Vis Displaynettverk-annonser på YouTube

Hvis du vil at annonsene dine skal dra fordel av de flere hundre millionene videoer som spilles av på YouTube, kan vi hjelpe deg. I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du kan bruke plasseringer for å målrette Displaynettverk-annonsene dine mot bestemte YouTube-videoer eller -kanaler – eller YouTube i sin helhet. Du kan også bestemme at annonsene dine ikke skal kunne vises sammen med visse typer videoinnhold.

Tips

Hvis du vil bruke videoformater som er spesielt utviklet for å nå ut til brukere på YouTube og i Google Displaynettverk, kan du finne ut hvordan du oppretter videokampanjer.

Legg til bestemte YouTube-kanaler og -videoer

Sånn kan du målrette annonsene dine mot bestemte YouTube-kanalsider eller -videoer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg bannerkampanjen og annonsegruppen du vil redigere, i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Plasseringer i sidemenyen, og klikk så på plussknappen .
  4. Velg YouTube-kanaler eller YouTube-videoer, og søk via søkefeltet. Merk av i avmerkingsboksen for plasseringene du vil målrette annonsene mot.
    • For å legge til en plassering manuelt, klikk på Angi flere plasseringer nederst i feltet, og skriv inn nettadressen for videoen eller kanalen. Klikk på Legg til x plasseringer.
  5. Klikk på Lagre.

Ekskluder visse typer videoinnhold fra annonsegrupper

Du kan ekskludere bestemte YouTube-videoer eller -kanalsider for å kontrollere hvor på YouTube annonsene dine kan vises.

Tips

• Det kan være nyttig å bruke ekskluderinger etter at en kampanje er kjørt en stund. Du kan for eksempel optimalisere kampanjen ved å ekskludere visse videoer eller kanaler der du ikke oppnår gode resultater. Denne funksjonen kan også brukes for å sikre at annonsene vises sammen med innhold som passer med merkevaren.
  • Du kan i tillegg ekskludere annonsene fra visse typer innhold, for eksempel sensitive emner eller innhold myntet på voksne målgrupper, med alternativene for nettstedskategori. Finn ut mer om bruk av alternativene for nettstedskategori

Ekskluder YouTube-videoer eller -kanalsider

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg kampanjen og annonsegruppen du vil redigere, i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Plasseringer i sidemenyen.
  4. Klikk på Ekskluderinger, og klikk så på plussknappen .
  5. Velg YouTube-kanaler eller YouTube-videoer, og søk via søkefeltet. Merk av i avmerkingsboksen for plasseringene du vil ekskludere.
    • For å legge til en plassering manuelt, klikk på Angi flere plasseringer nederst i feltet, og skriv inn nettadressen for videoen eller kanalsiden. Du kan ekskludere opptil 10 000 plasseringer per kampanje. Klikk på Legg til x plasseringer.
  6. Klikk på Lagre.