Uteslut IP-adresser

Får du kostsamma oönskade klick? Du kan ta bort dina annonser från vissa områden på internetkartan genom att utesluta datorers och nätverks IP-adresser.

I den här artikeln kan du läsa om hur du utesluter IP-adresser efter kampanj så att alla annonser i den kampanjen blockeras från datorer och nätverk som är kopplade till dessa adresser.

Utesluta efter IP-adress

Du kan utesluta specifika IP-adresser om du vill begränsa hur din annons visas på nätverk som du inte tror att potentiella kunder använder.

Exempel

Medarbetarna på ditt företag tittar regelbundet på de organiska sökresultaten från din webbplats där dina annonser visas ibland. Eftersom oönskade annonsvisningar och oavsiktliga klick kostar pengar bestämmer du dig för att utesluta IP-adressen till företagets nätverk.

Viktigt att tänka på

Om du vill förhindra att dina annonser visas på specifika geografiska platser kan du prova att utesluta annonser från en geografisk plats i stället för att utesluta IP-adresser.

IP-adresser kan visas i olika versioner, så se till att du använder alla versioner av den IP-adress du vill utesluta.

Anvisningar

Obs!

Uteslutning av IP-adresser kan inte användas för videokampanjer, appkampanjer och smarta displaykampanjer.

Utesluta IP-adresser

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar på sidmenyn till vänster.
  3. Välj kampanjen som du vill utesluta IP-adresser från.
  4. Utöka avsnittet Uteslutning av IP-adresser genom att klicka på det. (Klicka på Ytterligare inställningar om du inte ser avsnittet.)
  5. Ange IP-adresserna som du vill utesluta från dina annonser.
  6. Klicka på Spara

Ta bort uteslutningar av IP-adresser

1. Följ steg 1–4 ovan.
  2. Ta bort alla uteslutningar av IP-adresser som du inte vill använda.
  3. Klicka på Spara