter klikke på Betalingsmåter-linken ytterst på siden.
  7. Finn den nye bankkontoen din, og velg Primær på rullegardinmenyen nederst til venstre.
  8. Klikk på Lagre.
Gå til Google Ads

Hvis du er sikker på at du ikke vil bruke den forrige bankkontoen igjen, kan du fjerne den fra kontoen din ved å klikke på Betalingsmåter-linken, finne bankkontoen på siden og klikke på Fjern. Vær oppmerksom på at du må tilordne en ny primær betalingsmåte til kontoen din før du kan fjerne den forrige betalingsmåten.

Hvis du ikke ønsker at annonsene dine skal vises umiddelbart etter at bankkontoen din er bekreftet, må du huske å sette kampanjene dine på pause.