Om manuell CPC-budgivning

Med manuell CPC-budgivning (budgivning basert på kostnad per klikk) kan du angi en maksimal kostnad per klikk (CPC) på annonsene dine. Denne budgivningsmetoden gir deg god valuta for pengene fordi du bare betaler når noen er interessert nok til å klikke på annonsen for å finne ut mer.

Tenk på reklametavler langs motorveien: Annonsører betaler for plass basert på hvor mange personer som antas å se annonsen når de kjører forbi, uansett om disse personene faktisk ser annonsen eller ikke.

Nettannonser er annerledes: Med CPC-budgivning i Google Ads betaler du bare for plass på Googles «reklametavler» når du vet at brukerne så annonsen og var interessert nok til å klikke. Hvis 100 personer ser annonsen og 3 klikker på den, betaler du bare for de 3 klikkene, ikke for de 97 andre visningene.

Slik fungerer CPC-budgivning

I kampanjer med CPC-budgivning angir du et høyeste bud for kostnad per klikk – eller «maks. CPC» – det høyeste beløpet du er villig til å betale for et klikk på annonsen din (med mindre du angir budjusteringer eller bruker utvidet CPC).

Eksempel

Hvis du mener at det er verdt å betale NOK 2,50 for at noen skal besøke nettstedet ditt, kan du angi NOK 2,50 som maks. CPC. Du betaler maks NOK 2,50 når noen klikker på annonsen din, og du betaler ingenting hvis hen ikke klikker.

Tenk deg at du lager en tekstannonse og angir et maks. CPC-bud på NOK 2,50. Hvis 500 personer ser annonsen, og 23 av dem klikker på den for å få mer informasjon, betaler du bare for de 23 klikkene. Maks. CPC-budet ditt var på NOK 2,50, og da betaler du ikke for mer enn 23 klikk * NOK 2,50 (dvs. NOK 57,50).

Du betaler ofte mindre enn maks. CPC-en, siden du i Google Ads-auksjonen bare betaler minimumsbeløpet som kreves for å innfri grensene for annonserangering og slå annonserangeringen til konkurrenten som har den nest høyeste annonserangeringen for en gitt plassering (om aktuelt). Les gjennom delen om faktisk CPC nedenfor for å finne ut mer om det endelige beløpet du må betale for et klikk.

Effekten av automatisk budgivning i Google Ads

Med automatisk budgivning tar Google Ads seg av budgivningen og de tunge løftene, slik at det blir enklere for deg å nå resultatmålene dine. Den konverteringsbaserte budgivningen bygger på teknologi som aktiveres på auksjonstidspunktet, og bud optimaliseres presist ut fra søkeordene som faktisk benyttes i hver enkelt auksjon. Det blir også tatt hensyn til en rekke signaler under auksjoner, deriblant sted, språk, enhet, tidspunkt og operativsystem. Hensikten med dette er å tolke den unike konteksten for hvert enkelt søk. Finn ut mer om automatisk budgivning i Google Ads

Slik avgjør du hvilket CPC-bud du bør angi

Hvordan vet du hvilket CPC-bud du skal angi? Du kan velge et passende budbeløp basert på det du vet om bedriften, og hvor mye et salg er verdt for den. Hvis du for eksempel selger diamantringer for NOK 50 000, er sannsynligvis en ny kunde verdt mer enn hvis du selger tyggegummi til NOK 10 per pakke.

Et standard maks. CPC-bud blir angitt for deg når du velger manuell CPC. Du kan endre disse beløpene til maks. CPC-beløp som du er komfortabel med, se hvor mange klikk annonsene dine begynner å få, og om disse klikkene fører til gode forretningsresultater på nettstedet ditt. Husk at trafikken på nettet stadig endrer seg, så det er viktig at du evaluerer CPC-budene regelmessig.

Slik bruker du Google-verktøy for å fastsette CPC-bud

• Budsimulatoren kjører hypotetiske scenarioer, for eksempel «Hvor mange ekstra visninger kunne jeg fått hvis budet mitt hadde vært NOK 1 høyere i den forrige uken?
  • I søkeordplanleggeren kan du se hvor ofte det søkes med visse søkeord, og der finner du også oversiktlige kostnadsberegninger.
  • Med anslag for førstesidebud kan du se hvor mye du sannsynligvis må by for at annonsen din skal kunne vises på den første siden med Google-søkeresultater.

Slik bruker du budjusteringer for å nå ut til de rette kundene

Du kan angi budjusteringer for å øke eller redusere maks. CPC-budene dine for søk som foretas på mobilenheter eller på bestemte steder. Hvis kampanjen din er målrettet mot Displaynettverket, kan du også angi budjusteringer for målrettingsmetoder i annonsegruppen din, for eksempel emner eller plasseringer, for å bidra til at annonsen din blir vist for den mest relevante målgruppen. Budjusteringene legges til de eksisterende budene, slik at du har bedre kontroll over hvor og når annonsene blir vist.

Det endelige beløpet du belastes med

Maks. CPC-budet ditt er det meste du blir belastet for et klikk, men ofte blir du belastet for mindre, og iblant mye mindre. Det endelige beløpet du belastes for et klikk, kalles faktisk CPC.

Faktisk CPC er ofte lavere enn maks. CPC, siden du i Google Ads-auksjonen bare betaler minimumsbeløpet som kreves for å innfri grensene for annonserangering og slå annonserangeringen til konkurrenten som har den nest høyeste annonserangeringen for en gitt plassering (om aktuelt).

Slik påvirker maks. CPC-budet annonserangeringen

I Søkenettverket bidrar annonserangeringen til å avgjøre om annonsene dine kan vises og i så fall hvor på søkeresultatsiden de kan vises (hvis de i det hele tatt kan vises) i forhold til andre annonsørers annonser. Hvis du kjører annonser i Displaynettverket, spiller annonserangeringen den samme, viktige rollen der. Ettersom annonserangeringen er en poengsum som er basert på maks. CPC-budet ditt og kvaliteten til annonsen din sammenlignet med annonser fra andre annonsører, kan du ved å øke maks. CPC-budet sannsynligvis øke sjansen for at annonsene dine blir vist.

Budgivningsalternativer for maks. CPC

Du kan ta i bruk maks. CPC-bud på flere måter. Tenk deg at du eier et bakeri og du har laget en egen annonsegruppe med søkeord som wienerbrød, smultringer og muffins. Slik kan du angi budene dine:

• Hvis du ønsker at alle søkeordene i en annonsegruppe skal ha det samme budet: Angi et standardbud for annonsegruppen. Hvis du velger en CPC på NOK 10, blir dette maks. CPC-budet ditt når noen søker etter wienerbrød, smultringer eller muffins – et hvilket som helst av søkeordene dine. De samme budene gjelder for plasseringer hvis du kjører annonsen i Displaynettverket. Dette er den letteste måten å administrere CPC-budene på.
  • Hvis du ønsker at søkeordene i en annonsegruppe skal ha forskjellige bud: Angi søkeordbud. Hvis du for eksempel vet at folk som søker etter muffins, har en tendens til å kjøpe mer enn folk som søker etter smultringer, kan du by NOK 12,50 for hvert klikk på muffins og NOK 10 for hvert klikk på smultringer.
  • Hvis du ønsker at målrettingsmetodene dine for Displaynettverket skal ha forskjellige bud: Angi et maks. CPC-bud for plasseringer, emner eller andre målrettingsmetoder. Du kan for eksempel prøve å bidra til at annonsen din blir vist på et nettsted med smultringoppskrifter. Da angir du et egendefinert bud for den aktuelle plasseringen i Displaynettverket.