Uteslut IP-adresser

Får du kostsamma oönskade klick? Du kan ta bort dina annonser från vissa områden på internetkartan genom att utesluta datorers och nätverks IP-adresser.

I den här artikeln kan du läsa om hur du utesluter IP-adresser efter kampanj så att alla annonser i den kampanjen blockeras från datorer och nätverk som är kopplade till dessa adresser.

Utesluta efter IP-adress

Du kan utesluta specifika IP-adresser om du vill begränsa hur din annons visas på nätverk som du inte tror att potentiella kunder använder.

Exempel

Medarbetarna på ditt företag tittar regelbundet på de organiska sökresultaten från din webbplats där dina annonser visas ibland. Eftersom oönskade annonsvisningar och oavsiktliga klick kostar pengar bestämmer du dig för att utesluta IP-adressen till företagets nätverk.

Viktigt att tänka på

Om du vill förhindra att dina annonser visas på specifika geografiska platser kan du prova att utesluta annonser från en geografisk plats i stället för att utesluta IP-adresser.

IP-adresser kan visas i olika versioner, så se till att du använder alla versioner av den IP-adress du vill utesluta.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Innan du börjar

Uteslutning av IP-adresser kan inte användas för videokampanjer och följande marknadsföringsmål och kampanjtyper:

Marknadsföringsmål – Endast Display-nätverket

• Installera din mobilapp
  • Använda din mobilapp
  • Annonser i mobilappar

Kampanjtyper

• Söknätverket med Display-tillval – Standard
  • Endast söknätverket – Standard
  • Endast Display-nätverket – Standard
  • Endast Display-nätverket – Installera din mobilapp
  • Endast Display-nätverket – Annonser i mobilappar

Utesluta IP-adresser

1. Logga in på ditt AdWords-konto på https://adwords.google.se.
  2. Klicka på fliken Kampanjer och sedan på fliken Inställningar. Settings tab
  3. Klicka på kampanjen som du vill utesluta IP-adresser från.
  4. Rulla ned till avsnittet Avancerade inställningar och klicka på länken Uteslutning av IP-adresser.
  5. Klicka på Redigera vid Hantera uteslutning av IP-adresser. Manage IP exclusions
  6. Ange listan med IP-adresser som du vill utesluta. Ange en IP-adress per rad och upp till 500 adresser per kampanj. Exclude IP addresses
  7. Klicka på Spara.

Du kan visa och redigera IP-adresserna som du har uteslutit från en kampanj genom att klicka på fliken Inställningar igen.

Obs!

Vissa stora internetleverantörer tilldelar samma IP-adress till ett stort antal datorer. Om du utesluter en sådan IP-adress kan du råka blockera dina annonser för många legitima kunder.

Ta bort uteslutningar av IP-adresser

1. Följ steg 1–5 ovan.
  2. Ta bort oönskade uteslutningar av IP-adresser i rutan som öppnas.
  3. Klicka på Spara.