Grundlæggende oplysninger om budgivning

Google Ads giver dig flere muligheder for at angive bud for dine annoncer, afhængigt af hvad der er vigtigst for dig og din virksomhed. De fleste annoncører fokuserer på klik, eksponeringer, konverteringer eller afspilninger (for videoannoncer).

Nu, hvor du annoncerer på Google Ads, har du sikkert et klart mål i tankerne for dine annoncer. Hvis du sælger kaffe, vil du måske gerne have flere besøgende i din butik. Hvis du har en vandretursklub, forsøger du måske at få flere til at tilmelde sig dit nyhedsbrev. Og så videre…

Hvis du ved, hvad du vil have dine annoncer til at gøre, hjælper det dig med at afgøre, hvordan du skal afgive bud.

Tip!

Google Ads kører en auktion, hver eneste gang der er en tilgængelig annonceplads – ved et søgeresultat, i en blog, på et nyhedswebsite eller en anden side. Den enkelte auktion afgør, hvilke annoncer der vises på det pågældende tidspunkt på den pågældende plads. Dit bud får dig med i auktionen.

Du kan fokusere på forskellige ting, når du byder: Klik, eksponeringer, konverteringer, afspilninger eller engagement. Det afhænger af din kampagnetype. Hvad vælger du? Lad os gå lidt i dybden med de forskellige muligheder.

Fokuser på klik (for søge- og displayannoncer)

Hvis dit primære mål er at få folk til at besøge dit website, er klik et godt sted at starte. Ved budgivning med pris pr. klik (CPC, cost per click) betaler du kun, når nogen rent faktisk klikker på din annonce og besøger dit website.

Eksempel

Hvis du har en vandretursklub i Vanløse, vil du måske afgive et højt bud for søgeord, der er et præcist hit, f.eks. "vandretur Vanløse", og et lavere beløb for bredere søgeord, f.eks. "vandreturskort".

Fokuser på eksponeringer

Hvis din kampagne er målrettet mod netop Søgenetværket, og dit hovedmål er at øge synligheden af dit brand, skal du overveje at bruge Måleksponeringsandel. Med denne budstrategi indstilles dine bud automatisk i Google Ads med det formål at nå dit mål for eksponeringsandel. Hvis du f.eks. vælger et mål for eksponeringsandel på 65 % for en placering allerøverst på siden, indstiller Google Ads automatisk dine bud til at vise dine annoncer allerøverst på siden i 65 % af det samlede antal gange, de kunne vises.

Hvis din kampagne er målrettet mod Displaynetværket, kan du i stedet for at betale pr. klik vælge at betale pr. visning af din annonce (dvs. det antal gange, den er synlig). Det kaldes vCPM-budgivning (pris pr. tusinde synlige eksponeringer), da du betaler for hver tusinde gange, din annonce bliver vist og er synlig. Hvis du er mest interesseret i at få dit navn eller dit logo ud til mange personer, er dette en smart mulighed. Få flere oplysninger om, hvordan annoncer vurderes til at være synlige.

CPM-budgivning for synlige eksponeringer giver dig mulighed for at angive bud på annoncegruppeniveau eller for individuelle placeringer ligesom ved manuel CPC-budgivning.

Fokuser på konverteringer (for søge- og displayannoncer)

Med denne avancerede budgivningsmetode gør du Google Ads opmærksom på, hvor meget du er villig til at betale for en konvertering, dvs. pris pr. handling (CPA, cost per action). En konvertering (som også kaldes anskaffelse) er en konkret handling, du gerne vil have, at de besøgende skal foretage på dit website. Det er typisk et salg, men det kan også være en tilmelding til et nyhedsbrev eller en anden handling. Du betaler for hver engageret visning af og hvert klik på dine displayannoncer, men i Google Ads afgives der automatisk bud med henblik på at sikre dig så mange konverteringer som muligt til den pris pr. handling, du har angivet.

Hvis du vil bruge CPA-budgivning, skal du bl.a. have aktiveret konverteringssporing, så du skal helst være forholdsvis erfaren Google Ads-bruger for at kunne bruge CPA-budgivning.

Fokuser på visninger (kun relevant ifm. videoannoncer)

Brug budgivning baseret på pris pr. visning (CPV, cost-per-view), hvis dit primære mål er at finde ud af, i hvor stort omfang seerne interagerer med videoindholdet, hvor de vælger at se dine videoer, og hvornår de holder op med at se indholdet. Når du bruger CPV-budgivning, betaler du for videovisninger og anden videointeraktion, f.eks. klik på overlejringen med opfordring til handling (CTA, call to action), kort og ledsagende bannere.

Du angiver et CPV-bud ved at indtaste den højeste pris, du er villig til at betale for en afspilning, når du opretter din TrueView-videokampagne. Buddet kaldes dit maksimale CPV-bud eller blot "maks. CPV". Buddet gælder på kampagneniveau, men du kan også fastsætte et CPV-bud pr. annonceformat.