Om Förbättrad CPC

Förbättrad CPC hjälper dig att få fler konverteringar med manuell budgivning. Budstrategin justerar automatiskt dina manuella bud för klick som mer (eller mindre) sannolikt leder till försäljning eller konvertering på din webbplats. Till skillnad från Smart Bidding-strategierna Mål-CPA och Mål-ROAS, som automatiskt ställer in bud baserat på din kostnad per konvertering och avkastning på annonsutgift, försöker Förbättrad CPC hålla din genomsnittliga CPC under den högsta CPC du har angett (inräknat budjusteringar) när du optimerar för konverteringar.

För sök-, display- och hotellkampanjer bidrar Förbättrad CPC till att du får fler konverteringar till samma kostnad per konvertering som du skulle få med manuell budgivning. För Shopping-kampanjer bidrar Förbättrad CPC till att du får fler konverteringar samtidigt som dina totala utgifter förblir oförändrade. Du kan också ställa in Förbättrad CPC för att optimera för konverteringsvärde. Det innebär att du kan prioritera konverteringar med högt värde och värdera olika konverteringsåtgärder på rätt sätt. Optimering för konverteringsvärde med Förbättrad CPC är tillgängligt för sök- och Shopping-kampanjer. I den här artikeln beskriver vi hur Förbättrad CPC fungerar och hur det kan hjälpa dig att få ut mer av din annonsbudget.

Innan du börjar

Innan du kan använda Förbättrad CPC med sök-, Shopping- eller hotellkampanjer måste du ställa in konverteringsspårning. Du behöver inte aktivera konverteringsspårning för att kunna använda den här budstrategin tillsammans med displaykampanjer, men informationen hjälper dig att se om dina annonser är effektiva.

Läs mer om Förbättrad CPC för Shopping-kampanjer i Ställa in Förbättrad CPC för Shopping-kampanjer.

Läs mer om Förbättrad CPC för hotellkampanjer i Om bud med Förbättrad CPC för hotellkampanjer.

Så fungerar konverteringsspårning med Förbättrad CPC

Google Ads-systemet söker efter mönster i klick och konverteringar och jämför dem med dina tidigare resultat. Det ser till exempel om vissa platser genererar fler försäljningar. Du får bästa möjliga resultat om du använder konverteringsspårning tillsammans med Förbättrad CPC.

Tänk på att kontrollera vilken beräkningsmetod för konverteringar du har angett för varje konverteringsåtgärd så att du är säker på att den är lämplig för dina mål. Om du spårar potentiella kunder (till exempel registreringar) vill du troligen bara räkna en konvertering per klick. Om du spårar försäljning vill du troligen räkna samtliga konverteringar.

Om du inte använder konverteringsspårning

Om du inte använder konverteringsspårning kan du fortfarande använda Förbättrad CPC i Display-nätverket. Det kan hända att kvaliteten på trafiken blir högre och att du får fler konverteringar, eftersom Google Ads höjer och sänker dina bud beroende på kvaliteten på den trafik som registreras vid varje auktion. Detta kan medföra att dina dagliga utgifter ökar. Om du använder manuell CPC och vill hålla dina utgifter på ungefär samma nivå bör du justera ditt CPC-mål till den genomsnittliga kostnaden för 30 dagar.

Så fungerar Förbättrad CPC

Förbättrad CPC, som är en valfri funktion med manuell CPC-budgivning, är en typ av Smart Bidding-strategi. Den använder ett stort antal signaler vid auktionstillfället, som webbläsare, plats och klockslag, för att anpassa buden till det unika sammanhanget för varje sökning. Detta sker dock inte i samma utsträckning som med andra Smart Bidding-strategier, till exempel Mål-CPA och Mål-ROAS.

Optimera för konverteringar

Förbättrad CPC söker efter annonsauktioner som mer sannolikt leder till konverteringar och höjer ditt högsta CPC-bud (efter eventuella budjusteringar som du har angett) för att konkurrera hårdare om dessa klick. Om det är mindre troligt att ett klick leder till konvertering sänker Google Ads budet. Budstrategin försöker behålla din genomsnittliga CPC under din högsta CPC (inräknat budjusteringar) men kan komma att överstiga den under korta perioder.

Exempel

Anta att du säljer skor både på din webbplats och i en butik, att du har angett 10 kronor som högsta CPC-bud och att du har aktiverat budgivning med Förbättrad CPC. Om du anger att värdet på konverteringar från butiksbesök ska vara högre än på webbplatsbesök och Google Ads hittar en auktion som sannolikt leder till att en person besöker din butik, anges kanske ditt bud till 17 kronor i auktionen. Om en annan auktion sannolikt leder till ett webbplatsbesök i stället för ett butiksbesök kan Förbättrad CPC sänka ditt bud till tre kronor i den auktionen.

Optimera för konverteringsvärde

Förbättrad CPC söker också efter annonsauktioner som mer sannolikt leder till konverteringar med högt värde och höjer ditt högsta CPC-bud för att konkurrera hårdare om dessa klick. Om det verkar mindre sannolikt att ett klick leder till en konvertering eller om värdet på konverteringen är lägre än för andra konverteringar sänker Google Ads ditt bud. Förbättrad CPC försöker hålla din genomsnittliga CPC under din högsta CPC men kan komma att överstiga den under korta perioder. Läs mer om konverteringsvärden

Exempel

Anta att du annonserar om en viss designertröja, att du har angett 10 kronor som högsta CPC-bud och att du har aktiverat Förbättrad CPC-budgivning. Om du anger kundvagnens totala värde som konverteringsvärde och Google Ads ser en auktion som sannolikt leder till köp av just den tröjan, anges kanske ditt bud till 4 kronor i den auktionen. Om en annan auktion sannolikt leder till köp av flera kläder och accessoarer till ett mycket högre totalpris kan Förbättrad CPC höja budet till 11 kronor i den auktionen.

