Over plaatsingstargeting

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Voor videocampagnes die alleen conversies opleveren: u kunt in de komende maanden geen targeting op content meer toevoegen aan nieuwe en bestaande videocampagnes. Vanaf begin 2023 worden alle bestaande instellingen voor targeting op content automatisch verwijderd uit videocampagnes die conversies opleveren. Als u targeting op content handmatig wilt verwijderen uit bestaande conversiecampagnes, gaat u naar de instellingen van de advertentiegroep. Meer informatie over optimalisatie van uw campagne voor conversies

Plaatsingen zijn locaties waar uw advertenties kunnen worden weergegeven op YouTube of in het Google Display Netwerk. Een plaatsing kan een website zijn, een specifieke pagina op een site, een mobiele app, videocontent of zelfs een afzonderlijk advertentieblok. Google presenteert sites en mobiele apps, gesorteerd op basis van hoe nuttig we denken dat de voorraad voor u is. De sortering is gebaseerd op een combinatie van de zoekwoorden die u opgeeft in de zoekbalk en het eerdere verkeer dat Google op de site heeft opgemerkt. Met plaatsingstargeting kunt u plaatsingen toevoegen aan advertentiegroepen in uw video- en display-campagnes.

Voordelen

• Uw advertenties weergeven op specifieke plaatsingen die u kiest: U kunt handmatig plaatsingen kiezen om uw advertenties op YouTube en in het Display Netwerk weer te geven met plaatsingstargeting. Als u bijvoorbeeld pakketreizen verkoopt en uw advertentie wilt weergeven op een specifieke website of pagina over reizen, voegt u die website of pagina toe als plaatsing.
  • Uw advertenties weergeven op plaatsingen waar uw klanten tijd doorbrengen: Als u weet dat uw klanten een bepaalde website bezoeken, kunt u deze als plaatsing toevoegen.
  • De hoeveelheid verkeer uit plaatsingen beheren door afzonderlijke plaatsingsbiedingen in te stellen: Als u constateert dat advertenties op een specifieke site voor goede resultaten zorgen en u uw bereik op die site wilt vergroten, kunt u uw bod verhogen voor die ene site. U kunt uw bod ook verlagen voor een andere plaatsing die niet zo veel conversies oplevert.

Hoe het werkt

• Een plaatsing moet deel uitmaken van YouTube of het Display Netwerk als u wilt dat uw advertenties daar worden weergegeven.
  • Als een specifieke website die u target een bijbehorende app heeft, kunnen uw advertenties ook daar worden weergegeven.
  • Zoals met alle advertenties op Google Ads, concurreert u met andere adverteerders om weergave van uw advertenties op de plaatsingen die u heeft geselecteerd.
  • Als u populaire sites of video's op YouTube of in het Display Netwerk kiest, moet u mogelijk hoger bieden om vertoningen te genereren. U kunt uw biedingen altijd aanpassen.
  • U kunt meerdere methoden voor targeting op content gebruiken en uw advertenties targeten alle geselecteerde content in uw advertentiegroep, zodat u een breder publiek kunt bereiken.
  • U kunt plaatsingen toevoegen in het gedeelte Content als u een nieuwe campagne maakt, of u kunt bestaande plaatsingen bewerken via het tabblad Content in het paginamenu aan de linkerkant van Google Ads.

Infokaart

Infokaart is een ondersteunende functie waarmee u contexttargeting kunt gebruiken wanneer u een campagne maakt. De functie is beschikbaar wanneer u onderwerpen, videoline-ups en plaatsingen selecteert die u wilt targeten.

• Als u onderwerpen wilt targeten, geeft een infokaart u inzicht in onder andere vertoningen en criteria voor de locatie.
  • Voor videoline-ups en -plaatsingen geeft een infokaart informatie over de populairste doelgroep en de populairste YouTube-categorieën.

Als u de infokaart voor een bepaald onderwerp wilt openen, plaatst u de cursor op het onderwerp of de optie waarover u meer informatie wilt.