Uw advertentie in het Display Netwerk weergeven op YouTube

Wilt u profiteren van honderden miljoenen advertentieweergaven op YouTube? Wij kunnen u helpen! In dit artikel wordt uitgelegd hoe u plaatsingen kunt gebruiken om uw advertenties in het Display Netwerk te targeten op specifieke YouTube-video's, -kanalen of heel YouTube. U kunt ook voorkomen dat uw advertenties bij bepaalde videocontent worden weergegeven.

Tip

Als u interesse heeft in het gebruik van videoadvertentie-indelingen die specifiek zijn ontwikkeld om kijkers op YouTube en in het bredere Display Netwerk te bereiken, kunt u meer informatie bekijken over het maken van een videocampagne.

Specifieke YouTube-kanalen en -video's toevoegen

Ga als volgt te werk als u uw advertenties wilt targeten voor weergave op specifieke YouTube-kanaalpagina's of -video's:

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. In het navigatievenster selecteert u de display-campagne en -advertentiegroep die u wilt bewerken.
  3. Klik in het paginamenu op Plaatsingen en vervolgens op de plusknop .
  4. Selecteer YouTube-kanalen of YouTube-video's en zoek met behulp van het zoekveld. Klik op de selectievakjes om de plaatsingen te selecteren die u wilt targeten.
    • Als u handmatig een plaatsing wilt opgeven, klikt u op Meerdere plaatsingen opgeven onder aan het vak en geeft u de URL van de video of het kanaal op. Klik op x plaatsingen toevoegen.
  5. Klik op Opslaan.

Bepaalde videocontent van een advertentiegroep uitsluiten

U kunt specifieke YouTube-video's of -kanaalpagina's uitsluiten om te bepalen waar uw advertenties worden weergegeven op YouTube.

Tips

• We raden u aan deze uitsluitingen reactief te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een campagne optimaliseren door bepaalde video's of kanalen uit te sluiten waarmee u weinig conversies genereert. U kunt deze functie ook gebruiken om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven bij inhoud die aansluit op uw merk.
  • U kunt ook gebruikmaken van opties voor sitecategorieën om advertenties van bepaalde contenttypen uit te sluiten, zoals gevoelige onderwerpen of content voor volwassenen. Meer informatie over het gebruik van opties voor sitecategorieën.

YouTube-video's of kanaalpagina's uitsluiten

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer in het navigatievenster de campagne en advertentiegroep die u wilt bewerken.
  3. Klik in het paginamenu op Plaatsingen.
  4. Klik op Uitzonderingen en vervolgens op de plusknop .
  5. Selecteer YouTube-kanalen of YouTube-video's en zoek met behulp van het zoekveld. Klik op de selectievakjes om de plaatsingen te selecteren die u wilt uitsluiten.
    • Als u handmatig een plaatsing wilt opgeven, klikt u op Meerdere plaatsingen opgeven onder aan het vak en geeft u de URL van de video of de kanaalpagina op. Per campagne kunt u maximaal 10.000 plaatsingen uitsluiten. Klik op x plaatsingen toevoegen.
  6. Klik op Opslaan.