Fliken Display-nätverket

Den här artikeln gäller enbart den tidigare AdWords-upplevelsen. Ta reda på vilken AdWords-upplevelse du använder

Fliken Display-nätverket är bara tillgänglig för kampanjer som visar annonser i Googles Display-nätverk. På den här fliken kan du ange var dina annonser ska kunna visas i Googles Display-nätverk. Här väljer du inriktningsmetoder och uteslutningar, vilket styr var dina annonser får respektive inte får visas i Display-nätverket. Du kan också visa resultatrapporter om inriktningsmetoderna du har valt.

När du öppnar fliken Display-nätverket, ser du fliken Översikt över Display-nätverket med en sammanfattning av resultatet. Se hur du använder fliken Översikt över Display-nätverket.

Obs!

Fliken Display-nätverket är inte tillgänglig för kampanjer av typen Endast söknätverket, eftersom sådana kampanjer inte visar annonser i Display-nätverket.

Typer av inriktningsmetoder och uteslutningar

På fliken Display-nätverket finns olika underflikar som motsvarar inriktningen för din annonsgrupp. Du kan lägga till inriktningsmetoder om du vill finjustera var dina annonser kan visas, och välja vilka målgrupper som ska se dina annonser.

Innehållsinriktning: Matcha relevant webbplatsinnehåll

• Sökord: Inrikta dig på eller uteslut fraser på sidan, som Resor med forsränning.
  • Ämnen: Inrikta dig på eller uteslut det centrala temat på en sida eller webbplats, som Vandring och camping.

Målgrupper: Nå särskilda användargrupper

• Intressekategorier: Inrikta dig på eller uteslut intressen eller intressekategorier, som Friluftsentusiaster.
  • Remarketing: Inrikta dig på eller uteslut personer som har besökt din webbplats tidigare.
  • Demografi: Inrikta dig på eller uteslut åldersgrupper eller kön, som Män, 18–24.

Placeringsinriktning: Välj eller uteslut särskilda webbplatser och appar

• Placeringar: Inrikta dig på webbplatser, mobilappar eller video, som example.com, med hanterade placeringar, eller uteslut automatiska placeringar med uteslutningar.
  • Alternativ för webbplatskategorier: Inrikta dig på eller uteslut kategorier i Display-nätverket, som direktuppspelad video eller webbplatser om brott, polis och olycksfall.

Läs mer om inriktningsinställningar i Display-nätverket och var dina annonser kan visas.

Vad du kan göra på fliken Display-nätverket

Lägg till inriktning

Så här lägger du till inriktning i dina annonsgrupper i Display-nätverket:

1. Klicka på fliken Display-nätverket och sedan på +Inriktning ovanför diagrammet.
  2. Välj en annonsgrupp.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till inriktning och välj en inriktningsmetod.
Lägg till uteslutningar

Du kan lägga till uteslutningar i dina annonsgrupper och kampanjer i Display-nätverket:

1. Klicka på fliken Display-nätverket och sedan på +Inriktning ovanför diagrammet.
    • Om du vill utesluta på annonsgruppsnivå: Välj en annonsgrupp. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till uteslutna annonsgrupper och välj en metod.
    • Om du vill utesluta på kampanjnivå: Välj en kampanj. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till uteslutna kampanjer och välj en metod.
Visa rapporter om inriktningsresultat

Så här visar du resultatrapporter om dina inriktningar på annonsgrupps- och kampanjnivå:

1. Klicka på fliken Display-nätverket.
  2. Välj en annonsgrupp eller kampanj.
  3. Klicka på en av underflikarna:
    • Sökord för Display-nätverket
    • Ämnen
    • Placeringar
    • Intressen och remarketing
    • Ålder
    • Kön
  4. Du kan välja datumintervall för inriktningsrapporten högst upp till höger på skärmen.
Pröva nu