Om placeringsinriktning

Placeringar är platser där dina annonser kan visas på YouTube eller i Googles Display-nätverk. En placering kan vara en webbplats eller en specifik sida på en webbplats, en mobilapp, ett videoinnehåll eller till och med en enskild annonsenhet. Med placeringsinriktning kan du lägga till placeringar i annonsgrupper i dina video- och displaykampanjer.

Fördelar

• Visa dina annonser endast på specifika placeringar som du väljer själv: om du vill visa annonser på YouTube och i Display-nätverket men bara på placeringar som du har valt själv kan du göra det med placeringsinriktning. Om du till exempel säljer paketresor och vill att dina annonser ska visas på en viss webbplats eller på en viss sida om resor kan du lägga till webbplatsen eller sidan som en placering.
  • Visa dina annonser på placeringar där dina kunder tillbringar tid: om du känner till en webbplats som dina kunder besöker kan du lägga till den som en placering. Om din typiska kund till exempel tillbringar mycket tid på example.com och du vill att dina annonser ska visas där, lägger du till webbplatsen som en placering.
  • Få mer (eller mindre) trafik från placeringar genom att ange enskilda placeringsbud: om du märker att annonseringen på en viss webbplats fungerar bra kan du välja att öka ditt bud för den specifika webbplatsen för att bli mer konkurrenskraftig och öka din potentiella exponering på webbplatsen. Det kan också vara lämpligt att sänka ditt bud för en annan placering som inte ger lika många konverteringar.

Så fungerar det

• En placering måste vara en del av YouTube eller Display-nätverket för att annonserna ska kunna visas där.
  • Om en specifik webbplats som du riktar in dig på har en motsvarande app kan annonserna även visas där.
  • Du kan bara lägga till placeringar i annonsgrupper som körs på YouTube och i Display-nätverket.
  • Precis som med alla andra Google Ads-annonser konkurrerar du med andra annonsörer om att visa dina annonser på placeringar som du väljer.
  • Om du väljer populära webbplatser eller videor och just har börjat använda annonser på YouTube eller i Display-nätverket kan du behöva högre bud för att få exponeringar. Du kan alltid justera dina bud längre fram.