Om placeringsinriktning

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över din innehållsinriktning och göra det enklare att hantera och ordna dem.

Nu hittar du alla typer av innehållsinriktning under Innehåll i sidonavigeringsmenyn:

• Ämnen, Placeringar, Sökord för display/video och Uteslutningar för alla typer av innehållsinriktning kategoriseras nu på fliken Innehåll på sidonavigeringsmenyn. För Uteslutningar klickar du på rullgardinsmenyn  till höger om ordet Uteslutningar för att utesluta särskilda ämnen, placeringar eller sökord för display/video.

Fler förbättringar som kommer snart:

• Ämnen, Placeringar och Sökord för display/video samlas på en enda sida och rapport med namnet Innehåll. Uteslutningar samlas också i en enda rapport på denna samma sida med namnet Innehåll.
  • Dina annonser inriktas på det innehåll du valt i din annonsgrupp. Om du till exempel inriktar dig på ”cyklar” som ämne och ”cykling” som sökord för display/video visas dina annonser i innehåll som matchar någon av dessa.

Fram till dess att ditt konto har migrerats rekommenderar vi att du enbart använder en metod för innehållsinriktning (ämnen, placeringar ELLER sökord för display/video) per annonsgrupp. Om du kombinerar metoderna innan de kommande ändringarna har införts kan du få ett sämre kampanjresultat.

Placeringar är platser där dina annonser kan visas på YouTube eller i Googles Display-nätverk. En placering kan vara en webbplats eller en specifik sida på en webbplats, en app, videoinnehåll eller till och med en enskild annonsenhet. Vi visar webbplatser och appar ordnat efter hur användbart vi tror att annonsutrymmet är för dig.  Denna ordning baseras på en kombination av de sökord du skriver in i sökfältet och tidigare trafik vi har sett på webbplatsen. Med placeringsinriktning kan du lägga till placeringar i annonsgrupper i dina video- och displaykampanjer.

Fördelar

• Visa dina annonser på specifika placeringar som du väljer: Du kan välja placeringar för att visa dina annonser på YouTube och i Display-nätverket. Om du till exempel säljer paketresor och vill att dina annonser ska visas på en viss webbplats eller sida om resor kan du lägga till webbplatsen eller sidan som en placering.
  • Visa dina annonser på placeringar där dina kunder tillbringar tid: Om du vet att dina kunder besöker en viss webbplats kan du överväga att lägga till den som en placering.
  • Styr mängden trafik från placeringar genom att ange enskilda placeringsbud: Om du märker att annonseringen på en viss webbplats fungerar bra och vill öka exponeringen på den webbplatsen kan du höja ditt bud för just den webbplatsen. Eller så kanske du vill sänka ditt bud för en annan placering som inte ger lika många konverteringar.

Så fungerar det

• En placering måste vara en del av YouTube eller Display-nätverket för att annonserna ska kunna visas där.
  • Om en specifik webbplats som du inriktar dig på har en motsvarande app kan annonserna även visas där.
  • Precis som med alla annonser i Google Ads konkurrerar du med andra annonsörer om att visa dina annonser på placeringarna du väljer.
  • Om du väljer populära webbplatser eller videor på YouTube eller i Display-nätverket kan du behöva lägga högre bud för att få exponeringar. Du kan justera dina bud när som helst.
Om utökad matchning för kampanjer med Målfrekvens
Från och med andra hälften av 2022 kan du använda kampanjer med Målfrekvens för att prioritera frekvens som det viktigaste målet för din kampanj. För kampanjer med Målfrekvens medför den utökade placeringsmatchningen att den första annonsen enbart visas på de inriktade placeringarna. Funktionen förbättrar därefter frekvensen genom att fortsätta visa annonser för samma användare under påföljande vecka, oavsett placering. Detta gör det möjligt att förbättra frekvensen genom att effektivt maximera räckvidden på målfrekvensen. Läs mer om målfrekvens