Uw display-advertentie weergeven op YouTube

Als u uw advertenties uit een display-campagne wilt weergeven op YouTube, kunt u de plaatsingen bewerken en uw advertenties weergeven in specifieke YouTube-video's of -kanalen, of overal op YouTube. U kunt ook voorkomen dat uw advertenties bij bepaalde videocontent worden weergegeven.

Als u interesse heeft in het gebruik van videoadvertentie-indelingen die specifiek zijn ontwikkeld om kijkers op YouTube en in het Display Netwerk te bereiken, overweeg dan om een videocampagne te maken.

Voordat u begint

• Het is niet mogelijk om de YouTube-app rechtstreeks te targeten, maar u kunt 'youtube.com' wel handmatig invoeren als u een plaatsing kiest. U kunt ook een Discovery-campagne maken om uw advertenties op de YouTube-homepage en in Hierna kijken-feeds weer te geven (naast weergave op de tabbladen Reclame en Sociaal in Gmail en in Ontdekken).
  • U kunt content alleen reactief uitsluiten. Als specifieke video's of kanalen bijvoorbeeld niet tot betere conversies voor uw campagnes leiden of als ze niet bij uw merk passen, overweeg dan of u ze wilt uitsluiten.
Opmerking: Display-beeldadvertenties worden niet weergegeven op YouTube.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Specifieke YouTube-kanalen en -video's toevoegen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer Display-campagnes in de balk Weergaven bovenaan.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  3. Selecteer de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Selecteer de naam van de advertentiegroep waaraan u de plaatsingen wilt toevoegen.
  5. Klik in het sectiemenu links op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  6. Klik op Content en dan op Plaatsingen in het paginamenu bovenaan.
  7. Selecteer YouTube-kanalen of YouTube-video's en gebruik het zoekveld om te zoeken.
  8. Vink de selectievakjes aan naast de plaatsingen die u in uw advertentiegroep wilt opnemen.
    • Als u meerdere plaatsingen wilt toevoegen, klikt u onderaan het vak op Meerdere plaatsingen opgeven en geeft u de video- of kanaal-URL's op. Klik als u klaar bent op x plaatsingen toevoegen (waarbij 'x' voor het aantal plaatsingen staat dat u toevoegt).
  9. Klik op Opslaan.

Specifieke YouTube-kanalen en -video's uitsluiten

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer Display-campagnes in de balk Weergaven bovenaan.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  3. Selecteer de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Selecteer de naam van de advertentiegroep waarvan u de plaatsingen wilt uitsluiten.
  5. Klik in het sectiemenu links op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  6. Klik op Content en dan op Plaatsingsuitzonderingen in het paginamenu bovenaan.
  7. Klik op het potloodje Bewerken.
  8. Klik op Plaatsingen uitsluiten.
  9. Selecteer YouTube-kanalen of YouTube-video's en gebruik het zoekveld om te zoeken.
  10. Vink de selectievakjes aan naast de plaatsingen die u wilt uitsluiten van de advertentiegroep.
    • Als u meerdere plaatsingen wilt uitsluiten, klikt u onderaan het vak op Meerdere plaatsingen opgeven en geeft u de video- of kanaal-URL's op. Per campagne kunt u maximaal 10.000 plaatsingen uitsluiten. Klik als u klaar bent op x plaatsingen toevoegen (waarbij 'x' voor het aantal plaatsingen staat dat u uitsluit).
    • Als u een lijst van uitgesloten plaatsingen heeft gemaakt, kunt u ook op Lijst van uitgesloten plaatsingen gebruiken klikken en de lijst toepassen op de advertentiegroep.
  11. Klik op Opslaan.