Tietoja tehostetusta klikkauskohtaisesta hinnasta (ECPC)

Tehostetun klikkauskohtaisen hinnan (ECPC) avulla voit saada enemmän konversioita manuaalisista hintatarjouksista. ECPC‑strategia muokkaa klikkausten manuaalisia hintatarjouksia automaattisesti sen mukaan, johtaako klikkaus todennäköisesti vai vähemmän todennäköisesti myyntiin tai konversioon verkkosivustollasi. Toisin kuin CPA-tavoite, joka määrittää hintatarjoukset automaattisesti tavoittelemasi konversiohinnan perusteella, ECPC‑strategia pyrkii konversioita optimoidessaan pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella (hintatarjouksen muokkausten jälkeen).

Haku- ja Display-kampanjoissa tehostettu klikkauskohtainen hinta auttaa kasvattamaan konversioiden määrää ja pitämään konversiohinnan samana kuin manuaalisia hintatarjouksia käytettäessä. Shopping- ja Hotellikampanjoissa ECPC‑strategia puolestaan auttaa kasvattamaan konversioiden määrää ja pitämään kokonaiskulutuksesi entisellään. Voit myös määrittää ECPC‑strategian optimoimaan konversioarvolle, jolloin voit priorisoida arvokkaimmat konversiot ja määrittää sopivat arvot eri konversiotapahtumille. ECPC‑strategian optimointi konversioarvolle on mahdollista vain Hakukampanjoissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka ECPC-strategia toimii ja kuinka se voi auttaa sinua hyödyntämään mainosbudjettisi tehokkaammin.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Haku-, Shopping- ja Hotellikampanjoissa ECPC-strategian käyttäminen edellyttää konversioseurannan määrittämistä. Display-kampanjoissa voit käyttää ECPC‑strategiaa ilman konversioseurantaa, mutta sen avulla näet, ovatko mainoksesi tehokkaita.

Jos käytät Shopping-kampanjoita, lue tehostetun klikkauskohtaisen hinnan määrittämisestä Shopping-kampanjoille.
Jos käytät Hotellikampanjoita, lue tehostetun klikkauskohtaisen hinnan käyttämisestä Hotellikampanjoissa.

Jos konversioseuranta ei ole käytössä

Jos et käytä konversioseurantaa, voit silti käyttää tehostettua klikkauskohtaista hintaa Display-verkostossa. Saatat saada laadukkaampaa liikennettä ja enemmän konversioita, koska Google Ads korottaa ja alentaa hintatarjouksiasi kussakin huutokaupassa havaitun liikenteen laadun mukaan. Tämän vuoksi päiväkulutuksesi voi kasvaa. Jos käytät manuaalisesti määritettyä klikkauskohtaista hintaa ja haluat pitää kulutuksesi nykyisellä tasolla, muuta klikkauskohtaiseksi hintatavoitteeksesi 30 päivän keskiarvo.

Näin se toimii

ECPC‑strategia on saatavilla manuaalisten klikkauskohtaisten hintatarjousten valinnaisena ominaisuutena. Se on Smart Biddingin muoto, jossa hintatarjoukset räätälöidään kunkin haun yksilölliseen sisältöön sopivaksi huomioimalla erilaisia huutokaupan aikaisia signaaleja, kuten selain, sijainti ja vuorokauden aika. Signaalien käyttö ei kuitenkaan ole yhtä kokonaisvaltaista kuin muissa Smart Bidding ‑strategioissa, joita ovat esimerkiksi CPA‑tavoite ja Tavoiteltu mainostuotto.

Konversioiden optimointi

ECPC‑strategia etsii mainoshuutokauppoja, jotka johtavat muita todennäköisemmin konversioon. Strategia nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi (tehtyään ensin määrittämäsi hintatarjouksen muokkaukset) siten, että mainoksesi kilpailee klikkauksista mahdollisimman tehokkaasti. Jos klikkaus ei todennäköisesti johda konversioon, Google Ads laskee hintatarjoustasi. ECPC pyrkii pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella (hintatarjouksen muokkausten jälkeen), mutta satunnaisia ylityksiä saattaa esiintyä.

Esimerkki

Oletetaan, että myyt sivustollasi kenkiä ja että olet määrittänyt korkeimmaksi klikkauskohtaiseksi hintatarjoukseksi 1 € ja ottanut ECPC-strategian käyttöön. Jos Google Ads havaitsee huutokaupan, jonka tuloksena käyttäjä todennäköisesti ostaa kengät sivustoltasi, hintatarjoukseksi voidaan kyseisessä huutokaupassa asettaa 1,70 €. Jos jokin toinen huutokauppa ei todennäköisesti johda myyntiin, ECPC‑strategia saattaa laskea hintatarjoustasi 0,30 euroon kyseisessä huutokaupassa.

