Uw biedingen bewerken

U kunt uw bod bewerken voor een hele advertentiegroep of voor afzonderlijke zoekwoorden. Wanneer u uw biedingen bewerkt op basis van hoe uw campagnes presteren, kan dat invloed hebben op de hoeveelheid verkeer die uw advertenties ontvangen, evenals het rendement op investering (ROI) dat u genereert.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw biedingen op basis van kosten per klik (CPC) en zichtbare vertoningen op basis van kosten per duizend vertoningen (zichtbare CPM) kunt bewerken.

Instructies

Het standaardbod voor een advertentiegroep bewerken voor één advertentiegroep

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Selecteer de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Advertentiegroepen.
  5. Selecteer de advertentiegroep in de lijst.
  6. Klik op de potloodknop Bewerken in de kolom 'Standaard max. CPC'.
  7. Geef een nieuw bedrag op.
  8. Klik op Opslaan

Tip

Als u een andere geautomatiseerde biedstrategie gebruikt dan 'Verbeterde CPC,' kunt u het standaardbod voor een advertentiegroep niet wijzigen.

Uw bod voor meerdere advertentiegroepen bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Selecteer de advertentiegroepen die u wilt bewerken.
  5. Klik op Bewerken. U kunt uw biedstrategie, trackingtemplates of custom parameters wijzigen.

Uw bod bewerken voor afzonderlijke zoekwoorden of andere targetingmethoden

Als uw campagnes gebruikmaken van handmatig bieden, kunt u uw eigen maximum CPC-bod instellen. Dit bod wordt gebruikt in plaats van het standaardbod voor de advertentiegroep wanneer een bepaald zoekwoord, een plaatsing of een andere targetingmethode uw advertentie activeert.

Als u een maximum CPC wilt instellen voor een specifieke targetingmethode, moet u uw custom bod hebben ingesteld op diezelfde targetingmethode. Als u bijvoorbeeld een specifiek bod wilt instellen voor de website example.com, moet u uw custom biedingen instellen op plaatsingen. Informatie over het inschakelen van biedfuncties voor het Display Netwerk.

Afzonderlijke zoekwoordbiedingen bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen. Selecteer de advertentiegroep met het zoekwoord waarvan u het bod wilt wijzigen.
  4. Klik op Zoekwoorden. Selecteer het zoekwoord waarvan u het bod wilt wijzigen.
  5. Klik op Bewerken. Selecteer Max. CPC-biedingen wijzigen.
  6. Op de pagina die wordt geopend, kunt u een nieuw bod instellen, uw bod verhogen of juist verlagen. Als u het standaardbod voor een advertentiegroep wilt gebruiken, laat u het bedrag leeg.
  7. Klik op TOEPASSEN.

Biedingen bewerken voor zelfgekozen plaatsingen, onderwerpen, interesses en remarketing, geslacht of leeftijdsgroep

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het zijmenu op Alle campagnes.
  3. Klik op Zoekwoorden.
  4. Selecteer de zoekwoorden waarvan u de biedingen wilt bewerken.
  5. Klik op Bewerken. Selecteer Biedingen wijzigen, Biedstrategie wijzigen, Trackingtemplates wijzigen of Custom parameters wijzigen.
  6. Geef uw nieuwe bod of bodaanpassing op en klik op TOEPASSEN.

Tip

Als u het bod voor een zoekwoord, plaatsing of andere afzonderlijke targetingmethode wilt terugzetten naar het standaardbod voor een advertentiegroep, klikt u op het bod voor de afzonderlijke targetingmethode en verwijdert u de tekst, zodat het veld leeg is.

Tip

Hier ziet u enkele biedopties die u wellicht nog niet kent:

• U kunt bodaanpassingen instellen voor meer controle over waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven. Met bodaanpassingen kunt u concurrerender bieden op mobiele apparaten, locaties, dagen en tijden. Meer informatie over bodaanpassingen.
  • Google Ads biedt ook geautomatiseerde biedstrategieën die namens u CPC-biedingen kunnen instellen. Meer informatie over automatisch bieden.