Lägg till, redigera och kopiera placeringar

Om du vill att dina annonser ska visas på YouTube eller i Display-nätverket kan du lägga till annonserna som placeringar i dina annonsgrupper. Det kan vara placeringar som har anknytning till dina produkter eller tjänster, eller webbplatser och webbsidor som dina kunder besöker.

Googles policy tillåter inte att du riktar in dig på placeringar som främjar hat, intolerans, diskriminering eller våld mot enskilda eller grupper. Alla kampanjer omfattas av Google Ads annonseringspolicy. Läs mer

Anvisningar

Du kan lägga till placeringar i annonsgrupper i dina video- eller displaykampanjer.

Lägg till placeringar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Öppna navigeringspanelen och välj Displaykampanjer eller Videokampanjer.
  3. Välj kampanjen du vill redigera och välj sedan en annonsgrupp i kampanjen.
  4. Klicka på Placeringar på sidmenyn.
  5. Klicka på pennikonen . Om du lägger till placeringar i en displaykampanj klickar du på Redigera placeringar när du har klickat på pennikonen.
  6. (Endast displaykampanjer.) Välj inriktningstyp för dina placeringar.
    • Inriktning (rekommenderas): begränsa annonsgruppens räckvidd till valda målgrupper.
    • Observation: begränsa inte annonsgruppens räckvidd.
  7. Välj en placeringstyp i rutan som visas. Tänk på att vissa placeringstyper kräver att du söker med ett ord, en fras, en webbadress eller ett video-id innan du kan inkludera placeringstypen i annonsgruppen:
    • Webbplatser: placera dina annonser på specifika webbplatser. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • YouTube-kanaler: placera dina annonser på specifika YouTube-kanaler. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • YouTube-videor: placera dina annonser på specifika YouTube-videor. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • Appar: placera dina annonser i specifika appar. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • Appkategorier: placera dina annonser i specifika appar som passar in i en kategori (till exempel Böcker). Godkända appbutiker omfattar Apple App Store och Google Play. Du behöver inte använda sökfältet för att begränsa resultaten om du väljer den här placeringstypen.
  8. Markera kryssrutorna bredvid de placeringar du vill rikta in dig på.
  9. (Valfritt) Om du vill ange flera placeringar klickar du på Ange flera placeringar längst ned i rutan. Ange sedan placeringsadressen. Klicka därefter på Lägg till placeringar.
  10. Klicka på Spara.

Redigera placeringar

Du kan pausa, aktivera eller ta bort specifika placeringar, redigera placeringar och redigera bud som du har angett för dina placeringar.

1. Öppna navigeringspanelen och välj Displaykampanjer eller Videokampanjer.
  2. Välj kampanjen du vill redigera och välj sedan en annonsgrupp i kampanjen.
  3. Klicka på Placeringar på sidmenyn.
  4. Markera kryssrutan bredvid den placering som du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera och välj sedan hur du vill redigera placeringen:
    • Ändra statusen för en placering: klicka på Pausa, Aktivera eller Ta bort.
    • Redigera bud: klicka på Ändra budjusteringar, Ändra högsta CPC-bud eller Ändra högsta CPM-bud.
Om du tar bort en placering kan dina annonser fortfarande visas där om annonsgruppen innehåller sökord, ämnen eller andra fraser som matchar placeringen.

Kopiera placeringar till en annan annonsgrupp (endast displaykampanjer)

När du har skapat placeringar för en annonsgrupp kan du kopiera dem till andra annonsgrupper i displaykampanjer.

Så här kopierar du placeringar:

1. Öppna navigeringspanelen och välj Displaykampanjer.
  2. Välj kampanjen du vill redigera och välj sedan en annonsgrupp i kampanjen.
  3. Klicka på Placeringar på sidmenyn.
  4. Markera kryssrutan bredvid de placeringar du vill kopiera.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Klicka på Kopiera på menyn Redigera (eller Ctrl+C/Cmd+C på tangentbordet).

Så här klistrar du in kopierade placeringar:

1. Öppna navigeringspanelen och välj Displaykampanjer.
  2. Välj kampanjen du vill redigera och välj sedan en annonsgrupp i kampanjen.
  3. Klicka på Placeringar på sidmenyn.
  4. Markera kryssrutan bredvid namnet på den annonsgrupp där du vill klistra in placeringar.
  5. Klicka på Klistra in  på menyn Redigera (eller Ctrl+V/Cmd+V på tangentbordet).