Om plasseringsmålretting

For at du skal nå ut til flere potensielle kunder, vises annonsene dine nå i innhold som samsvarer med hvilke som helst av emnene, plasseringene eller søkeordene for søke-, banner- og videoannonsering du målretter annonsene mot. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for søke-, banner- og videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Du kommer også til å se at all innholdsmålretting er samlet på én side i Google Ads, slik at du kan administrere alle typene innholdsmålretting (emner, plasseringer, ekskluderinger og søkeord for søke-, banner- og videoannonsering) i den samme visningen. Du finner den nye siden under Kampanjer Campaigns Icon i Innhold-delen av navigasjonsmenyen til venstre.

For videokampanjer som bare genererer konverteringer: For at du skal kunne finne flere konverteringsmuligheter, kan du ikke lenger legge til innholdsmålretting i nye og eksisterende videokonverteringskampanjer de neste månedene. Fra tidlig i 2023 blir alle eksisterende innstillinger for innholdsmålretting fjernet automatisk fra videokampanjer der målet er å generere konverteringer. Du kan fjerne innholdsmålretting manuelt fra eksisterende konverteringskampanjer ved å gå til innstillingene for annonsegrupper. Finn ut mer om hvordan du kan optimalisere kampanjer for konverteringer.

Med plasseringer viser vi til steder på YouTube eller i Google Displaynettverk der annonsene dine kan vises. En plassering kan være en mobilapp, videoinnhold, et nettsted, en bestemt side på et nettsted eller til og med én enkelt annonseenhet. Google viser nettsteder og mobilapper sortert etter hvor nyttig vi mener den aktuelle beholdningen er for deg. Denne sorteringen er basert på en kombinasjon av søkeordene du skriver inn i søkefeltet, og tidligere trafikk Google har sett på nettstedet. Med plasseringsmålretting kan du legge til plasseringer i annonsegrupper i video- og bannerkampanjer.

Fordeler

• Vis annonsene på bestemte plasseringer du velger selv: Du kan håndplukke plasseringer for å vise annonsene dine på YouTube og i Displaynettverket ved hjelp av plasseringsmålretting. Hvis du for eksempel selger pakkereiser og ønsker at annonsene dine skal bli vist på et bestemt nettsted eller en bestemt side relatert til reiseliv, kan du legge til det aktuelle nettstedet eller den aktuelle siden som en plassering.
  • Få annonsene vist der kundene tilbringer tid: Hvis du vet at kundene tilbringer mye tid på et bestemt nettsted, bør du vurdere å legge det til som en plassering.
  • Styr trafikkmengden fra plasseringer ved å fastsette bud på enkeltplasseringer: Hvis det viser seg at annonsering fungerer spesielt godt på et bestemt nettsted, og du ønsker å øke eksponeringen på dette nettstedet, kan du gjøre lurt i å øke budet på det aktuelle nettstedet. Tilsvarende bør du vurdere å redusere budet på plasseringer der du ikke oppnår særlig mange konverteringer.

Slik fungerer det

• Plasseringer må være en del av YouTube eller Displaynettverket for at annonsene dine skal vises der.
  • Hvis et bestemt nettsted du målretter annonser mot, har en tilsvarende app, kan annonsene også bli vist der.
  • Som med alle annonser på Google Ads konkurrerer du også her med andre annonsører om å få vist annonsene dine på de plasseringene du velger.
  • Hvis du velger populære videoer eller nettsteder på YouTube eller i Displaynettverket, må du kanskje legge inn høyere bud for å oppnå visninger. Du kan alltids justere budene.
  • Du kan kombinere flere typer innholdsmålretting for å målrette annonsene mot et hvilket som helst innhold i annonsegruppen og dermed nå ut til en bredere målgruppe.
  • Du kan legge til plasseringer i Innhold-delen når du oppretter en ny kampanje, eller du kan endre eksisterende plasseringer via Innhold-fanen i sidemenyen til venstre i Google Ads.

Infokort

Infokort er en hjelpefunksjon du kan bruke til innholdsmålretting når du oppretter kampanjer. Funksjonen er tilgjengelig når du skal velge emner du vil målrette mot, utvalgte kanaler for videoannonser og plasseringer.

• På infokortet finner du emner du kan målrette mot, statistikk om visninger, kriterier for stedet og mye mer.
  • På infokortet for utvalgte kanaler for videoannonser og plasseringer finner du statistikk om de mest lønnsomme målgruppene og YouTube-kategoriene.

Du kan åpne infokortet for et bestemt emne ved å holde markøren over emnet eller alternativet du vil se mer informasjon om.

Linker til relatert innhold