Konversioarvon optimointi

ECPC‑strategia etsii mainoshuutokauppoja, jotka johtavat muita todennäköisemmin konversioon. Strategia nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi siten, että mainoksesi kilpailee klikkauksista mahdollisimman tehokkaasti. Jos klikkaus ei todennäköisesti johda konversioon tai konversion arvo on muiden konversioiden arvoja alhaisempi, Google Ads laskee hintatarjoustasi. ECPC‑strategia pyrkii pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella, mutta satunnaisia ylityksiä saattaa esiintyä. Lue lisää konversioarvoista

Esimerkki

Oletetaan, että myyt kenkiä sekä sivustollasi että fyysisessä sijainnissa ja että olet määrittänyt korkeimmaksi klikkauskohtaiseksi hintatarjoukseksi 1 € ja ottanut ECPC-strategian käyttöön. Jos määrität käynti kaupassa ‑konversion arvon suuremmaksi kuin verkkosivustolla käynnin, ja Google Ads havaitsee huutokaupan, jonka tuloksena käyttäjä todennäköisesti käy kaupassa, hintatarjoukseksi voidaan kyseisessä huutokaupassa asettaa 1,70 €. Jos jokin toinen huutokauppa johtaa todennäköisesti verkkosivustolla käyntiin kaupassa käynnin sijaan, ECPC‑strategia saattaa laskea hintatarjoustasi 0,30 euroon kyseisessä huutokaupassa.

ECPC‑strategia on käytettävissä Haku‑ ja Display‑verkostoissa mutta ei sovelluksen asentamisiin tähtäävissä kampanjoissa. Shopping-mainoksissa ECPC toimii ainoastaan Google Haussa. Hotellimainoksissa ECPC toimii, kun käyttäjä klikkaa linkkiä Hotellimainosten varausmoduulista.

Konversioseurannan käyttäminen ECPC:n kanssa

Google Ads ‑järjestelmä etsii klikkaus- ja konversiomalleja ja vertaa niitä aiempiin tuloksiin. Jos esimerkiksi tietyt sijainnit tuottavat enemmän myyntiä, järjestelmä tietää sen. Kun käytät konversioseurantaa tehostetun klikkauskohtaisen hinnan kanssa, saat strategiasta parhaan mahdollisen hyödyn.

Muista tarkistaa kunkin konversiotapahtuman konversionlaskentamenetelmä ja varmistaa, että se vastaa tavoitteitasi. Jos seuraat liidejä (kuten rekisteröitymisiä), haluat todennäköisesti laskea vain yhden konversion kutakin mainoksen klikkausta kohden. Jos taas seuraat myyntiä, sinun kannattaa ehkä laskea kaikki konversiot.

Vinkki

Havaitessaan hyvän mahdollisuuden ECPC‑strategia nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi, joten Google Ads ‑raportissasi voi toisinaan näkyä keskimääräisiä klikkauskohtaisia hintoja, jotka ylittävät määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan. ECPC‑strategia pyrkii pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella, mutta satunnaisia ylityksiä saattaa esiintyä.

Miten ECPC‑strategia eroaa CPA-tavoitehintatarjouksista?

Sekä ECPC-strategian että CPA-tavoitehintatarjouksen avulla pyritään saamaan enemmän konversioita. Tärkein ero on se, että ECPC‑strategia muuttaa manuaaliset hintatarjouksesi osittain automaattisiksi muokkaamalla (määrittämiesi hintatarjouksen muokkausten toteuttamisen jälkeistä) korkeinta klikkauskohtaista hintaasi, etkä voi itse määrittää nimenomaisesti noudatettavaa CPA-tavoitetta. CPA-tavoite puolestaan muuttaa hintatarjousstrategiasi täysin automaattiseksi määrittämäsi CPA-tavoitteen mukaan, eikä sinun tarvitse määrittää manuaalisia hintatarjouksia.

CPA-tavoitehintatarjouksen avulla voit parantaa tuloksiasi hyödyntämällä kaikkia Smart Biddingin ominaisuuksia. ECPC‑strategia puolestaan sisältää enemmän manuaalisia säätömahdollisuuksia, jotka ovat joidenkin käyttäjien mieleen.

Tehostettu klikkauskohtainen hinta ja CPA-tavoite

• käyttävät konversioseurantaa tai tilisi Google Analytics ‑tietoja
  • ennustavat jokaisen huutokaupan konversioprosentin
  • muokkaavat hintatarjouksia, jotta saat kannattavimmat klikkaukset.

