Over Verbeterde CPC (ECPC)

Met verbeterde kosten per klik (ECPC) kunt u meer conversies genereren via handmatig bieden. ECPC werkt door uw handmatige biedingen automatisch aan te passen voor klikken die waarschijnlijker zullen leiden tot een verkoop of conversie op uw website. In tegenstelling tot doel-CPA, waarbij biedingen automatisch worden ingesteld op basis van uw beoogde kosten per conversie, wordt ECPC beperkt door uw maximum CPC-biedingen wanneer u optimaliseert voor conversies.

Bij zoek- en display-campagnes helpt ECPC het aantal conversies te vergroten terwijl uw kosten per conversie hetzelfde blijven als bij handmatig bieden. Bij Shopping-campagnes helpt ECPC bij het vergroten van het aantal conversies terwijl uw algehele uitgaven hetzelfde blijven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe ECPC werkt en hoe u hiermee meer uit uw advertentiebudget kunt halen.

Voordat u begint

Als u 'Verbeterde CPC' wilt gebruiken met campagnes in het zoeknetwerk of Shopping-campagnes, moet u 'Conversies bijhouden' inschakelen. U hoeft geen conversies bij te houden voor het gebruik van ECPC met display-campagnes, maar conversies bieden u meer inzicht in de effectiviteit van uw advertenties.

Als u meer wilt weten over ECPC voor Shopping-campagnes, leest u Verbeterde CPC instellen voor Shopping-campagnes.

Als u 'Conversies bijhouden' niet gebruikt

Ook als u 'Conversies bijhouden' niet gebruikt, kunt u ECPC gebruiken voor uw campagnes in het Display Netwerk. U ziet mogelijk verkeer van hogere kwaliteit en meer conversies omdat Google Ads uw biedingen verhoogt en verlaagt afhankelijk van de kwaliteit van het verkeer dat we voor elke veiling waarnemen. Uw dagelijkse uitgaven kunnen hierdoor toenemen. Als u handmatige CPC gebruikt en uw uitgaven ongeveer op het huidige niveau wilt houden, wijzigt u uw CPC-doel in uw gemiddelde uitgaven voor 30 dagen.

Hoe het werkt

ECPC zoekt naar advertentieveilingen waarvoor de kans groter is dat u daadwerkelijk conversies genereert. Vervolgens wordt uw maximum CPC-bod verhoogd (nadat eventuele door u ingestelde bodaanpassingen zijn toegepast) zodat u beter kunt concurreren voor deze klikken. Als de kans klein is dat een klik tot een conversie leidt, wordt uw bod door Google Ads verlaagd. ECPC probeert uw gemiddelde CPC onder de door u ingestelde maximum-CPC (inclusief bodaanpassingen) te houden, maar kan gedurende kortere perioden uw maximum-CPC overschrijden.

Voorbeeld

Stel dat u schoenen op uw site verkoopt, u uw maximum CPC-bod heeft ingesteld op € 1 en u ECPC-biedingen heeft ingeschakeld. Als het Google Ads-systeem een veiling ziet die naar alle waarschijnlijkheid leidt tot de aankoop van schoenen op uw site, kan het systeem uw bod voor die veiling verhogen naar € 1,70. Als ECPC een andere veiling ziet waarvan de kans klein is dat deze tot een verkoop leidt, kan uw bod voor die veiling worden verlaagd naar € 0,30.

ECPC is een vorm van Slim bieden van Google Ads waarvoor tijdens de veiling een breed scala aan signalen (zoals demografie, browser, locatie en tijdstip) wordt gebruikt om biedingen aan te passen aan de unieke context van een gebruiker. ECPC is echter minder vergaand dan andere strategieën voor Slim bieden, zoals Doel-CPA en Doel-ROAS.

ECPC voor tekstadvertenties is beschikbaar in het zoeknetwerk en het Display Netwerk, maar niet in campagnes voor app-installaties. Voor Shopping-advertenties werkt ECPC alleen op Google Zoeken.

ECPC is beschikbaar als optionele functie bij handmatige CPC-biedingen of als portfoliobiedstrategie.

Hoe 'Conversies bijhouden' met ECPC werkt

Het Google Ads-systeem zoekt naar klik- en conversiepatronen en vergelijkt deze met uw eerdere resultaten. Als bepaalde locaties bijvoorbeeld tot hogere verkoopcijfers leiden, detecteert het systeem dit. Als u Conversies bijhouden met ECPC gebruikt, leidt dit tot optimale prestaties.

ECPC verhoogt uw maximum CPC-bod (nadat eventuele door u ingestelde bodaanpassingen zijn toegepast) wanneer de kans groot is dat er conversies worden gegenereerd. Het systeem kan uw maximum CPC-bod ook verlagen als de kans op een conversie klein is. Zo betaalt u minder voor klikken die minder snel tot conversies leiden.

