Over dynamische zoekadvertenties

Dynamische zoekadvertenties zijn de makkelijkste manier om klanten te vinden die via Google op zoek zijn naar precies die producten die u aanbiedt. Dynamische zoekadvertenties zijn ideaal voor adverteerders met een goed ontwikkelde website of een grote voorraad, omdat de advertenties gebruikmaken van de content van uw website om uw advertenties te targeten en zodoende de gaten opvullen in uw op zoekwoorden gebaseerde campagnes. De koppen en bestemmingspagina's van dynamische zoekadvertenties worden ook gegenereerd met behulp van content van uw website, waardoor uw advertenties relevant blijven en u tijd bespaart. U hoeft alleen maar een beschrijving van het advertentiemateriaal toe te voegen. Zonder dynamische zoekadvertenties kunt u zelfs als u over zorgvuldig beheerde Google Ads-accounts met een groot aantal zoekwoorden beschikt, relevante zoekopdrachten mislopen, vertraging oplopen bij het schrijven van advertenties voor nieuwe producten en achterlopen op wat er feitelijk op de website van adverteerders beschikbaar is.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe dynamische zoekadvertenties werken en welke voordelen ze u bieden. Voor instructies gaat u naar Dynamische zoekadvertenties maken.

Hoe ze worden weergegeven

Als iemand op Google termen zoekt die nauw gerelateerd zijn aan de titels en veelgebruikte zinnen op uw website, gebruikt Google Ads deze titels en zinnen om een bestemmingspagina van uw website te selecteren en een duidelijke, relevante kop voor uw advertentie te genereren.

Voorbeeld: U bent eigenaar van een internationale hotelketen. Iemand die op Google op 'luxe hotel New York' zoekt, ziet uw advertentie met de kop 'Luxe hotel - NYC', klikt op uw advertentie en wordt doorgestuurd naar de pagina op uw site over uw luxe locaties in New York.

Zodoende worden potentiële klanten via dynamische zoekadvertenties snel omgeleid naar de locatie op uw site waar ze interesse in tonen.

U bent verantwoordelijk voor de uiteindelijke tekst van uw advertentie, dus houd hier rekening mee als u de bestemmingspagina's kiest die u wilt targeten. De HTML-titel van uw pagina is het belangrijkste signaal van de vele signalen die worden gebruikt om de advertentiekop te selecteren.

Hoe targeting werkt

Dynamische zoekadvertenties gebruiken content van de bestemmingspagina's op uw website om uw advertenties op zoekopdrachten te targeten. U kunt uit verschillende targetingopties kiezen om op te geven welke bestemmingspagina's de dynamische zoekadvertenties moeten gebruiken. U kunt groepen URL's targeten met targetingtypen zoals URL_Contains of Categorieën, of u kunt specifieke URL's targeten met URL_Equals of Paginafeeds. Meer informatie leest u hieronder:

URL_Equals: Hiermee kunt u afzonderlijke URL's van uw website targeten. Als u bijvoorbeeld nog geen ervaring heeft met dynamische zoekadvertenties en deze wilt testen, kunt u een target 'URL_Equals' maken voor de homepage van uw website.

URL_Contains: Hiermee kunt u pagina's targeten met URL's die bepaalde tekenreeksen bevatten.

Categorieën: Door Google Ads gegenereerde sets met bestemmingspagina's van uw website, geordend op thema. U kunt bepalen welke paginareeksen moeten worden getarget, hoe vergelijkbare pagina's moeten worden gegroepeerd en wat het detailniveau moet zijn. Als u snel dynamische zoekadvertenties wilt gaan gebruiken, target de categorie 'Bestemmingspagina's van uw standaard advertentiegroepen' alle webpagina's waarop u momenteel zoekadvertenties weergeeft in uw account. Hiermee kunt u eenvoudig het verkeer vergroten op webpagina's die u al als bestemmingspagina's in bestaande advertentiegroepen en campagnes gebruikt. Categorieën zoals 'Bestemmingspagina's van uw standaard advertentiegroepen' zijn alleen beschikbaar voor domeinen waarvoor Google Ads categorieën kan genereren.

Paginafeed: Upload een spreadsheet met URL's voor de meest gerichte en gecontroleerde targeting. U kunt dan uw volledige feed of delen van de feed targeten. U kunt bijvoorbeeld pagina's labelen over 'producten met een beoordeling van 4 sterren' of 'hotels met veel beschikbare kamers' en alleen URL's met deze labels targeten.