Tehostettu klikkauskohtainen hinta

• toimii kaikilla kampanja-asetuksilla ja korkeimmilla klikkauskohtaisilla hintatarjouksilla
  • muokkaa manuaalisia hintatarjouksiasi siten, että saat enemmän konversioita tai paremman konversioarvon
  • toimii kolmannen osapuolen hintatarjousjärjestelmien kanssa, vaikka niissä käytettäisiin automaattisia hintatarjouksia.

CPA-tavoitehintatarjous

• käyttää määrittämääsi CPA-tavoitetta
  • pyrkii parantamaan konversion mahdollisuutta määrittämällä klikkauskohtaisen hintatarjouksen automaattisesti jokaisessa huutokaupassa.

ECPC-strategia ja hintatarjouksen muokkaukset

Konversioiden optimointi

ECPC-strategiassa otetaan automaattisesti huomioon eri liikennetyyppien konversioprosenttien erot, mutta hintatarjoukset määritetään erikseen mobiililaitteille. Jos siis maksimoit konversiot ECPC-strategian avulla, sinun ei tarvitse määrittää itse hintatarjouksen muokkauksia (mobiilihintatarjouksen muokkauksia lukuun ottamatta). Jos kuitenkin haluat tehdä aggressiivisempia hintatarjouksia tietyntyyppiselle liikenteelle, voit halutessasi määrittää hintatarjouksen muokkauksen. Tätä muokkausta käytetään ECPC:n automaattisten muokkausten lisäksi.

Mobiilihintatarjouksen muokkausten avulla voit myös saada lisäkonversioita, joita ei seurata Google Adsin konversioseurannan tagilla (esimerkiksi kaupassa käyntejä). ECPC-strategia määrittää tietokoneliikenteelle ja tablettiliikenteelle edelleen eri hintatarjouksen muokkaukset automaattisesti konversioprosenttien erojen mukaisesti.

Lue lisää hintatarjouksen muokkauksista.

Konversioarvon optimointi

Konversioarvon optimoinnissa ECPC‑strategia ottaa huomioon Smart Biddingin käyttämät signaalit, kuten laitteen, hintatarjousten muokkausten käyttämisen sijaan. Lue lisää Smart Biddingista.

Nykyiset hintatarjouksen muokkaukset säilyvät ennallaan, jos valitset konversioarvon optimoinnin. Muokkauksia ei kuitenkaan oteta käyttöön, ellet ota käyttöön jotain toista strategiaa, jossa käytetään hintatarjouksen muokkauksia.

ECPC-strategian käyttöönotto

Muista, että tehostettu klikkauskohtainen hinta toimii hieman eri tavalla Shopping- ja Hotellikampanjoissa kuin Haku- ja Display-kampanjoissa. Lue lisää ECPC:n määrittämisestä Shopping-kampanjoille tai tutustu ECPC:n käyttöön Hotellikampanjoissa.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads -tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Valitse muokattavan kampanjan nimi.
  4. Valitse sivuvalikosta Asetukset.
  5. Valitse Hintatarjoukset-osio ja sitten Muuta hintatarjousstrategiaa.
  6. Valitse Manuaalinen klikkauskohtainen hinta avattavasta valikosta, ja valitse Ota käyttöön tehostettu klikkauskohtainen hinta ‑vaihtoehto.
    • Kun valitset tehostetun klikkauskohtaisen hinnan, Google Ads määrittää automaattisesti mainosten vuorotteluasetuksen arvoksi Optimoi konversioille, vaikka asetuksena olisi sillä hetkellä Optimoi klikkauksille.
  7. Valitse Tallenna.
  8. Jos haluat luoda portfolion hintatarjousstrategian tehostetulle klikkauskohtaiselle hinnalle, lue lisää portfolion hintatarjousstrategian luomisesta.

Vinkki: Valitse konversiot, joista haluat tehdä hintatarjouksia

Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen avulla voit päättää, haluatko sisällyttää yksittäiset konversiotapahtumat raporttiesi Konversiot- ja Konversioarvo-sarakkeisiin. Näiden sarakkeiden dataa käytetään CPA-tavoitteen, tavoitellun mainostuoton ja tehostetun klikkauskohtaisen hinnan (ECPC) kaltaisissa hintatarjousstrategioissa. Tarkoituksena on optimoida hintatarjousstrategia vain sisällytettävien konversioiden mukaan. Lue lisää

Asetukseen sisällytetään oletuksena Display-, Video-, Haku‑ ja Shopping-kampanjoiden konversiot eri laitteella.