Förbättrad CPC är tillgängligt i söknätverket och Display-nätverket, men inte för appinstallationskampanjer. För hotellannonser fungerar Förbättrad CPC när en resenär klickar på en bokningslänk från Hotellannonser.

Tips

Eftersom Förbättrad CPC höjer ditt högsta CPC-bud när en bra möjlighet dyker upp ska du inte bli förvånad om Google Ads-rapporten ibland visar en genomsnittlig CPC som överstiger ditt högsta CPC. Förbättrad CPC försöker hålla din genomsnittliga CPC under din högsta CPC men kan komma att överstiga den under korta perioder.

Hur skiljer sig Förbättrad CPC från andra konverteringsbaserade Smart Bidding-strategier?

Både Förbättrad CPC och andra Smart Bidding-strategier syftar till att ge dig fler konverteringar och större konverteringsvärde. Den viktigaste skillnaden är att Förbättrad CPC delvis automatiserar dina manuella bud genom att justera din högsta CPC (efter eventuella budjusteringar). Du kan inte heller ange ett eget mål. Med andra Smart Bidding-strategier tillämpas budstrategin helt automatiskt baserat på det CPA-, ROAS- eller budgetmål du har angett och du behöver inte ange manuella bud.

Smart Bidding ger dig den bästa chansen att förbättra dina resultat. Däremot ger Förbättrad CPC en viss manuell kontroll som en del användare föredrar.

Förbättrad CPC och andra konverteringsbaserade Smart Bidding-strategier

• använder data från konverteringsspårning eller Google Analytics från ditt konto
  • förutser konverteringsfrekvensen för varje auktion
  • justerar buden så att de hjälper dig att vinna de mest lovande klicken.

Förbättrad CPC

• fungerar tillsammans med alla kampanjinställningar och högsta CPC-bud
  • höjer eller sänker dina manuella bud för att hjälpa dig att få fler konverteringar eller högre konverteringsvärde
  • fungerar med budgivningssystem från tredje part, även system för automatisk budgivning.

Andra konverteringsbaserade Smart Bidding-strategier

Budjusteringar med Förbättrad CPC

Förbättrad CPC tar automatiskt hänsyn till olika konverteringsfrekvens för alla typer av trafik men ställer in bud separat för mobila enheter. Det betyder att du inte behöver ange några budjusteringar (frånsett för mobila enheter) för att Förbättrad CPC ska maximera antalet konverteringar. Om du däremot vill bjuda mer aggressivt på vissa typer av trafik kan du fortfarande välja att ange en budjustering. Budjusteringen används utöver de automatiska justeringarna som ingår i Förbättrad CPC.

Mobilbudsjusteringar kan också bidra till att registrera eventuella ytterligare konverteringar som inte spåras via taggen för konverteringsspårning i Google Ads (till exempel besök i butik). Förbättrad CPC fortsätter att ange budjusteringar automatiskt för trafik från datorer kontra trafik från surfplattor baserat på skillnader i konverteringsfrekvens.

Läs mer om budjusteringar.

Optimera för konverteringsvärde på Sök

Förbättrad CPC för värde på Sök tar hänsyn till skillnaden mellan konverteringsfrekvens på mobila enheter och datorer. Det betyder att du inte behöver ange mobilbudsjusteringar, och de används inte om de anges.

Aktivera Förbättrad CPC

Förbättrad CPC fungerar lite annorlunda för Shopping-och hotellkampanjer än för sök- och displaykampanjer. Läs om hur du ställer in Förbättrad CPC för Shopping-kampanjer. Eller läs om bud med Förbättrad CPC för hotellkampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på önskad kampanj.
  5. Klicka på Inställningar på sidmenyn.
  6. Klicka på avsnittet Budgivning och sedan på Ändra budstrategi.
  7. Välj Manuell CPC på rullgardinsmenyn och markera Aktivera Förbättrad CPC (ECPC).
    • När du väljer Förbättrad CPC ställer Google Ads automatiskt in inställningen Annonsväxling på Optimera, även om den för närvarande är inställd på Optimera inte.
  8. Välj Spara.
  9. Läs om hur du skapar en portföljbudstrategi för Förbättrad CPC i Skapa en portföljbudstrategi.

Tips! Välj vilka konverteringar du vill lägga bud på.

Med inställningen Visa i Konverteringar kan du välja om enskilda konverteringsåtgärder ska visas i rapportkolumnerna Konverteringar och Konverteringsvärde. Informationen i kolumnerna används av budstrategier som Mål-CPA, Mål-ROAS och Förbättrad CPC. Resultatet blir att budstrategin bara optimerar bud baserat på de konverteringar du har valt att ta med. Läs mer om inställningen Visa i Konverteringar

Konverteringar över flera enheter från Display-nätverket, video, Sök och Shopping-kampanjer tas med som standard.