Meer informatie over de targeting van dynamische zoekadvertenties.

Hoe koppen werken

Koppen voor dynamische zoekadvertenties zijn dynamisch gegenereerde koppen die relevante zoekopdrachten targeten op basis van de zoekopdracht van de gebruiker en de tekst die het meest relevant is voor uw landingspagina of domein. Als u uw pagina, domein, website of productfeed indient, zoekt de webcrawltechnologie van Google naar tekst die kan worden gebruikt voor koppen die relevant zijn voor de paginacontent. Hiermee kan de pagina meer zoekopdrachten naar uw pagina genereren.

Opmerking: Er kunnen kleine wijzigingen worden aangebracht in de tekst die van uw website wordt opgehaald om schending van het redactionele beleid van Google te voorkomen (zoals het wijzigen van het hoofdlettergebruik of het verwijderen van niet-ondersteunde tekens). We kunnen ook niet van tevoren garanderen welke kop wordt weergegeven als we wijzigingen aanbrengen om de kop beter af te stemmen op de zoekopdracht, de paginacontent en ons advertentie-integriteitsbeleid.

We raden u aan de koppen en titels van uw website als volgt aan te passen om de effectiviteit van de koppen voor dynamische zoekadvertenties te vergroten:

• Volg het redactionele beleid van Google voor standaard advertentiemateriaal voor de paginatitel en de koppen.
  • Gebruik unieke call-to-actions.
  • Zorg ervoor dat de titels en koppen op uw website beperkt zijn tot 60 of 90 tekens.

Wanneer niet te gebruiken

• Dynamische zoekadvertenties worden niet aanbevolen als u uw website regelmatig aanpast, bijvoorbeeld met dagelijkse aanbiedingen.
  • Dynamische zoekadvertenties werken het best met goed geschreven HTML-paginatitels en duidelijke content. Op basis van paginacontent worden koppen voor uw advertentiemateriaal gemaakt en wordt bepaald welke zoekopdrachten goede matches voor de pagina zijn. Adverteerders moeten zorgen dat ze de juiste certificeringen en de juiste doelgroep hebben ingesteld, met name in gevoelige branches.
  • Dynamische zoekadvertenties werken het best met goed geoptimaliseerde pagina's waarop dynamische zoekadvertenties thema's en termen op de webpagina kunnen herkennen. Dynamische zoekadvertenties werken niet goed met websites die een indeling hebben waarvoor Google Ads dit niet kan doen (bijvoorbeeld sites die voornamelijk Flash-content of afbeeldingen bevatten, of sites waarvoor gebruikers moeten inloggen om toegang te krijgen tot de meeste content van de site).

Lees het Google Ads-beleid voordat u dynamische zoekadvertenties gaat gebruiken, zodat uw advertenties hieraan (en aan eventuele toepasselijke wetgeving) voldoen.

Overzicht van de voordelen

Hier volgen enkele voordelen van dynamische zoekadvertenties:

• U bespaart tijd. Geen toewijzing meer van zoekwoorden, biedingen en advertentietekst aan elk product op uw website. Bovendien kunt u met dynamische zoekadvertenties sneller advertenties voor nieuwe markten weergeven dan met andere alternatieven.
  • U kunt relevante, dynamisch gegenereerde koppen bij uw advertenties weergeven. Wanneer de zoekopdracht van een potentiële klant relevant is voor uw product of service, genereert Google Ads op dynamische wijze een advertentie met een duidelijke kop voor de meest relevante pagina op uw site.
  • U beheert uw advertenties. U kunt advertenties weergeven op basis van uw hele website, maar ook op basis van specifieke categorieën of pagina's. U kunt bovendien voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven voor producten die tijdelijk niet op voorraad zijn.
  • U genereert meer verkeer. Dynamische zoekadvertenties kunnen u helpen meer verkeer en verkopen te genereren en nieuwe mogelijkheden voor weergave te identificeren die u nog niet met zoekwoorden target.
  • Zichtbare URL's zijn gebaseerd op het domein van de uiteindelijke URL. U hoeft geen zichtbare URL meer op te geven als u een nieuwe advertentie maakt. In plaats daarvan gebruikt Google Ads het domein van uw uiteindelijke URL en geeft dit weer als de zichtbare URL van uw advertentie. Als de uiteindelijke URL van uw advertentie bijvoorbeeld www.example.com/outdoor/hiking/shoes is, wordt de URL van uw advertentie weergegeven als www.example.com.