Lägga till, redigera och kopiera placeringar

Om du vill att dina annonser ska visas på YouTube eller i Display-nätverket kan du lägga till dem som placeringar i dina annonsgrupper. Det kan vara placeringar som har anknytning till dina produkter eller tjänster, eller webbplatser och webbsidor som dina kunder besöker.

Googles policy tillåter inte att du inriktar dig på placeringar som främjar hat, intolerans, diskriminering eller våld mot enskilda eller grupper. Alla kampanjer omfattas av annonseringspolicyerna för Google Ads. Läs mer om olämpligt innehåll.

Anvisningar

Lägga till placeringar

1. Välj Display- eller Videokampanjer i verktygsfältet högst upp i ditt Google Ads-konto.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kampanjen du vill redigera.
  3. Klicka på Innehåll i sidmenyn till vänster och sedan på Placeringar.
  4. Klicka på pennikonen Om du lägger till placeringar i en displaykampanj ska du klicka på Redigera placeringar efter att ha klickat på pennikonen Redigera.
  5. Klicka på Välj en annonsgrupp och välj en annonsgrupp i kampanjen du vill redigera.
  6. (Endast displaykampanjer.) Välj inriktningstyp för dina placeringar.
    • Inriktning (rekommenderas): Begränsa annonsgruppens räckvidd till valda målgrupper.
    • Observation: Begränsa inte annonsgruppens räckvidd.
  7. Välj en placeringstyp i rutan som visas. Tänk på att vissa placeringstyper kräver att du söker med ett ord, en fras, en webbadress eller ett video-id innan du kan inkludera placeringstypen i annonsgruppen:
    • Webbplatser: Placera dina annonser på specifika webbplatser. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • YouTube-kanaler: Placera dina annonser på specifika YouTube-kanaler. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • YouTube-videor: Placera dina annonser i specifika YouTube-videor. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • Appar: Placera dina annonser i specifika appar. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • Appkategorier: Placera dina annonser i specifika appar som passar in i en kategori (till exempel Böcker). Godkända appbutiker är Apple App Store och Google Play. Du behöver inte använda sökfältet för att begränsa resultaten om du väljer denna placeringstyp.
  8. Markera kryssrutorna bredvid de placeringar du vill inrikta dig på.
  9. (Valfritt) Om du vill ange flera placeringar klickar du på Ange i rutan och anger sedan webbadresserna för placering. Klicka på Lägg till placeringar när du är klar.
  10. Klicka på Spara.

Redigera placeringar

Du kan pausa, aktivera eller ta bort specifika placeringar, redigera placeringar och redigera bud som du har angett för dina placeringar.

1. Välj Displaykampanjer eller Videokampanjer i verktygsfältet högst upp.
Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Välj kampanjen du vill redigera och välj sedan en annonsgrupp i kampanjen.
  2. Klicka på Innehåll i sidmenyn till vänster och sedan på Placeringar.
  3. Markera kryssrutan bredvid den placering du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera och välj hur du vill redigera placeringen:
    • Ändra statusen för en placering: Klicka på Pausa, Aktivera eller Ta bort.
    • Redigera bud: klicka på Ändra budjusteringar, Ändra högsta CPC-bud eller Ändra högsta CPM-bud.
Om du tar bort en placering kan dina annonser fortfarande visas där om annonsgruppen innehåller sökord, ämnen eller andra fraser som matchar placeringen.

Kopiera placeringar till en annan annonsgrupp för displaykampanjer

När du har skapat placeringar för en annonsgrupp kan du kopiera dem till andra annonsgrupper i displaykampanjer.

Så här kopierar du placeringar:

1. Välj Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj kampanjen du vill redigera och välj sedan en annonsgrupp i kampanjen.
  3. Klicka på Innehåll i sidmenyn till vänster och sedan på Placeringar.
  4. Markera kryssrutan bredvid de placeringar du vill kopiera.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Klicka på Kopiera i menyn Redigera (eller tryck på Ctrl + C i Windows eller Cmd + C på Mac på tangentbordet).

Så här klistrar du in kopierade placeringar:

1. Välj Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj kampanjen du vill redigera och välj sedan en annonsgrupp i kampanjen.
  3. Klicka på Innehåll i sidmenyn till vänster och sedan på Placeringar.
  4. Markera kryssrutan bredvid namnet på den annonsgrupp där du vill klistra in placeringar.
  5. Klicka på Klistra in i menyn Redigera (eller tryck på Ctrl + V i Windows eller Cmd + V på Mac på tangentbordet).

Informationskort

Informationskort är en praktisk funktion som hjälper dig med innehållsinriktning när du skapar en kampanj. Informationskortet kan hjälpa dig att välja ämnen att inrikta dig på, videogrupperingar och placeringar.

• För ämnen du vill inrikta dig på visas ett informationskort med information om beräknat antal exponeringar, kriterier för platsen och annat.
  • Informationskortet innehåller information om populära målgrupper och YouTube-kategorier för videogruppering och placeringar.

Du kommer åt informationskortet för ett visst ämne genom att hålla muspekaren över ämnet eller alternativet som du vill ha mer information om.