Display-verkoston mainoksen näyttäminen YouTubessa

Jos haluat mainostesi hyötyvän YouTuben sadoista miljoonista katselukerroista, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit sijoittelujen avulla kohdistaa Display-verkoston mainoksesi näkymään tiettyjen YouTube-videoiden tai -kanavien yhteydessä tai koko YouTubessa. Voit myös estää mainostesi näkymisen tietynlaisen sisällön yhteydessä.

Vinkki

Jos haluat käyttää videomuotoja, jotka on suunniteltu tavoittamaan katsojia YouTubessa sekä koko Display-verkostossa, tutustu videokampanjan luomiseen.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Kohdista mainonta YouTubeen ohjattujen sijoittelujen avulla

Voit lisätä YouTuben ohjattuna sijoitteluna Display-verkoston kampanjaan seuraavasti:

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Kampanjat-välilehteä. Campaigns tab
  3. Siirry Display-verkosto-välilehdelle ja klikkaa + Kohdistus kaavion yläpuolella.
  4. Valitse mainosryhmä.
  5. Klikkaa avattavaa Mainosten kohdistaminen -valikkoa ja valitse Sijoittelut.
  6. Kirjoita tekstiruutuun youtube.com. Lisää tämä sijoittelu klikkaamalla ensin Hae ja sitten kaksoisnuolta ».
    • Voit lisätä jonkin tietyn YouTube-videon tai kanavan manuaalisesti klikkaamalla + Useita sijoitteluja laatikon alalaidassa ja syöttämällä videon tai kanavan URL-osoitteen. Klikkaa Lisää.
  7. Klikkaa Sulje ja sitten Tallenna.

Tietynlaisen videosisällön sulkeminen pois YouTube-kohdistetusta kampanjasta

YouTube-videoiden ja -kanavien poissulkemisen avulla voit itse hallita, missä ja milloin mainoksesi näkyvät, kun otat käyttöön kanavasivujen poissulkemisen lisäksi myös yksittäisten videoiden poissulkemisen.

Sivustoluokkavalintojen avulla voit sulkea mainoksesi pois haluamaltasi sisällöltä, kuten arkaluontoisilta aiheilta tai aikuisille suunnatulta sisällöltä. Lue lisätietoja sivustoluokkavaihtoehdoista

Vinkkejä

• Suosittelemme, että käytät poissulkemista reaktiivisesti. Se on hyödyllinen ominaisuus, kun haluat optimoida kampanjan sulkemalla pois tiettyjä video- tai kanavasisältöjä, jotka eivät tuota hyvää tulosta. Sen avulla voit myös varmistaa, että mainoksesi näkyvät brändillesi sopivan sisällön yhteydessä.
  • Ominaisuus on käytettävissä kaikissa maissa, joissa mainostajat voivat näyttää mainoksia YouTubessa. Kampanjat on kuitenkin määritettävä maakohtaisesti.
Poissulkemisten lisääminen uuteen kampanjaan
  1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.com.
  2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Kampanjat-välilehteä. Campaigns tab
  3. Siirry Display-verkosto-välilehdelle ja klikkaa + Kohdistus kaavion yläpuolella.
  4. Klikkaa avattavaa Lisää mainosryhmän poissulkemisia- tai Lisää kampanjan poissulkemisia -valikkoa ja valitse Sijoittelut.
  5. Kirjoita sijoittelu kenttään, yksi sijoittelu kullekin riville. Voit sulkea pois jopa 10 000 sijoittelua kussakin kampanjassa.
    • Videot: Kirjoita URL-osoite tai käytä muotoa www.youtube.com/video/[VIDEOTUNNUS]. Esimerkki: www.youtube.com/video/12345abcdefgHIJ jossa 12345abcdefgHIJ on videon tunnus. Näet videon tunnuksen videon URL-osoitteessa katsellessasi sitä YouTubessa: http://www.youtube.com/watch?v=12345abcdefgHIJ.(Videon tunnus on pitkä aakkosnumeerinen koodi, joka näkyy katselusivun URL-osoitteessa merkinnän v= jälkeen.)
    • Kanavasivut: Kirjoita kanavan URL-osoite. Esimerkki: www.youtube.com/käyttäjä/Käyttäjätunnus.
  6. Klikkaa Sulje ja sitten Tallenna.
Poissulkemisten lisääminen nykyiseen kampanjaan kampanjan URL-raportin tarkastelun yhteydessä
  1. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse navigointivalikosta kampanja, josta haluat sulkea pois YouTube-sijoitteluja.
  2. Siirry Display-verkosto-välilehdelle ja valitse kaavion yläpuolelta Sijoittelut-välilehti, jotta näet näiden sijoittelujen tehokkuuden.
  3. Klikkaa Näytä tiedot ja klikkaa sitten Kaikki.
  4. Valitse poissuljettavat sijoittelut (URL-osoitteet).
    • Videot: Nämä näkyvät muodossa www.youtube.com/video/[VIDEOTUNNUS].
    • Kanavasivut: nämä näkyvät muodossa www.youtube.com/käyttäjä/[KäyttäjäTunnus].
  5. Valitse poissuljettavat sijoittelut ja klikkaa taulukon yläpuolella Sulje pois sijoitteluja.