Controleer voor elke conversieactie uw methode voor het tellen van conversies, zodat u zeker weet dat deze overeenkomt met uw doelstellingen. Als u leads bijhoudt (zoals aanmeldingen), wilt u waarschijnlijk alleen één conversie per klik op één advertentie tellen. Als u verkopen bijhoudt, wilt u waarschijnlijk alle conversies tellen.

Tip

Omdat ECPC uw maximum CPC-bod verhoogt wanneer er een goede kans is, moet u er rekening mee houden dat uw Google Ads-rapport gemiddelde CPC's kan bevatten die hoger zijn dan uw maximum CPC-bod. ECPC probeert uw gemiddelde CPC onder het door u ingestelde maximumbod te houden, maar kan gedurende kortere perioden uw maximum-CPC overschrijden.

Waarin ECPC verschilt van doel-CPA-biedingen

Zowel ECPC als doel-CPA-biedingen zijn bedoeld om meer conversies te genereren. Het belangrijkste verschil is dat ECPC uw handmatige biedingen deels automatiseert door uw maximum-CPC aan te passen (nadat eventuele door u ingestelde bodaanpassingen zijn toegepast). U kunt geen expliciet CPA-doel instellen. Met doel-CPA wordt uw biedstrategie volledig geautomatiseerd op basis van het door u ingestelde CPA-doel. U hoeft hiervoor geen handmatige biedingen in te stellen.

Doel-CPA-biedingen geven u de beste kans om uw resultaten te verbeteren met alle mogelijkheden van Slim bieden met Google Ads. ECPC biedt echter een bepaalde handmatige controle waaraan sommige mensen de voorkeur geven.

Zowel ECPC als doel-CPA-biedingen

• Gebruikt de functie 'Conversies bijhouden' of de Google Analytics-gegevens van uw account
  • Voorspelt een conversiepercentage voor elke veiling
  • Past uw biedingen aan om de meest veelbelovende klikken binnen te halen

ECPC

• Werkt voor al uw campagne-instellingen en maximum CPC-biedingen
  • Verhoogt of verlaagt uw handmatige biedingen om u te helpen meer conversies te genereren
  • Werkt met biedingssystemen van derden, zelfs die systemen die uw biedingen automatiseren

Doel-CPA-biedingen

• Maakt gebruik van een door u ingestelde doel-CPA
  • Stelt uw CPC-bod automatisch in voor elke veiling om de kans op een conversie te vergroten

Bodaanpassingen met ECPC

ECPC houdt automatisch rekening met verschillende conversiepercentages voor alle typen verkeer, maar stelt afzonderlijke biedingen in voor mobiele apparaten. Dit betekent dat u geen bodaanpassingen (behalve voor mobiel) hoeft in te stellen om via ECPC het aantal conversies te maximaliseren. Als u echter agressiever wilt bieden voor bepaalde typen verkeer, kunt u altijd een bodaanpassing instellen. Deze aanpassing wordt vervolgens boven op de automatische aanpassingen van ECPC toegepast.

Mobile aanpassingen kunnen ook helpen bij het opnemen van extra conversies die niet worden bijgehouden met behulp van de conversietrackingtag van Google Ads (zoals bezoeken aan uw fysieke winkel). ECPC blijft automatisch bodaanpassingen instellen voor computerverkeer en tabletverkeer op basis van de verschillen in conversiepercentages.

Meer informatie over bodaanpassingen.

ECPC inschakelen

Houd er rekening mee dat ECPC iets anders werkt voor Shopping-campagnes dan voor campagnes in het zoeknetwerk en voor display-campagnes. Meer informatie over hoe u ECPC instelt voor Shopping-campagnes.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u 'Vorige' hieronder. Meer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes op de naam van de campagne waarmee u wilt werken.
  3. Klik op het tabblad Instellingen.
  4. Ga naar het gedeelte Biedstrategie. Klik op Bewerken.
  5. Selecteer Handmatige CPC in het dropdownmenu en vink de optie Verbeterde CPC inschakelen aan.
    • Wanneer u voor Verbeterde CPC kiest, stelt AdWords uw instellingen voor advertentieroulatie automatisch in op 'Optimaliseren voor conversies', zelfs als u momenteel gebruikmaakt van 'Optimaliseren voor klikken'.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Als u een portfoliobiedstrategie voor Verbeterde CPC wilt maken, lees dan eerst Een portfoliobiedstrategie maken.

Tip: Kies op welke conversies u wilt bieden

Met de instelling Opnemen in Conversies kunt u aangeven of u afzonderlijke conversieacties wilt opnemen in de rapportagekolommen Conversies en Conversiewaarde. De gegevens in deze kolommen worden gebruikt door biedstrategieën zoals doel-CPA, doel-ROAS en ECPC, zodat uw biedstrategie alleen wordt geoptimaliseerd op basis van de conversies waarvan u heeft aangegeven dat u ze wilt opnemen. Meer informatie

Conversies via verschillende apparaten van campagnes in het Display Netwerk, campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes worden standaard opgenomen.